Omlandia C1 onderuit bij Velocitas 1897

Murtaza Mohammdadi op weg naar het Velocitas-doel
Zo zit je met bevriezingsverschijnselen tot diep in maart, zo heb je een verbrand hoofd door een felle lentezon.
Het is zaterdag 6 april als Velocitas 1897 C1 - Omlandia C1 in het Groninger Stadspark op het programma staat.
Voor het eerst kan dit jaar eens zonder vier of vijf lagen kleding naar het voetbal worden gekeken. Wat een verschil met de ijskoude weken van afgelopen maart.  Voor de weerliefhebbers nog even de mededeling dat ook de afgelopen nacht de temperatuur weer even onder nul dook en daarmee de 19e vorstdag op rij een feit was in Ten Boer. Fris was het nog zeker wel op het veld, maar de zon en niet al te veel wind maakte het dit keer qua gevoelswarmte ruimschoots goed even als voor het wedstrijdverslag. (zie ook bij reacties de link naar de foto's gemaakt door de hoffotograaf van Velocitas 1897 C1 Jan Schuil of ga direct naar http://www.flickr.com/photos/47851731@N08/sets/72157633175267569/show/)

Operatie Phoenix

Wil de missie slagen om nog verder te stijgen op de ranglijst dan is natuurlijk een perfecte voorbereiding één van de voorwaarden. Of dat betekent dat het halve team inclusief coach de avond ervoor op de feestavond van Springtime aanwezig moet zijn, zet ik zo mijn vraagtekens bij. Desondanks, de mens heeft af en toe een verzetje nodig en leerzaam zijn natuurlijk de gevolgen.

Velocitas 1897 won in november onterecht schreef ik destijds, toch wonnen ze dus. Hun spel is ondanks spaarzame doelpunten toch goed voor een vijfde plek op de ranglijst. Het oogt zelfs chaotisch, maar de aanvallers komen toch veelvuldig in de buurt van het doel van de tegenstander en natuurlijk leveren de vele aanvallen dan uiteindelijk ook vroeg of laat doelpunten op. Maar moeizaam ging het ook bij hun, maar ook zij werken er hard voor.

In de eerste minuten na de aftrap gebeurde er nagenoeg niets. Pas na zeven minuten lukte het Velocitas een schot richting het doel van Jordy Haveman te plaatsen. De bal ging over. Weer volgden vijf minuten voetbal op het middenveld, maar toen kreeg Velocitas haar tweede, zeer grote, kans om de score te openen. De bal ging alweer over. U begrijpt het al een beetje, we gaan op herhaling. Er volgde weer een fase van vijf minuten met weinig spektakel gevolgd door weer een bal van Velocitas op doel. De bal ging naast.
Uit het niets komt ook Omlandia opeens in kansrijke positie en krijgt op de rand van het 16m-gebied een vrije trap. De bal van Carlos Chrysotome smoort in de verdediging.

Nog even dit advies. Volgende keer neemt uitsluitend "Scud-raket" Roy Boer zulke vrije trappen, jongens. Ik vrees nu al de ravage bij de tegenstander.
We gaan weer verder. In de slotfase van de eerste helft neemt Omlandia het heft in handen, maar ook hier staat het vizier niet op scherp. Kevin Potgieter schiet naast, Guus Kuipers hoog over richting planeet Pluto en Carlos mist ook nog eens. Dure missers, blijkt achteraf.

Carlos kon niet zijn stempel op de wedstrijd drukken
Na de thee

Vol optimisme staat uw blogger met camera in de aanslag om nu de Omlandia-aanvallen vast te leggen. Het werden groene foto's. Een kwartier lang kwam Omlandia maar nauwelijks aan aanvallen toe en Velocitas ging op dezelfde wijze als in de eerste helft verder. Drie kansen, één naast, één keer redt Jordy en ook Kevin redt op het laatste moment een keer.

Rustige middag voor de Velocitas-keeper
Dan komt plotseling toch Omlandia weer. De in de tweede helft ingevallen Robbert Veldman maakt een goed opgezette aanval mooi af.
 0-1, een beetje onverdiend, maar ach wat kan het schelen. Velocitas gaat echter onverdroten verder en geeft het zeker nog niet op. Er volgt een mooie aanval en een geweldig schot op goal. Het mag gezegd worden, Jordy redde fenomenaal. Hoe je het doet, maakt nu niet meer uit zou je zeggen, als je het maar doet. Weg met alle ballen uit het doelgebied zou het motto moeten zijn als de punten of het punt maar binnenkomt. Het lukte niet.

Velocitas blijft aanvallen en in de 62e minuut volgt er een aanval over links, die schitterend wordt afgerond. 1-1 staat het en met zo'n uitslag zou je blij moeten zijn gezien het wedstrijdverloop en vanuit Omlandia-gezichtspunt. Er volgen nog acht spannende minuten. Vier minuten voor tijd wordt dan toch plotsklaps de KO uitgedeeld. Uit hutsekluts-voetbal volgt plotseling een schot, die via een lichaam of voet het effect krijgt van een boogbal en over Jordy in het doel verdwijnt. 2-1. Nog vier minuten te gaan. Nog één keer lukt het Omlandia de overkant te bereiken. Het schot van Roy gaat naast. Velocitas mist hierna nog een dot van een kans, maar komt niet meer in gevaar en wint dus met 2-1.

Als je misschien niet naar het Springtime-feest was gegaan......

1 opmerking:

1. Beste Klaas,

Hierbij een link met mijn foto's uit de wedstrijd Velocitas 1897 C1 - Omlandia C1 van vanmiddag.