zondag 3 oktober 2021

Verdiende winst Omlandia 1 tegen Grijpskerk

Een zwaluw in de herfst

Ten Boer, zaterdag 2 oktober. De eerste thuiswedstrijd van het seizoen voor Omlandia tegen Grijpskerk. Beide clubs kenden een dramatische start en verloren de week er voor.

Omlandia ook nog eens tegen een HFC, die ruim zeventig minuten met tien man moest spelen wegens een rode kaart bij een 1-0 stand. Omlandia dat zelfs op 3-0 achter kwam, maar in een raadselachtige extra tien minuten nog tot 3-2 terug wist te komen. Het was voor de Ten Boersters een bar slechte wedstrijd.

Vandaag waren er ook nog eens drie vakantiegangers. Zoon Robert, Martin Oudman en Jan Oosterbeek zijn er even tussen uit. Ogenschijnlijk een behoorlijke aderlating voor het team denk je vooraf. Nu de praktijk nog. Gelukkig was Jeremy van Coevorden er wel weer bij.

Het ondertussen langzaam naderende slechte weer werd uitgesteld tot na de wedstrijd. Het was zelfs, ondanks een stevige wind, prima voetbalweer. Onder leiding van scheidsrechter Atema werd er om 14.30u afgetrapt.

Ik weet niet of het nu lag aan tegenstander Grijpskerk, de Omlandia-invallers of de wedstrijdinstelling, maar Omlandia begon alleszins redelijk. Al na vier minuten wist Wouter Hoek het 16-m-gebied te bereiken met de verdedigers in de rug. Wat meters extra hadden hem misschien in een iets meer kansrijke schietpositie gebracht, nu schoot hij direct op doel. Het schot was te zacht om het de keeper moeilijk te maken.

Jeremy deed drie minuten later bijna hetzelfde. Alleen hij kwam vanaf de zijkant bij het doelgebied met een lastige schiethoek. Toch was ook zijn schot te zacht. Grijpskerk pakt het twee minuten beter aan. Een mooie voorzet van links komt rechts van het doel bij een Grijpskerker. Keeper Devon Harmsma moet letterlijk en figuurlijk zijn beste beentje gebruiken om een doelpunt te voorkomen.

Het spel kabbelt in deze eerste helft vervolgens verder. Van beide kanten was het gewoon langdurig 'slappe hap', veel fouten, niet scherp, slechte passes en het publiek zag maar nauwelijks een fatsoenlijke aanval.

Dit 'feest' duurde tot de 34e minuut. Toen kreeg Omlandia plotseling een superkans. Een goede voorzet van Wouter Hoek kwam precies voor de voeten van Robbert Veldman. De mogelijke, maar best wel lastige, intikker ging echter richting de maan. Jeremy mocht het in de 40e minuut nog eens proberen. Na een mooie rush schoot hij jammer genoeg net naast.

Rust. 0-0.

Na de rust begon Omlandia wat energieker te spelen en nog mooier, zelfs met resultaat. Na een prima aanval belandde de bal op rechts voor de voeten van Brian Drevel. Zijn perfecte voorzet op het hoofd van Robbert, die de 1-0 inkopte in de 49e minuut. Gezien het algehele spelbeeld toch wel verdiend.

Toch krijgt Grijpskerk een paar minuten laten de kans op de gelijkmaker. Ook nu is Devon bij een hard schot de spelbreker voor de gasten. Grijpskerk zou er nu toch harder aan moeten trekken, denk je dan, maar daar was maar weinig van te zien. Over het algemeen oogde hun spel krachteloos, je zag weinig bezieling en nog erger het ontbrekende geloof in zichzelf. Als Ten Boerster zou je haast kunnen denken, dat dit werd afgedwongen, maar ik tel dit voorlopig toch even als een 'eerste zwaluw' met het spel tegen HFC nog redelijk vers in het achterhoofd.

Omlandia kan nagenoeg vrijuit voetballen ook al was de stand nog maar 1-0. De kansen druppelen nu echter wel langzaam en gestaag binnen. De weer uitstekend spelende Jeremy schiet als waarschuwing eerst nog even in het zijnet, maar in de 69e minuut volgt een hard schot op de keeper. Deze weet de bal niet goed onder controle te krijgen en invaller Remco Bolhuis, spits, is er als de kippen bij om de rebound in te tikken.

Devon Harmsma tikt de bal corner

Hierna zijn er nog een viertal kansen over en weer. De gevaarlijkste voor Grijpskerk, maar Devon staat gewoon super te keepen. De bal komt er niet in.

Roëll de Vos mag het ook nog twee keer proberen, maar ook hij heeft geen succes. Het blijft dus 2-0. Net als vorige waren er in de competitie weer geen remises vandaag, dus een gedeelde 2e plaats voorlopig een feit.

Statistieken Omlandia 1 - Grijpskerk 1: (1e + 2e helft = totaal)

Corners: 0+2=2 resp. 0+2=2

Kansen: 2+3=5 resp. 4+5=9

Doelpunten: 0 resp. 0+2=2 (efficiency 22%, goed)