zondag 20 februari 2022

Hardwerkend Omlandia 1 ten onder bij Groen Geel 1

Vasthoudende types bij Omlandia

Na heel lang wachten was het dan eindelijk weer zover. Zaterdag 20 februari 2022. Na een lange corona- lockdown ging de competitie weer van start. Met nog 17 wedstrijden te gaan was Groen Geel 1 uit en in Groningen de eerste tegenstander. Deze stond vooraf drie punten hoger op de ranglijst.

Bij winst zou Omlandia in punten gelijk kunnen komen. Ogenschijnlijk nog een hele kluif, want Groen Geel lijkt over een vlotter scorende aanvalslinie te beschikken.

Omlandia was ook nog eens gehavend door het wegvallen van spitsen als Remco Bolhuis en Wouter Hoek. Dat zal de rest van de competitie vermoedelijk zo blijven . Met oudgediende Martin Oudman voorin werd geprobeerd een vuist te maken. Of dit lukte?

Het was weer eens aftasten in de eerste minuten. Een kleine mogelijkheid voor Groen Geel noteerde ik, maar verder was de zaak in evenwicht. Na een kwartiertje kreeg Omlandia echter drie kansen op rij. De motor erachter was Jeremy van Coevorden. Eerst probeerde hij het, na zich knap te hebben vrijgespeeld, vanaf de 16-m met een schot over de keeper heen. De keeper plukte de bal nog net uit de lucht.

Even later was er een schot wat net naast ging. De derde was een mogelijkheid in tweeën. Eerst een kopbal van Jeremy en vervolgens resulterend in een kans voor Robbert Veldman. Hij schoot debal van dchtbij in het zijnet. Het bleken dure missers te zijn. Groen Geel speelt tot dat moment aanvallend nauwelijks een rol van betekenis.

Dat werd in de 31e minuut anders. Groen Geel komt met een pass vanaf rechts in het doelgebied van keeper Devon Harmsma. Een knappe aanname van de Groen Geel-aanvaller. Toch leek er even wat te traag gereageerd te worden, want de aanvaller lukte het pas om bij de tweede poging de bal in het doel te schieten. 1-0 voor Groen Geel, een beetje onverdiend op dat moment. Wel schieten ze een paar minuten wel weer net naast. Met 1-0 gaan we ook de rust in.

Jeremy van Coevorden aan de bal

In de 2e helft is het weer Jeremy die probeert de keeper met een boogbal te verschalken. Ook nu heeft hij geen succes. Zijn spel is energieverslindend, overal aanwezig en soms te ver mee terug. Bij Be Quick stond hij zelfs naast Devon op de foto, helemaal op de achterlijn haast ter verduidelijking. Persoonlijk zou ik hem verbieden om achter de middencirkel op eigen helft te komen en zich uitsluitend te focussen op de aanvalssituaties. Dat is zijn kracht.

Een enorme kans en misser van Groen Geel

Groen Geel nam in de tweede helft speltechnisch het heft in handen. We zien een buitenspelgoal, een vrije trap die rakelings voorlangs gaat, diverse schoten op doel. Telkens is voornamelijk Devon de laatste redder in nood. Hij keept een geweldige wedstrijd.

Er volgen wissels, Ferry Knol en Quinten Luider komen er in. Het wordt geen lucky day voor het team. Ferry mag even na de wissel al weer naar en over "The Mersey crossen". In dit geval richting kleedkamer met rood. Wat er is voorgevallen is menigeen ontgaan.

Omlandia mag in het laatste kwartier met tien man verder. Het gekke was wel, dat opeens ook het spel meer richting het Groen Geel-doel ging. Echte kansen bleven echter uit.

In de slotfase belandde er nog een mooi Groen Geel schot op de rechterpaal. De bal stuitert het veld weer in. De wedstrijd gaat als een nachtkaars uit en verlies voor onze Ten Boersters was dus een feit. Na afloop had je toch een beetje het gevoel, dat er meer had ingezeten, een lichtelijk frustrerende nederlaag. Omlandia staat nu achtste en mag volgende week thuis tegen het onderaan staande Glimmen.