woensdag 5 juni 2013

Sportrecreade Ten Boer 2013 start zaterdag 8 juni met triathlon


Photo
Uw blogger
Natuurlijk heeft u het inmiddels ontvangen programmaboekje een prominente plaats in de huiskamer gegeven. Ook zijn alle belangrijke sportdata al vastgelegd in uw mobieltje, agenda of anderzijds. Vroeger als voorgaande jaren wordt er nu al in juni gestart met de triathlon, gevolgd door de mini-marathon op maandagavond 24 juni.

De link naar sportrecreadetenboer is vanzelfsprekend inmiddels ook al talloze malen aangeklikt, hoop ik. Je staat immers alweer te trappelen van ongeduld om aan dit sportfestijn (sinds 1970) deel te nemen. Toch?


In de jaren zeventig lag het programma al in april in de bus. Als puber mocht ik me daarna ruim drie maand nerveus maken, voordat deze mini-Olympische Spelen eindelijk eens van start ging. Toen met talloze atletiek-onderdelen en ook nog wedstrijdzwemmen. Jammergenoeg verdwenen ze beide van het programma. Natuurlijk plande ik jaarlijks bijna alle onderdelen nauwgezet in mijn eigen agenda.

Photo
Hardlopen in bos Ten Boer
 tijdens triathlon 2012







Het zwaarste onderdeel, de triathlon, staat sinds de jaren tachtig op het programma en mag zich verheugen op liefhebbers uit heel Nederland en af en toe ook Duitsland en Friesland. Altijd waren de deelnemers vol lof over de organisatie en velen komen al jaren op bezoek. Of dit ook volgend jaar nog het geval zal zijn is de vraag. Het deelnemersaantal uit onze gemeente zelf is namelijk altijd wat schameltjes geweest.

Daartegenover staat wel een organisatie, die heel wat eist in tijd en op organisatorisch gebied van vrijwilligers en bestuur. De veiligheid van alle deelnemers is ook elk jaar weer een belangrijk en niet te onderschatten aandachtspunt.

De 1/8-triathlon kan iedereen. Ruim 1 tot anderhalf uur sporten in uw eigen tempo mag geen punt zijn en staat gelijk aan een middagje werken in de tuin. Volledigheidshalve geef ik u de afstanden: 500m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen.

De kwart-triathlon is de dubbele afstand en te adviseren is om voor dit onderdeel in goede conditie aan de start te verschijnen.

Gestart wordt er zaterdag om 9.00 uur met de kwart in zwembad "De Blinkerd". Neem de uitdaging aan en doe nog mee. Aanmelden kan via de website en vroeg in de ochtend vanaf 8.00 uu nog in sporthal "de Tiggelhal". Stap toch die (mentale) drempel over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dramatisch Omlandia 1 door Holwierde van de mat geblazen

'Opvreten'  Zaterdag 20 april. De opwarming van de aarde lijkt ten einde, want het is de zoveelste buiïge en frisse aprildag. Sneeuw...