zaterdag 6 december 2014

Verdiende overwinning Omlandia B1 tegen DVC B1

Robert Dijkhuizen in actie (klik voor vergroting)
Bijna twee maand moest de Omlandia B1-supporter er op wachten. Vijf wedstrijden op rij werd puntverlies geleden, maar vandaag 6 december mocht eindelijk weer het zoet van een overwinning worden geproefd.

De weergoden waren het Nederlandse voetbal alweer goed gezind. Fris, maar windstil weer en een lekker decemberzonnetje zorgden voor uitstekende voetbalomstandigheden. Vandaag stond al de eerste return tegen DVC B1 (Damster Voetbal Combinatie) uit Appingedam op het programma.

Toen in september werd het een zwaar bevochten gelijkspel (1-1).  'Zou het vandaag weer zo moeizaam gaan?, was daarom vooraf de grote vraag. Het antwoord kent u al en een uitgebreider verslag volgt hieronder.

(mooiere foto's van Omlandia's hoffotografe Ursula Sennema volgen op de site van Omlandia)

DVC oogt gevaarlijker

De start van Omlandia was zeker moeizaam te noemen. Omlandia had zelfs alweer snel achter kunnen staan, maar een hard schot van DVC raakte de lat en de rebound werd naast geschoten. Na dit openingsintermezzo zijn de teams meer aan elkaar gewaagd, maar DVC is het eerste half uur af en toe duidelijk gevaarlijker.

Drie kleine mogelijkheden kreeg Omlandia in de eerste tien minuten op rij. Een onderschepping van Remco Bolhuis in het strafschopgebied leverde net niets op, Jeffrey Hoeksema zit vlak bij doel helemaal verkeerd met zijn voet en Kevin Potgieter ziet een schot in de handen van de keeper belanden.

Dan is het weer de beurt aan DVC. Het oogt dus, zoals al gezegd, allemaal veel gevaarlijker. Er volgen drie harde schoten op het doel van keeper Alwin Potgieter. Drie keer pareert Alwin alle ballen op uitstekende wijze. Vreemd genoeg had DVC vanaf dat moment, de dertigste minuut, ook direct al zijn kruit verschoten.

Breien met vaste hand

Het Omlandia-team begon zelfverzekerder te voetballen en gaf maar nauwelijks meer een kans weg in de resterende speeltijd. Het betekende echter niet, dat het nu massaal eenrichtingsverkeer richting het doel van DVC was. Sterker nog, het was nog steeds bijzonder lastig goede aanvallen op de mat te leggen.

Toch rook Omlandia in de slotfase even aan een voorsprong. Erwin Bos probeert het een keer en Robbert Veldman ook. De keeper was alert, al wist hij bij Robbert's bal deze nog maar net over te tikken.

Na de rust breit Omlandia gestaag, maar met vaste hand verder. Het was heel hard werken, maar DVC kwam er niet meer aan te pas. Het wachten was op de beloning, lang wachten zelfs.

De beloning

Roy Boer stuitte als eerste weer eens op de keeper en DVC was toch ook nog één keer gevaarlijk, maar ook nu weer was Alwin alert en tikte de bal corner.
Bodhi Prenger, volgens velen vandaag de man van de wedstrijd (in mijn ogen al lange tijd de Cocu van dit elftal), zag ook een schot over gaan, Remco Bolhuis zag na een mooie aanval zijn kopbal op de paal weer het veld in stuiteren en nogmaals was daar Roy die een mooie voorzet van Robbert toch wel heel ver over kopt.

De druk wordt verhoogd richting DVC-doel
Noest gaan de jongens door, de druk wordt verhoogd en het team schuift meer en meer op richting het DVC-doel. De beloning komt in de 68e minuut. Het was niet een aanval uit het boekje, chaotisch zelfs, maar het vond wel allemaal plaats in het strafschopgebied van DVC. Opeens glipt een bal door de benen van Jan en alleman heen en Kevin is net de man op de juiste plaats en tikt de bal in het doel, het staat 1-0.

Een zucht van verlichting gaat door de Omlandia-aanhang. 'Hè, hè, eindelijk!', de gedachte bij velen, maar het is wel een terechte voorsprong. Het lukt DVC in de resterende speeltijd niet meer om alsnog een vuist te maken. Ook Omlandia wordt niet meer echt gevaarlijk.
Na 80 minuten fluit de scheidsrechter af. We moesten er even op wachten, maar eindelijk waren daar weer eens drie punten.
Nu nog weer de verdere weg omhoog zien te vinden. Met dit voetbal en vooral de instelling moet dit zeker lukken.