woensdag 27 februari 2013

Omlandia C1 overklast door De Held C1

Weinig lichtpuntjes bij Omlandia - De Held
(klik voor vergroting)
Psychologisch gezien zou Omlandia C1 in het voordeel geweest moeten zijn deze 27e februari. Thuis spelend, bekend terrein, koud weer, een lichtwedstrijd in de Ten Boerster avonduren en het feit dat er in september 2012 met goed spel voor het laatst is gewonnen van tegenstander De Held.

Destijds werd het 3-1 voor onze Omlandianen in Hoogkerk. Nu zag je twee onherkenbare teams, dus aan beide zijden. De Held was namelijk geen schim van het team van vorig jaar, maar dan dit keer in positieve zin. Nu zagen we een ongelooflijk snelle voorhoede, een degelijke verdediging, een team dat veel alerter in de jacht op de bal was, met betere passing en weinig balverlies.
Hard gezegd, maar bij Omlandia was sprake van het tegenovergestelde, al moet gezegd worden dat De Held dit afdwong. Ik probeer meestal uitsluitend de positieve kanten van een wedstrijd en team te noemen, maar dit keer was het een foutenfestival zonder weerga. Laten we daarom deze wedstrijd achteraf maar een nuttig leerproces noemen.

Zware dag voor Jordy
Vanaf minuut één was het alle hens aan dek bij Omlandia. In de 2e minuut het eerste schot op het doel van Jordy Haveman, maar nog naast. Eén van de snelle spitsen stond toen zelfs nog reserve bij De Held, namens Omlandia nog bedankt. Er volgen drie corners op rij waaruit één keer een slap schot kwam zonder al te veel gevaar voor Jordy.
 Dan eindelijk eens een gelukje voor onze jongens. Direct bij de eerste keer in de buurt van de keeper van De Held wordt er goed gejaagd op de bal. Een foute pass door het centrum wordt onderschept door Robbert Veldman, die deze kans koelbloedig benutte, 1-0 in de 15e minuut.

Voor het eerst sinds tijden een voorsprong. Nog notities makend valt dan opeens ook de gelijkmaker. Uit het niets als het ware staat plotsklaps de 1-1 in het boekje van de scheidsrechter. Omlandia besefte toen nog onvoldoende welk groot gevaar hun nog te wachten stond. De aanvallen van Omlandia komen daarnaast ook nog eens veel te moeizaam op gang. Maar desondanks krijgt Vincent Jonkman nog een kansje en ook Carlos Chrysotome ziet een schot smoren in een muur van spelers. In de hierop volgende razendsnelle counter, zo zie je dat als coach graag, slaat De Held toe en staat het verdiend op 1-2.

Geluk is er nog eens voor Omlandia na een vrije trap, die boven op de lat boven Jordy eindigt en bij twee afstandsschoten die ook hun doel voorbij schieten. Dan een aanval over de linkervleugel van De Held. De bal wordt met een zwieper naar rechts gegooid en belandt bijna onhaalbaar bij de achterlijn. De snelle spits houdt hem toch binnen en krijgt hem ruggelings voor het doel en een tel later staat het 1-3. Een schitterende, snelle aanval, alweer.

Een UFO ? Nee, de bal.
Na de rust was al snel te zien dat er een wonder moest gebeuren, wilde het nog goed komen bij Omlandia. Zelfs uw blogger, een zeldzame rasoptimist, begon te twijfelen. Immers "operatie Phoenix" zou vandaag moeten beginnen, winst in deze wedstrijd was een voorwaarde voor het slagen van deze missie. Het zou er niet van komen.

Omlandia kwam er een half uur lang niet aan te pas in de tweede helft, de doelpunten vielen af en toe als rijpe appelen in de mand van De Held en Omlandia mocht blij zijn, dat het uiteindelijk slechts bij een 1-6 eindstand bleef. (Zie ook reactie Ynze Prins van De Held).

In de slotfase toch nog een dot van een kans voor Omlandia, maar van de schrik, "hoe ging het nog maar?", wordt er te lang gewacht en laat de speler, we noemen geen namen, zich de bal gewoon afpakken.
De oorzaken van het 'onherkenbare' spel bij Omlandia. De Held heeft een kunstgrasveld, kan elke week trainen en heeft daarmee een voorsprong. In mentaal opzicht is het ook wennen, vorig jaar voor de helft van de team een langdurige succesreeks en dit jaar het omgekeerde. Het vereist een behoorlijke omschakeling. Een hogere voetbalklasse met andere voetbaleisen. Tsja, en wat nog meer? Reacties zijn welkom.
Toch nog wat meer lichtpuntjes

Nieuwe speler Murtaza (achternaam nog niet bekend) kon in dit geweld nog niet laten zien wat hij in zijn mars had. Snelheid was er wel, hij is atletisch en heeft op het eerste gezicht een goede techniek. Op naar de herkansing.

Zaterdag a.s. staat thuis de koploper, SC Tolbert Leek Roden, op het menu. 10.30 uur, de kaarten zijn al bijna uitverkocht, wees er dus snel bij als u er heen wilt.

1 opmerking:

1. Leuk verslag en de spijker op de kop. De 1e 10 minuten vond ik DE Held ook slap,afwachtend en niet alert. In ben daar op gaan coachen (wel luidruchtig). Ook in de rust dit benadrukt. U had het goed gezien. Mijn complimenten.