zaterdag 9 maart 2024

Omlandia 1 sleept na zware strijd de winst tegen Poolster binnen

Zaterdag 9 maart. Het is zonnig en lenteachtig, maar een straffe en schrale ZO-wind deed het gevoelsmatig voor velen nog koud aanvoelen. In Ten Boer staat op een ogenschijnlijk goed bespeelbaar veld de return tegen Poolster op het programma. In Spijk werd het destijds 0-3 voor Omlandia, die toen een dik uur de zaak goed onder controle had, op voorsprong kwam en verdiend won.

Vandaag zagen we een zware wedstrijd van twee keihard werkende ploegen, en die defensief lange tijd helemaal niets cadeau gaven. De liefhebbers van mooi voetbal konden haast wel thuisblijven, maar de liefhebber van een zware, defensieve en strategische strijd kwamen ruimschoots aan hun trekken.

Om 14.35u floot scheidsrechter Mustafa voor aanvang van de wedstrijd. Na afloop waren er een paar frappante statistische overeenkomsten met de eerste wedstrijd.

Omlandia-verdediging: Devon Harmsma, Robert Dijkhuizen,
Fabio Marongiu (Ruben Hummel niet op foto)

Betonblokken

In het eerste half uur gebeurde er aanvallend nagenoeg niets. Helemaal niets. Pas op de 23e minuut mocht ik een streepje voor een corner zetten van Poolster. Beide defensies stonden tot dat moment als een huis en gaven geen enkele kans weg. Alsof er betonblokken voor de deur stonden.

De eerste kans was in de 27e minuut voor Omlandia (zie foto boven). Uit deze situatie kon Wouter Hoek koppen, maar de bal gaat rakelings naast het doel. Poolster krijgt een cadeautje wanneer Robert Dijkhuizen zich even verstapt. Hij en Omlandia hebben geluk, want de aanvaller schiet net naast. Vlak hierna mag Poolster uit een aanval twee keer op doel schieten. De eerste poging wordt geblokt en de herkansing gaat over.

9 - Wouter Hoek

Sem van Dijk steekt in de 37e minuut goed door de Poolster-defensie. Een prima voorzet volgt, ware het niet dat er geen Omlandiaan tijdig voor het doel stond. Een verbeterpuntje. We komen in de 45e minuut. De altijd keihard werkende Wouter Hoek worstelt zich met bal het strafschopgebied binnen richting doelgebied. Vanaf links schuift hij de bal mooi in het doel. 1-0.

Rust

Formidabele redding

In de tweede helft gaat de zware strijd verder. Poolster vecht voor wat het waard is en creëert een viertal kansjes op rij. Een vrije trap gaat naast, een schot gaar over. Dan drukt bijna de scheidsrechter zijn stempel op het duel. Zowel de veroorzaker van Poolster wist het en bijna alle spelers en toeschouwers zagen het.

Jeremy van Coevorden, die ook nu weer vele malen over het veld dartelde, werd overduidelijk aan de arm vastgehouden en verloor de bal. De dichtbij staande scheidsrechter liet echter doorspelen. Poolster kon daardoor aanvallen en kreeg een geweldige kans. Keeper Devon Harmsma behoedde zijn ploeg voor tegenslag met zijn mooiste actie van het seizoen. Een haast onmogelijke redding en katachtige snoekduik achterover voorkwam de gelijkmaker. Het schot op doel werd over getikt.

Hierna is het een beetje gedaan met Poolster. Opeens lukt het Omlandia met de regelmaat van de klok om een aanval op touw te zetten. Er was nog één probleem en dat was de keeper van Poolster, die vanmiddag ook een geweldige wedstrijd keepte. Negen kansen van minuut 66 - 97 telde ik. Het was vooral topscorer Remco Bolhuis, die de bal er maar niet in kreeg.

66'- Een prachtige aanval via Fabio Marongiu en Wouter richting Remco voor het doel betekende een schot over het Poolster doel.

72'- Een vrije trap van Wouter lijkt in het doel te draaien. Remco onderbreekt de baan met een kopbal over het doel.

82'- Remco probeert met een schitterende volley de bal in het doel te krijgen. De bal gaat over.

87'- Corné Dijkstra schiet hard net naast.

88'- Kopbal Omlandia gaat via keeper net naast.

90'- Hard schot Omlandia is een prooi van de keeper.

91'- Quinten Luider: hard schot, maar net naast.

95'- Remco gaat alleen op de keeper af. Keeper pakt de bal.

97'- Remco nogmaals voor de keeper. Die is weer de beste.

Tussendoor probeert Poolster het nog tweemaal met schoten van ver af, maar groot gevaar leverde het niet op. De scheidsrechter fluit af in de 97e minuut, de eindstand dus 1-0.