zaterdag 29 november 2014

Weer puntenverlies Omlandia B1. Gelijkspel tegen Lycurgus B1.

Voor de zesde keer als eerste op achterstand


8-Kevin Potgieter gooit de bal in
Winters weer deze zaterdag 29 november in Ten Boer. Grijs en koud met net +2º en een stevige Oostenwind wat een windchilltemperatuur van -3º opleverde. Kille omstandigheden, die voor niemand aangenaam te noemen waren en ook nog eens het zware Omlandia-veld 3 als speelterrein.

Lycurgus B1, nummer acht op de ranglijst, kon bij winst in punten op gelijke hoogte komen met Omlandia. Zouden onze Ten Boersters nu eindelijk eens laten zien wat ze in hun mars hebben, ze kordaat opzij zetten en de blik weer omhoog richten? Plek zeven op de ranglijst is echt beneden hun niveau.


Zo'n dag waarvan je wist dat die zou komen


Goede start van Omlandia
Voor vrijwel iedereen, dus spelers en toeschouwers, was het geen pretje deze middag en hierin zou ook geen verandering meer komen. Qua weer niet en qua kijkplezier ook niet echt.

Het was zo'n dag waarvan je wist dat die zou komen. En hij kwam vandaag. 'Alweer', zei iemand na afloop. Het mocht namelijk gewoon weer eens niet meezitten.

We beginnen met de pluspunten van deze middag, want die waren er nog wel. Vanaf het eerste fluitsignaal neemt Omlandia B1 namelijk speltechnisch het heft in handen. Weliswaar niet met overtuigend en wervelend spel, maar belangrijker in dit geval was dat de tegenstander slechts één keer een kansrijke situatie voor het doel van keeper Alwin Potgieter wist te scheppen. Hun bal ging hard voorlangs. Verder kwamen ze er niet aan te pas.

Omlandia legt op het zware veld in het eerste half uur alleszins acceptabele aanvallen op de mat. We zien als eerste Kevin Potgieter een schot lossen. Hierna breekt Roy Boer op rechts door, maar zijn uitstekende voorzet wordt gemist.
Dan volgt een tweede bal voorlangs en alweer krijgt niemand een voet er tegenaan. De derde kans komt via Michael de Vries. Ook zijn goede voorzet wordt weer jammerlijk gemist. Een voorsprong voor Omlandia na dertig minuten zou op dat moment een goede afspiegeling van de wedstrijd zijn geweest.

Goede voorzetten, geen afwerking
De pen begon vervolgens te haperen met deze temperaturen en plotseling ook de Omlandia-machine op het veld. Lycurgus kreeg in de slotfase van de eerste helft opeens een aantal mogelijkheden. Slecht weggewerkte ballen betekende corners en het werd steeds gevaarlijker voor het Omlandia-doel. Het eerste schot van Lycurgus smoort in een stapel spelers. De tweede kans komt al dichterbij, maar Alwin weet dit keer via een uiterste tikje met de hand de bal via de lat nog net over te tikken.

Tsja, dan de laatste poging van Lycurgus. Eigenlijk was het geen poging, maar meer een 'lucky shot' onder het motto 'niet geschoten is altijd mis' en waarom ook niet.
 Met een grote boog laat een Lycurgus-speler een schot richting het Ten Boerster doel los. Alwin onderkent, misschien ook door de straffe wind, het gevaar en denkt de bal gemakkelijk te onderscheppen. Hoe dan ook, het gaat mis en de bal rolt in het doel. Voor de zesde keer in tien wedstrijden staat Omlandia op een 1-0 achterstand. Niet erg als de tegenstander duidelijk sterker is, maar het was vaak, zoals ook vandaag, tegen de verhouding in.



Mentaliteitsverandering

Gezien het feit, dat telkens het team in herhaling valt wat betreft de eerste tegentreffer, hoop je als bezielend begeleider, supporter en blogger, dat er eindelijk iemand is, die zegt: 'Nu is het genoeg geweest. Tot hier en niet verder. Nu gaat de beuk er in!'

Even leek het er op, dat dit inderdaad het geval is geweest. Na drie minuten in de tweede helft is het Robbert Veldman, die de hatelijk nul wegwerkt met een schitterend schot vanaf de rand van het 16-m-gebied. 'En nu er over heen walsen', denk ik dan. Het gebeurde allemaal niet.
Lycurgus-keeper vist de 1-1 uit het doel
De resterende speeltijd was het van beide kanten een moeizaam geworstel en de teams kwamen niet of nauwelijks meer in de buurt van het strafschopgebied. Pas in de laatste minuten was het Lycurgus, die alles op alles zette en drie goede kansen op rij kreeg. Omlandia mocht zijn handen dichtknijpen, dat er geen kleine ramp ontstond. Het was verder ook voor het oog van de toeschouwers een draak van een wedstrijd.

Gelukkig maakte na ruim veertig minuten de uitstekend fluitende scheidsrechter, Rolf Potgieter (de vader van), een eind aan de lijdensweg van spelers en toeschouwers.
Maar de thermobroek was in elk geval weer goud waard deze middag. Geen centje pijn of kou. Een aanrader! Ik zei immers hierboven al 'vrijwel iedereen'.

Weer een moeizame poging om iets te forceren, weer gaat het mis
De statistieken van Omlandia B1 - Lycurgus B1:

Corners: 4+0=4 resp. 3+3=6
Kansen: 5+2=7 resp. 5+5=10
Doelpunten: 0+1=1 resp. 1+0=1
Efficiency: 14% resp. 10%

 ..en nog een drietal foto's

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dramatisch Omlandia 1 door Holwierde van de mat geblazen

'Opvreten'  Zaterdag 20 april. De opwarming van de aarde lijkt ten einde, want het is de zoveelste buiïge en frisse aprildag. Sneeuw...