Omlandia houdt lang stand tegen koploper en winnend Be Quick 1

De Be Quick- keeper in actie
(met vele foto's)
In Ten Boer was deze zaterdag 12 oktober koploper Be Quick 1 op bezoek. De laatste nog zonder puntverlies en een mooi doelsaldo. Omlandia verzamelde nog maar een schamel puntje, en over het doelsaldo kunnen we het beter niet hebben.

Halverwege de herfst inmiddels. De hemelpoorten waren 's nachts opengezet, maar op het moment suprême, de wedstrijd dus, was het nagenoeg de hele tijd droog. Een grijze lucht het decor boven het zo te zien goed bespeelbare veld.

De geschorsten en geblesseerden keerden weer gedeeltelijk terug in het Omlandia-team. Nu was het afwachten of er misschien langzaam aan wat verbeteringen in het team zichtbaar zouden worden. Even over half drie werd er door scheidsrechter Scholtens afgefloten.

Lichtpuntjes

Een aftastend begin van beide partijen zagen we in de eerste vijf minuten. Het was zowaar Omlandia, die als eerste een corner binnensleepte. Het eerste lichtpuntje was een feit. Ook een kansrijke situatie voor het doel van Be Quick kon een minuut later als lichtpuntje bestempeld worden. De kopbal van Jan Oosterbeek ging echter naast en de scheidsrechter had een overtreding geconstateerd.

Speltechnisch nam Be Quick vanaf dat moment in handen, maar het leverde ging wervelende aanvallen op. De Omlandia-verdediging stond dit keer duidelijk eens wat steviger achterin. Be Quick was genoodzaakt om het daardoor met grote regelmaat eens van ver te proberen.

8': Keeper Jasper Kromdijk redt met de vuisten op een schot van ver.
9': Weer een redding van Jasper op een superkans voor Be Quick.
10': Schot van ver op het Omlandia-doel.
16': Schot van Be Quick vanaf de 16-m-lijn gaat naast.
18': Kopbal van Be Quick, maar ook hier was sprake van duwen volgens de scheidsrechter.
23': Twee reddingen van Jasper op rij. Eerst stompend en in de rebound klemvast.
29': Kopbal van Be Quick gaat naast.

Het lijkt zo heel wat voor Be Quick, maar toch had je als Omlandia-supporter dit keer het gevoel, dat het team desondanks een stuk gestructureerder stond te voetballen achterin dan in de afgelopen weken. Nog een lichtpuntje en ook nog eens tegen de koploper. Ik zie een gloortje van licht aan het einde van de horizon. Gelukkig zitten we hier niet op de Noordpool.

We komen in de laatste minuut van de eerste helft. Be Quick dringt nogmaals sterk aan. Het resulteert dit keer wel in een mooie aanval met als hoogtepunt een harde kopbal richting het doel. Jasper is kansloos, maar de bal spet via de lat het veld weer in. Omlandia ontsnapt. En dat doet ze nog eens op een laatste schot van Be Quick vlak voor het rustsignaal.

Rust

Minpuntje

Na de rust kwam het Omlandia-team kennelijk toch niet goed wakker terug. Voor mij was er als blogger en vader ook nog eens een onduidelijke familiewissel en daardoor lichtelijk teleurgesteld. Gedeeltelijk heb ik toen ook even een momentje voetbal gemist, want een blunder achterin was al vrij snel een feit. Ik begreep, dat de rechtsachter van Be Quick er van profiteerde en van dichtbij de 0-1 scoorde. Het is de 50e minuut.

Vaak zie je na zo'n moment bij Omlandia een verdere achteruitgang. Dit minpuntje viel dit keer echter wel mee. Dat kwam misschien ook, omdat het ogenschijnlijk leek dat Be Quick of wel tevreden was met de stand of dat ze misschien hun meeste kruit hadden.

Omlandia was in elk geval in de tweede helft meer aan de bal dan in de eerste helft. In de 60e minuut noteer ik de tweede kans. Een hard schot van ver belandt in de handen van de keeper.

Het spel kabbelt hierna gezapig verder, maar Be Quick is doelgericht vanaf vele posities naar mijn indruk gebaseerd op de eerste helft. Daardoor kan van onderschatting geen sprake zijn. Dat blijkt dan ook.
In de 75e minuut combineren ze zich weer eens richting het strafschopgebied. Het slotscenario van de aanval leek op iets van 100-voudig-wereldkampioen en biljarter Raymond Ceulemans in zijn beste jaren. Met een loeiharde knal caramboleert een schot van Tijmen Mennink via lat en doellijn alsnog achter Jasper in het net.
Hoogstandje
Toch 0-2 dus. Omlandia ploetert hard verder. Wil het wel graag rechtzetten, maar kan het niet. Voorin een bal goed in de 16-m te krijgen is een te zware opgave. Het lukt maar niet om echt gevaarlijk te worden. Misschien dat spits Remco Bolhuis volgende week er weer bij is.

Jasper is weer de redder in de slotfase. Twee kansen heeft Be Quick nog, maar geen doelpunten dus.
Het blijft 0-2.