woensdag 24 april 2013

Omlandia C1 laat winst glippen tegen Noordster

Vanwege andere sportieve verplichtingen (schaken; zie Alberts Schaakblog voor het weer zeer bijzondere verhaal) werd gisteravond de return gemist tegen Noordster, ook de tegenstander van afgelopen zaterdag (2-2). Gelukkig lag bij thuiskomst middernacht een "uitgebreid" wedstrijdverslag van zes regels klaar. Teleurgesteld werd de inhoud gelezen. "Waarom nou weer?" was mijn gedachte. "Waarom?"

"0-2 achter, 2-2, rust, Carlos rood, 3-2 voor en 3-5 eindstand", aldus het briefje.

Dat waren de feiten, kort en bondig van zoon Robert. Vandaag werden met enige moeite de doelpuntenmakers achterhaald. De 1-2 schijnt door Jeffrey Hoeksema gescoord te zijn met een volley, de 2-2 door Kevin Potgieter en de 3-2 ook door Jeffrey door goed storen en veroveren van de bal van de laatste man en vervolgens alleen af op de keeper.

Teleurstelling alom bij de supporters.
Voor de 3-2, vrij kort na de rust, waren er weer zaken te noteren, die niet op het voetbalveld thuishoren en waarover hier verder geen oordeel zal worden geveld. In elk geval betekent een rode kaart een mannetje minder en het hele team is min of meer de dupe, terechte kaart of niet. Het wedstrijdverloop en de uitslag maken het dan ook nog eens wat erger.

Omlandia C1 moest in elk geval met tien man verder en kwam dus zelfs nog op voorsprong. Toch was de overmacht van Noordster in de slotfase te veel van het goede zoals de uitslag laat zien. Triest, triest, triest. Meer kan ik er niet van zeggen.

Focus

Al zo vaak door mij geschreven. Focussen op de wedstrijd en de eindstand, de tegenstander en zijn gedrag is totaal oninteressant gedurende wedstrijd. Gebruik je talenten, je slimheid en andere kwaliteiten, vroeg of laat komen de successen. Daar draait het om, hoe moeilijk het soms in bepaalde situaties ook is. 't Is eigenlijk zo simpel.