zondag 7 november 2021

Omlandia wint ruim van Holwierde 1

De aanloop van Martin Oudman naar de 3-0

Nog even een korte terugblik op de wedstrijd van zaterdag 30oktober jl. Omlandia 1 - Holwierde 1. De uitslag was 5-1 voor ons vlaggenschip. Dan lijkt er niet veel meer te wensen, zouden velen denken.

Toch was er nog een puntje wat de aandacht verdient.

Nog even de wedstrijd in het kort. Uit slechts drie kansen werd na een half uur een 100% rendement gehaald, dus 3-0. Niets mis mee natuurlijk. Het begint met een fraai ingeschoten vrije trap van specialist Henk van der Wolde na slechts drie minuten. Bodhi Prenger passt in de 19e minuut naar Brian Drevel, die de bal ook al mooi in het doel weet te schuiven.

Na een halfuur scoort Martin Oudman uit een strafschop, nadat Remco Bolhuis onderuit werd gehaald.

Ook na de rust bleef Omlandia geconcentreerd spelen. De kansen druppelden met de regelmaat van de klok binnen en Holwierde wist geen echte kansen af te dwingen. Achterin stond het weer als een huis. Uit de totaal twaalf kansen scoort Jan Oosterbeek de 4-0 na een slim steekpassje van Henk bij - alweer - een vrije trap.

In de 72e minuut weet Holwierde na een corner met een kopbal de 4-1 op het scorebord te zetten. Na deze kleine tegenslag weet Jeremy van Coevorden zijn snelle en goede spel te belonen in de 75e minuut. Na een rush en een geplaatst schot scoort hij de 5-1.

Het puntje van kritiek. Het lijkt misschien gek om te zeggen, maar vermoedelijk heeft Holwierde het gros van de speelminuten op de helft van Omlandia gespeeld. Technisch een veldoverwicht tot aan de 16m, maar daar hield het telkens op. Dat houdt een risico in voor Omlandia als je de tegenstander zolang zo dichtbij laat komen, ook als je zo'n duidelijke uitslag neerzet. Ik zou persoonlijk veel meer op de helft van de tegenstander willen spelen.

Met een efficiency-score van bijna 42%, en een stijgende lijn wat deze betreft, is er gelukkig ook weer iets verbeterd.