zaterdag 27 april 2013

Omlandia C1 boekt zege tegen GVAV Rapiditas C2

En wat heeft Christiano Ronaldo met Omlandia te maken?

Een afgeslagen aanval in de 2e helft (klik voor vergroting)
Voordat ik met het wedstrijdverslag begin een stukje uit de Volkskrant van vandaag. Het betreft een interview met de Nederlander René Meulensteen, assistent van Alex Ferguson en analist uit het begeleidingsteam van Manchester United. Hij vult naadloos mijn laatste stukje aan van afgelopen dinsdag (zie Focus).

"Goede voetballers presteren op belangrijke momenten en met het teamresultaat in het achterhoofd.", zegt René. Hij heeft het over achtereenvolgens Ronaldo, Messi, Robben en Götze.
Christiano Ronaldo
Lees wat hij schrijft over Ronaldo tot 2008.

Toen ook al een ster in het Manchester-team, maar tot dat jaar vaak bezig met allereerst zichzelf. Bij een overtreding was het een en al protesteren, foeteren en laten weten dat de hele scheidsrechterswereld en de rest van de wereld tegen hem was.
 Alle anderen waren op dat moment vaak gewoon grote minkukels en dat liet hij merken ook, in woord en in daad. Het teambelang kwam pas op de tweede plaats en over de schorsingen hoeven we het niet te hebben. Hij liet Ronaldo van zijn gedrag een filmpje zien met al deze momenten, nadat hij weer eens onderuit was geschoffeld.

René: 'Elke speler moet juist blij zijn dat ze dat doen. Het betekent, dat ze je niet kunnen afstoppen. Op het moment dat het stopt, houden ze je in toom. Maar als je heel koel en koud reageert denkt de tegenstander: wat is hier aan de hand?'

Zoals we weten en kunnen zien, is Ronaldo veel beheerster en verstandiger gaan voetballen, zijn score ging ook nog eens drastisch omhoog (want hij was ook veel te snel tevreden met mooie doelpunten), hij reageert zelden meer in extreme zin op negatief spel en is een ongelooflijk goede teamspeler geworden. Een topsporter! En zijn haar zit ook nog eens goed.

Alle volgers van mijn blog zullen begrijpen waarom ik hiermee begin. Hopelijk zal bovenstaande er aan bijdragen, dat de geschiedenis van Ronaldo en zijn gedrag zich nogmaals gaat herhalen bij een bepaalde speler die ik hierbij op het oog heb. Omlandia en de voetbalwereld zal anders hiervan de grote verliezer gaan worden en misschien ook de bepaalde speler zelf.

Ik hoop en verwacht echter een keer ten goede!

Omlandia C1 - GVAV Rapiditas C2 - een wedstrijd met twee gezichten

Zonder de geschorste Carlos Chrysotome zou het wel weer een drama worden, zal menigeen vooraf gedacht hebben. Een enorme aderlating is het zeker, maar het team heeft zijn afwezigheid op een ongelooflijk goede manier opgevangen. De eerste tien minuten van de wedstrijd gebeurde er nog niet veel bijzonders, maar hierna gooide Omlandia C1 alle schroom van zich. Met bijzonder goed positie- en aanvalsspel werd de tegenstander bijna gedeklasseerd. GVAV Rapiditas kwam er geen enkel moment meer aan te pas.

Vincent Jonkman schoot als eerste eens op doel, maar de bal ging naast. Ook GVAV lukte het in de beginfase nog een keer om hetzelfde te doen. Toen volgde van Omlandia-zijde aanval naar aanval.
12e min.: Murtaza Mohammadi combineert met Robbert Veldman, maar deze mist nog.
14e min.: Na een corner krijgt Roy Boer de bal helemaal aan de linker zijlijn. Hij schiet op goal en de bal verdwijnt met een boog over de keeper in het doel, 1-0.

Corner na corner volgt naar aanleiding van het aanvallende spel. Roy schiet ook nog eens naast, hetzelfde doet Bodhi Prenger en toen weer Roy met een kopbal uit een corner. De bal smoort in de verdediging.
25e min.: Remco Bolhuis omspeelt weer eens een verdediger, geeft de bal perfect aan Robbert en deze scoort de 2-0.
26e min.: Robbert onderschept de bal en speelt af op Vincent Jonkman. Hij omspeelt de keeper en scoort de 3-0.
Even later krijgt hij de kans op 4-0 na een assist van Jeffrey Hoeksema. Zijn kopbal gaat over.
35e min.: In de laatste minuut van de eerste helft is het Murtaza, die zijn eerste officiële doelpunt in het shirt van Omlandia scoort, 4-0. Vincent mist nog eens een goede kans op meer in de laatste seconde, maar de bal gaat weer naast. Wat een luxe ruststand na zoveel nederlagen, pech en teleurstellingen, maar wat verdiend.

Tweede helft

Werkelijk iedereen verwachtte hetzelfde spelbeeld in de tweede helft. Echter zo goed als Omlandia in de eerste helft speelde, zo moeizaam ging het nu. Gelukkig stond het vizier van GVAV Rapiditas totaal niet op scherp, anders was het scoreverloop heel bijzonder geweest.
40e min.: Keeper Jordy Haveman moet voor de eerste keer redding brengen.
43e min.: Omlandia leeft enigszins op. Er volgen twee corners op rij. GVAV schiet hierna eens ver over.
51, 52e min.: Het spelbeeld wordt nu beheerst door het GVAV-team. Toch krijgt Robbert nog twee kleine kansen, maar het levert alleen een corner op.

Alerte verdediging
GVAV blijft het vervolgens hartstochtelijk proberen, maar komt toch niet echt vaak gevaarlijk dicht in de buurt van Jordy. Vanzelfsprekend draagt daaraan ook de uitstekend draaiende verdediging zijn steentje aan bij. Dat zijn: Robert Dijkhuizen, Jaco Buist, Liam van Galen en Guus Kuipers.
67e min.: Kevin Potgieter stoomt eens over linkervleugel op, maar de voorzet gaat voorlangs.
68e min.: De toch wel verdiende beloning voor GVAV Rapiditas volgt in de vorm van een doelpunt, maar het is al te laat om het tij te keren, 4-1.

Kortom, het blijft bij deze stand en dat betekende de derde overwinning van het seizoen. Verdiend was het zeker en het spel in de eerste helft was van hoog gehalte. Gefeliciteerd, heren.

De statistieken: (Omlandia resp. GVAV Rap.; 1e, 2e helft, totaal)

Kansen: 10+5=15 resp. 2+6=8
Corners: 6+3=9 resp. 1+0=1
Doelpunten: 4+0=4 resp. 0+1=1
Efficiëncy: 27% resp.13%