zondag 10 april 2016

Omlandia A1 verliest opnieuw van koploper NEC Delfzijl

Kevin Potgieter worstelt zich naar voren
Zaterdag 9 april. Koploper NEC Delfzijl A1 komt op bezoek in Ten Boer. Een mooie lenteochtend en uitstekend voetbalweer. Allereerst constateren we een beetje vreemde scheidsrechter. Het gras was te groen en het veld niet van het goede formaat, hoorde ik bij de hekken. Het ligt er dan ook nog maar zo'n dikke twintig, dertig jaar.

Ook de tenues van beide teams (blauwe broek/ wit shirt en zwarte broek en shirt met dikke blauwe verticale baan en wit) konden pas na een kwartier wachten eerst niet en toen opeens wel door de beugel. Waar hebben we het over? Het was al met al nog best wel onderscheidend.

Maar goed, er werd uiteindelijk afgetrapt. Omlandia gekortwiekt met blessures, afwezigheid topscorer en een raadselachtige drie wedstrijden uitsluiting van zoonlief Robert, volgens de KNVB op dit moment de meest 'gewelddadige en gemene speler' van Omlandia. Op de procedure van een rode kaart kom ik nog eens terug. Eerst naar de wedstrijd.
Omlandia ging ondanks alle tegenslag best wel goed van start. Er werd geconcentreerd gevoetbald en in de beginfase was er zeker sprake van goed en gelijkwaardig spel. Wel kreeg NEC als eerste een goede kans, maar de bal ging voorlangs.

Jeffrey Runhart was de eerste die namens Omlandia enig gevaar stichtte middels een schot op doel, maar het was niet raak. Even later ziet Bodhi Prenger een bal smoren tussen een groot aantal benen van NEC. Na een dikke twintig minuten lijkt NEC te scoren van veraf, maar de bal bleek toch op raadselachtige wijze over het doel te zijn gegaan.



Na een dik half uur probeert NEC het met een hard schot van veraf. Keeper Alwin Potgieter staat gelukkig op de goede plek en behoed zijn team voor een achterstand. Dan mag Omlandia via Nieck Baljeu het over rechts proberen. Zijn voorzet gaat voorlangs en een NEC-verdediger pikt snel de bal op, vervolgens direct een mooie pass naar de midvoor. Alwin let goed op en is op tijd zijn goal uit, maar hij en dus Omlandia hebben dikke pech. De bal komt in de kluts met de aanvaller als laatste tegen het been van de NEC-speler en stuitert vanaf grote afstand recht het lege doel in. 0-1.

NEC wordt langzaamaan de betere ploeg. Vlak voor rust zien we weer twee mooie kansen. Alwin redt beide keren, de laatste met een geweldig mooie zweefduik.

Na de rust is Omlandia niet direct goed bij de les en staat even wat te slap te verdedigen na het eerste fluitsignaal. Dit wordt keihard afgestraft. De bal wordt veroverd in de linkerhoek van het 16-m-gebied en een klein gaatje is verder genoeg om Alwin met snoeihard schot te verschalken, 0-2.

Omlandia is hierna niet meer bij machte het tij te keren. NEC overheerst de wedstrijd, maar gelooft het wel. We zien wat corners, een kopbal die overgaat, maar niet veel uitgespeelde aanvallen. In de slotfase is Jeffrey Runhart bijna nog goed voor een tegentreffer, maar ook nu is het weer niet raak.


NEC mag nog wel één keer scoren. Volgens mij zag ik een Ibrahimovic-hakje van een Omlandiaan, die er aan ten grondslag lag. De bal komt echter voor de voeten van een NEC-speler. Vanaf een dikke 30 meter probeert hij op doel te schieten. Het is raak, een werkelijk schitterend doelpunt en het staat 0-3.
De wedstrijd gaat op slot en gaat geruisloos naar het einde met NEC als de toch wel de verdiende winnaar.

Statistieken Omlandia A1- NEC A1 (1e resp. 2e helft = totaal):

Corners: 0+3= 3 resp. 4+5=9
Kansen: 3+1=4 resp. 5+5=10
Doelpunten: 0 resp. 1+2=3
Efficiency: 0% resp. 30%













Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dramatisch Omlandia 1 door Holwierde van de mat geblazen

'Opvreten'  Zaterdag 20 april. De opwarming van de aarde lijkt ten einde, want het is de zoveelste buiïge en frisse aprildag. Sneeuw...