zaterdag 2 december 2023

Zevenklapper Omlandia 1 tegen ZEC 1

ZEC (groen-wit) sporadisch in de aanval

Zaterdag 2 december. Koning Winter liet de eerste twee ijsdagen noteren van dit seizoen inclusief wat lichte sneeuw in de nacht. Vandaag bleef het bij een vorstdag en zo'n 2º in de middag. Het was nagenoeg windstil en dus best wel goed voetvalweer, maar wel op het kunstgras van Ten Boer.

Omlandia 1 had thuis ZEC 1 (Zandeweer) op het programma staan. Deze tegenstander was door een 4-2 zege in september nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van 'onze trots' in de beker. Voor mij persoonlijk altijd een reden er eens extra goed voor te gaan zitten (als schaker) of staan (voor de voetballers onder ons). Er is immers nog iets goed te maken.

Ook tegenover de smadelijke nederlaag en slechte wedstrijd in en tegen Holwierde vorige week zou weer eens iets moois gezet moeten worden. Op en top gemotiveerd zouden de Ten Boersters dus in theorie het veld op moeten komen.

Ik schreef het al eerder, in de aanval van Omlandia zit genoeg potentieel om er een gestroomlijnde doelpuntenmachine van te maken. Het komt er alleen nog niet met regelmaat uit. Dat laatste bepaalt meer de stand op de ranglijst dan de soms teleurstellende bokkesprongen in de uitslagen tot op heden. Toch heb ik er nog steeds vertrouwen in, dat het goed komt. We gaan naar de wedstrijd.

De rook is al zichtbaar

Vulkaanuitbarsting

We kunnen dit keer kort en bondig zijn. Omlandia speelde ZEC eigenlijk helemaal aan gort. Niet een poosje, maar nagenoeg de hele wedstrijd lang. Gezeur over 'niet vol kunnen houden' of 'niet genoeg conditie' (wat ik vaak van directe betrokkenen hoorde) kunnen we m.i.v. vandaag ook als flauwekul terzijde schuiven. Een superhoog tempo en scherp spel is de basis van succes. Omlandia kan dat dus wel.

Het aantal goede kansen was gigantisch vandaag, vermoedelijk zelfs één van de hoogste in mijn bloggeschiedenis (sinds 2011). Al in de eerste minuut had de uitstekend spelende Wouter Hoek de 1-0 kunnen scoren. De ZEC-keeper was echter goed wakker en attent, en behoedde zijn team voor een snelle achterstand.

Wat ik vorige week meldde ("Diverse keren stonden de spitsen klaar voor een pass in de diepte die vervolgens niet kwam. Superfrustrerend voor een aanvaller."),  kwam er nu wel uit. Het leek wel een vulkaan die uitbarstte. Zo vaak werd iemand van Omlandia op het juiste moment gelanceerd. Het leverde vele doelkansen op.

Vanwege het eenzijdige wedstrijdbeeld een verslag met de belangrijkste hoogtepunten:

• 7'- De goed mee opgekomen Ruben Meier ziet een schot in het zijnet belanden.
  • 10'-ZEC weet nog enigszins tegen te spartelen, krijgt zelfs twee corners, en krijgt de mogelijkheid om te schieten. Keeper Devon Harmsma pakt de bal.
  • 15'- Goal !! Wouter komt vanaf links en zet goed voor. De bal komt bij Remco Bolhuis, zijn intikker is voor de keeper, maar de bal stuitert het veld weer in. Ruben is ook nu weer goed mee en schiet van dichtbij attent de 1-0 in het net.
  • 20'- Wouter staat met een goede voorzet aan de basis van een goede kopbal van Remco. De bal gaat naast.
  • 22'- Omlandia komt nu vanaf rechts via Jeremy van Coevorden. Zijn schot is een prooi voor de ZEC-keeper.
  • 28'- Goal !! En wat voor één. Een beauty van een afstandsschot (ca.25m) van Jeremy verdwijnt met een boog rechts in het doel. 2-0.
  • 33'- Jeremy krijgt weer een goede kans na een ingooi, maar mist.
  • 35'- Een Omlandia aanval via Stefan Nieboer naar Ruben Meier. Hij levert een goede voorzet af, maar Remco is net te laat om de bal in te tikken.
  • 37'- Alweer Wouter, die het strafschopgebied kan binnendringen. Een strak schot weet de keeper nog net naar corner te tikken.
    Remco Bolhuis heerst in de lucht
  • Rust 2-0
  • 51'- Een kopbal van Remco gaat net voorlangs.
  • 54'- Goal !! Vanaf de linkervleugel staat Wouter aan de basis van een perfecte pass door het centrum op Remco. Zijn schot gaat via de rechterpaal het doel in. 3-0.
  • 59'- Een goede kans voor Stefan, maar de bal gaat naast.
  • 60'- Jeremy probeert het weer met een afstandsschot. De bal gaat ver over.
  • 62'- Ruben komt weer eens vanaf rechts goed op. Zijn voorzet wordt weer net gemist door Remco.
  • 63'- Zowaar een superkans voor ZEC, maar Devon redt.
  • 64'- Goal !! Dit keer is het Remco, die vanaf de rechtervleugel een knappe aanval op touw zet. Zijn voorzet is voor Wouter, die zijn goede spel nu zelf beloont met een doelpunt. 4-0.
  • 66'- ZEC schiet van ver hoog over.
  • 70'- Wouter ziet een nieuwe kans in de handen van de keeper belanden.
  • 72'- Wouter zet goed voor. De kopbal van Remco gaat naast.

• Remco (op doellijn) op jacht naar de afgekeurde 5-0. De keeper zou de bal loslaten.

75'- Omlandia lijkt de 5-0 te scoren. We zien een schot op de ZEC-keeper, die de bal laat glippen. Remco is attent en tikt de bal in het doel, net voor de nogmaals duikende keeper. Hij raakt hierbij ook de hand van de keeper, die zich ernstig blesseert. De scheidsrechter keurt om onduidelijke redenen het doelpunt af. Remco leek echt alleen maar oog voor de bal te hebben en iets sneller te zijn.
  • 77'- Goal !! Weer is daar Remco. Hij neemt een pass van achteren perfect aan en lobt deze over de uitkomende nieuwe ZEC-keeper. 5-0.
  • 79'- Goal !! En daar hebben we onze jongeling op het middenveld, Corné Dijkstra. Hij loopt op door het centrum en krijgt net binnen de 16-m de kans voor een schot. Ook nu glipt de bal door de handen van de keeper, die dit keer langzaam maar zeker over de doellijn rolt. 6-0.
  • 87'- Goal !! Ook aanvaller Quinten Luider is binnen de lijnen gekomen. Hij rondt de zoveelste goede voorzet vanaf rechts af met een precieze kopbal in het doel. 7-0.
  • 89'- Bijna kopieert Quinten de situatie als hiervoor, maar dit keer gaat de bal naast.
  • 90'- Goal !! Toch nog een schoonheidsfoutje van Omlandia in deze bijna perfecte wedstrijd. ZEC, compleet murw gespeeld, lukt het toch nog eens Devon in het vizier te krijgen en ze scoren knap de 7-1 tegen de touwen. Het werd ook de eindstand.

De Scheemda-spion heeft ook zijn boekje intussen volgekrabbeld. Dit team zal dus met een hoop informatie en mentaal goed voorbereid over twee week te gast zijn. Iets om alvast in de oren te knopen.