zaterdag 18 maart 2017

Omlandia JO19 trekt nu wel aan langste eind tegen Lewenborg

Hoofdrol voor o.a. keeper Alwin Potgieter bij
Omlandia JO19-Lewenborg JO19
Even was er deze zaterdag 18 maart de vraag vooraf of er wel op een grasmat gevoetbald kon worden. 15 mm regen viel er in de avond en nacht. Gelukkig zorgde de tot nu toe relatief droge maart voor een soepele afvoer de grond in. De wedstrijd ging door.

Zaterdag 18 maart is het. De dag van de return tegen Lewenborg. Thuis in Ten Boer, bewolkt, koel, een frisse wind, maar wel droog.
Ook dit keer viel er iets recht te zetten. Dat kan natuurlijk al snel in een matig seizoen. Toch was na afloop van de eerste wedstrijd sprake van een wrang gevoel bij de Ten Boersters. Een strafschop tegen door een ongelukkige kunstgras-effectbal die opstuiterend toevallig een Omlandia-hand beroerde en ook een twijfelachtige hands-situatie bij de Lewenborgers die voor Omlandia juist geen strafschop opleverde.

Frustrerend was verder dat Omlandia in die wedstrijd een 3-0 voorsprong verloren liet gaan. Na een chaotische 2e helft werd het 3-3.

Zou het nu heel anders gaan? Het is in elk geval een enerverend en lang verhaal.

- Verder de actuele topscorerstabel en foto's van uw blogger en Rikus Schenkel-

'Mijn zoon heeft nog nooit van Omlandia gewonnen'

In elk geval kende de wedstrijd een rustige start, maar vanaf de tiende minuut brandde de strijd tegen de nummer drie goed los. De reden was simpel. De verdediging rammelde aan beide kanten en dat zorgde voor vele kansrijke en doelrijpe situaties over en weer.

Lewenborg was de eerste, die het mocht proberen na een blunder achterin. Gelukkig hadden we dit keer Alwin Potgieter, die vandaag in blakende vorm was. Hij behoedde zijn team voor de eerste keer voor een doelpunt.
Dan mag in de 12e minuut Omlandia het eens proberen. Bram van der Veen geeft een uitstekende pass op Remco Bolhuis, die ondanks een tikje onderweg soepeltjes de 1-0 in het doel legt. Het lijkt zo gemakkelijk dat je haast niet begrijpt dat er mensen zijn, die er moeite mee hebben.

Omlandia maakt ondertussen menig foutje achterin en even later krijgt Lewenborg zijn tweede grote kans. Met kunst- en vliegwerk wordt weer een doelpunt voorkomen.

De 17e minuut. Remco krijgt weer een bal goed aangespeeld. Weer volgt een simpel tikje, nu naar links op de goed meegekomen Bodhi Prenger. Ook Bodhi weet met een mooi strak schot te scoren. Dat is nog eens efficiënt voetbal, 100% rendement, twee kansen en 2-0.
De 2-0 van Bodhi Prenger (wit)
Een poosje gaat het voetballend redelijk goed aan beide kanten, maar in het laatste kwartiertje van de eerste helft is het weer 'oorlog'. Vele kansen volgen. Alwin redt als eerste in de 33e minuut alweer als laatste man bij een superkans voor Lewenborg.
Dan zien we een schitterende aanval van Omlandia over links. Linksvoor Robbert Veldman beleeft een superdag. Hij loopt voor de eerste keer zijn verdediger er uit en levert een perfecte pass af bij Remco.
U raadt het al, Remco tikt de bal weer 'simpel' langs de keeper. Toevallig stond ik op dezelfde lijn als Remco en Robbert. Er was geen sprake van buitenspel, maar er werd wel voor gevlagd. Scheidsrechter Merijn Slagter honoreerde het vlagsignaal.

Vlak hierna is Omlandia bij een voorzet in aanvallend opzicht even niet goed bij de les en verdwijnt de bal snel naar de overkant. Weer gaat er veel mis in de Omlandia-verdediging. De bezetting op deze wijze lijkt toch echt te veel kansen voor de tegenstander op te leveren.
Natuurlijk wordt er dan ook vroeg of laat een keer gescoord door de tegenstander. Bij de zesde mogelijkheid voor Lewenborg is het dan ook zover. Het betekende de 2-1, vlak voor rust. Als laatste kan Remco in de slotminuut bijna de marge nog eens verdubbelen. Nu mist hij echter.

Ondertussen hoor ik van een Lewenborg-vader, dat zoonlief nog nooit van Omlandia heeft gewonnen. 'Het moet dan wel een eerste-jaars-junior zijn.', zei ik, omdat ik mij een knock-out herinnerde van de nacompetitie (4-1 winst thuis en 1-5 verlies uit). 'Zou het nu eens anders gaan?', was ook voor hem de vraag.

Op achterstand

In de tweede helft is het Lewenborg wat het heft in handen neemt. Omlandia beschikt echter over een van de meest efficiënte voorhoedes in de competitie, denk ik, en blijft daarom ook altijd een team waar je tot het einde vertrouwen in mag hebben.

Lewenborg trekt wel al na vijf minuten de stand recht. Een toegekende vrije trap wordt hard ingeschoten, van richting veranderd en Alwin is machteloos. Dan kan Robbert in de 60e minuut zijn ploeg weer op voorsprong zetten. Bijna dan, zijn puntertje verdwijnt langzaam rollend links van de linkerpaal over de achterlijn.

In de 70e minuut trekt een Omlandiaan aan de noodrem in het strafschopgebied. Lewenborg verzilvert de terechte penalty en staat opeens op 2-3. Alweer gaat een mooie voorsprong bij de Omlandianen verloren.
Maar vandaag, zagen we wel een veerkrachtig Omlandia en opeens rollen er drie mooie aanvallen op rij uit de hoge hoed. Robbert Veldman is de krachtige basis in de voorhoede waarmee het telkens begon. Vanzelfsprekend goed voorzien van de juiste ballen op het goede moment vanaf het middenveld.

In de 75e minuut komt hij krachtig op links door en een mooie voorzet volgt tot vlak voor doel. Zoon Robert Dijkhuizen sprint net op tijd zijn verdediger er uit en scoort van dichtbij hard in het doel, 3-3. Nog geen twee minuten later. We zien bijna een kopie van de voorgaande aanval en weer is het raak. Remco mag nog eens simpel scoren. 4-3 en dus weer op voorsprong.

Remco Bolhuis scoort de 4-3
Als laatste mag Robbert het zelf proberen. Zijn spel verdiende een treffer, maar hij had pech en vond de keeper op zijn weg.

In de laatste minuten gooide Lewenborg er nog een groot slotoffensief tegenaan. Een slecht vizier, keeper Alwin, schoten over en naast, gevaarlijke corners passeerden de revue, de tijd tikte maar door even als de extra tijd. Na ruim 95 minuten werd er afgefloten. Een hard bevochten overwinning was binnen. Gezien de kansen misschien vandaag niet helemaal een juiste afspiegeling, maar met de eerste wedstrijd in het achterhoofd wel verdiend.
En ... Lewenborger-vader en -zoon moeten dus nog even wachten op hun eerste winst tegen Omlandia.