zaterdag 16 april 2016

Omlandia A1 komt ook tegen Velocitas niet tot winst

Velocitas A1-Omlandia A1;
Jurry de Boer kopt de bal weg
'April doet wat ie wil'. Van zacht lenteweer was geen sprake deze zaterdag 16 april. Koel, winderig en lichte en zwaardere buitjes die elkaar afwisselden onder af ten toe mooie Hollandse luchten.
Op het kunstgrasveld van Velociatas mocht Omlandia A1 aantreden tegen de nummer twee van de competitie, die nog altijd kans maakt op het kampioenschap.

De competitie zit er voor Omlandia min of meer op. De eerste plaats was al snel uit zicht en de wisselende resultaten zorgden er voor, dat ook periodetitels onbereikbaar zijn geworden. Op de ranglijst een vijfde plek, die hooguit nog door de zesde kan worden vervangen.

Dat betekent dat we kunnen beginnen met de piketten te slaan voor het volgende seizoen. En waarom zou Velocitas eigenlijk in deze 'nieuwe' opbouwfase niet als eerste met dit motto verslagen kunnen worden. Thuis in Ten Boer boekte Velocitas een moeizame overwinning. Met een goede instelling en wat geluk misschien zou er daarom misschien wel een verrassing in kunnen zitten.

Niet geschoten is altijd mis

De uitsluiting van drie wedstrijden van Robert is voorlopig even teruggedraaid naar twee. "Kans- en zinloos! Tijdverspilling! 0 % kans!', aldus de deskundige voetballers en voetbalkenners toen ik meldde dat ik van plan was in verweer te gaan. Vrijdag jl. kreeg ik de melding dat hij weer per direct speelgerechtigd was na een 'kleine correspondentie' met KNVB-tuchtzaken.

Je hebt recht op verweer en waarom zou je niet van dat recht gebruik maken met een goed verhaal. Het is er niet voor niets. Niet geschoten is altijd mis. Op naar de wedstrijd.

Goede openingsfase van Omlandia
Velocitas kwam er niet aan te pas in de beginfase. Beter gezegd het wist zich geen enkele kans te scheppen in de eerste 25e minuten. Ze mochten zelfs van geluk spreken dat ze niet met 0-1 achter stonden. Een schitterend afstandsschot van Jeffrey Runhart belandde net op de lat. Even later mocht Roy Boer het proberen, maar de keeper stond goed gepositioneerd.

Omlandia speelde gewoon goed, werkte hard en gebruikte de vrije ruimte aan de zijkanten ook goed. Met deze speelwijze zouden verdere kansen vanzelf moeten volgen. Zoals zo vaak krijgt het verhaal weer een heel andere draai, want opeens was het helemaal over bij Omlandia. De oorzaak? Zegt u het maar.


Velocitas kreeg opeens kans op kans, alhoewel de Omlandia-verdediging in eerste instantie best nog wel goed het gevaar weet te pareren. Terwijl ik net iets noteer over de gemiste vierde kans van Velocitas, gaat het spel verder. Wannneer ik opkijk zie ik opeens frank en vrij een Velocitas-spits op keeper Alwin Potgieter afgaan en hij laat het buitenkansje zich niet ontgaan en scoort de 1-0. Gezien de spelsituatie moet er wel een dikke blunder aan ten grondslag hebben gelegen.

De hoofden gaan bij velen van Omlandia duidelijk zichtbaar alweer iets hangen ondanks dat er nog een dik uur is te spelen. Dat de achterstand bij rust tot de 1-0 beperkt werd is te danken aan Alwin en veel kunst- en vliegwerk in de verdediging.

Gelijke hoogte

Omlandia kwam na de rust goed uit de startblokken. De wedstrijd was nog geen minuut oud en het stond zowaar gelijk. We zagen een vrije trap, een mooie combinatie van Jeroen Brookman met Jeffrey Hoeksema en deze maakte het keurig af. 1-1.

Ik geloofde er direct weer helemaal in, want Velocitas gaf genoeg ruimte en mogelijkheden weg achterin. Ook nu was het weer valse hoop en vooral van korte duur. Na de nieuwe aftrap krijgt Velocitas al snel een corner. Een perfecte voorzet volgt evenals een perfecte kopbal in het doel van Alwin, 2-1. Omlandia weer op achterstand en weer een mentale dreun rijker.

Sporadische aanvallen in de 2e helft
Toch was er met ruim een half uur te spelen nog genoeg tijd om er nog eens echt voor te gaan. Het lukte echter niet. Qua techniek beheerste Velocitas het spel helemaal vanaf dat moment. Collectief jagen en grote inzet was eigenlijk de enige en beste mogelijkheid om te proberen hun spel te ontregelen. Het kwam er allemaal niet van. Zonder geweldig te spelen kreeg Velocitas ook in het verdere spelverloop kans op kans, maar het vizier van de spitsen stond gelukkig niet al te scherp afgesteld.

In de 81e minuut zagen we weer een snelle uitbraak van Velocitas. De verdediging werd nu wel op snelheid geklopt en ook Alwin, 3-1. Het inzetten van topscorer Ricardo van Coevorden volgde nog, maar het was te laat om het tij te keren en dus werd dit de eindstand.

Statistieken Velocitas A1 - Omlandia A1 (1e resp.2e helft is totaal):

Corners: 5+2=7 resp. 2+0=2
Kansen: 8+8=16  resp. 2+2=4
Doelpunten: 1+2=3 resp. 0+1=1
Efficiency: 19% resp. 25%












Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dramatisch Omlandia 1 door Holwierde van de mat geblazen

'Opvreten'  Zaterdag 20 april. De opwarming van de aarde lijkt ten einde, want het is de zoveelste buiïge en frisse aprildag. Sneeuw...