donderdag 28 augustus 2014

Dubbele cijfers !!

Feestelijke avond voor Omlandia B1
't Is 28 augustus en Groningen viert feest. Ook Omlandia B1 kon vandaag een klein feestje bouwen na afloop van de tweede bekerwedstrijd in Ten Boer.
 Het werd een kansenfestival, die zijn weerga niet kende. Het slachtoffer van de dadendrang was NEC Delfzijl B2 dat geen partij was voor onze Ten Boerster jongens. De einduitslag: 11-0 waarbij aangetekend, dat deze nog belangrijk hoger had kunnen zijn.

Eenrichtingsverkeer

'Social talk' hoort er op zo'n mooie rustige zomeravond natuurlijk ook bij, maar al snel bleek dat er niet tegen te schrijven was als je een goede weergave van de wedstrijd wil geven. Omlandia B1 was overduidelijk de betere en sterkere ploeg.
Een kans na twee minuten voor Erwin Bos wordt nog gemist, maar een paar minuten later volgt een strafschop en na vier minuten staat het al 1-0 door Roy Boer, die goed inschiet.

NEC Delfzijl B2 lukt het nog om een klein kwartier tegenstand te bieden en zelfs een schot op het doel van Alwin Potgieter te lossen. Toen was het gebeurd met de tegenstand en werd de deur voor de Omlandia-aanvallers wagenwijd open gezet.

Het was kans op kans, maar een scherp vizier ontbrak er in deze eerste helft nog aan. Roy, Remco Bolhuis, Robbert Veldman, Michael de Vries en nog eens vier maal diverse spelers kregen de kans om de score naar een hoger plan te tillen. Alles ging over, voorlangs of belandde in de handen van de keeper. Met enig geluk had zelfs NEC tussendoor met een kopbal de 1-1 gemaakt.
Pas in de laatste minuut van de eerste helft werd de ban gebroken en scoort Remco na twee corners op rij de dikverdiende 2-0 in.

Prijsschieten

Bommen Berend kan tevreden op deze Groningse bevrijdingsdag terugkijken (sins 1672, maar dat weet vanzelfsprekend iedereen) en vanzelfsprekend vanuit Omlandia's oogpunt bekeken. Het was in de tweede helft namelijk prijsschieten voor onze jongens.

Ik ga niet alles opnoemen wat er gebeurde, want het was te veel. Ook nu in de tweede helft werd er nog best veel gemist. Al met al was het een genot om de jongens met zoveel plezier te zien spelen en ook dat er door veel jongens van het team uiteindelijk werd gescoord.

Op volgorde werd er nog gescoord door Remco, Robbert (eerst nog tegen paal), Erwin Bos (kopbal), Kevin Potgieter, Vincent Jonkman, nogmaals Robbert en Roy en tenslotte Vincent ook nog eens twee keer en hij mocht zich met drie doelpunten dan ook de schutter van de dag noemen.

De tegenstander was vandaag geen partij en leek ogenschijnlijk te zwak. De uitslag is vanzelfsprekend goed voor de onderlinge teamsfeer, ook het feit dat veel spelers hebben gescoord is goed voor het zelfvertrouwen, maar deze wedstrijd geeft absoluut nog geen goede indruk van de echte kracht en sterkte van het B1-team. Daarvoor zijn gewoon meer wedstrijden nodig en meer gelijkwaardige tegenstanders.

Desondanks, dubbele cijfers als eindstand is al wel een felicitatie waard.

(Bluetooth laat het even afweten. Daarom niet meer actuele foto's)