zaterdag 16 oktober 2021

Omlandia 1 stuurt Stadspark het bos in

Net niet. De bal is op weg naar het doelnet (achter)

Het kon wel eens een knotsgek seizoen worden in de Zaterdag 3e klasse C. Na vier ronden heeft elke club inmiddels een nederlaag voor zijn kiezen gekregen. Op deze 16e oktoberdag mocht Omlandia thuis tegen Stadspark 1 aantreden. Deze club kreeg vorige week op eigen veld een 0-6 nederlaag voor de kiezen tegen Grijpskerk en staat op de ranglijst voorlopig ergens onderaan.

Juist tegen Grijpskerk boekte Omlandia een gedegen overwinning. Dan zou Stadspark 'appeltje eitje' moeten zijn, denk je dan vooraf. Zoals zo vaak werden de toeschouwers en vermoedelijk ook spelers weer eens behoorlijk verrast. Onder een grijze lucht en een fris temperatuurtje kwam de zon pas bij het eind van de wedstrijd voorzichtig om de hoek kijken. Letterlijk en figuurlijk, voor de Ten Boersters dan.

'Kijken naar het groeien van het gras was minder saai'

Om 14.35 floot scheidsrechter Van Duinen voor de aftrap. We kunnen gelukkig dit keer kort en bondig zijn over de eerste helft. Omlandia was speltechnisch heer en meester. Stadspark zag keeper Devon Harmsma pas in de 60e minuut van dichtbij. En Omlandia ....... , die begint aan een 'walk over' denk je dan. Het motto: 'Wat Grijpskerk kan, kunnen wij ook'

Het begin was goed. Op aangeven van Robbert Veldman lijkt Jan Oosterbeek mooi te kunnen inkoppen, maar de keeper tikt de bal nog net over.  En dat was het dan ook. Ik vroeg me af wat Omlandia gedaan zou hebben als Stadspark de bal achterin continu over had getikt. Wachten op een eigen doelpunt? Het bleef lang stil daar op de middellijn. Keeper Devon Harmsam begon over een hangmatje.

Dodelijk saai was de eerste helft, geen bezieling, geen drang naar voren en een tegenstander die het verder ook wel goed vond. Pas in de eindfase gebeurde er weer wat. Drie kansen op rij voor Omlandia, niet echt uitgespeeld en ook geen doelpunten.

De rust ging dus in met de bekende brilstand.

Gember of doping

Wat er gedronken, gegeten of gezegd is in de rust weet ik niet, maar na de rust zag ik een heel ander Omlandia, maar ook Stadspark. Het werd zelfs een spektakel.

47'- De motor op rechts van vele aanvallen was rechtsachter Jeroen Dijkhuizen. Het lukte hem bijna te scoren vlak na de thee. De Stadspark-keeper groeide echter, naarmate de wedstrijd vorderde, tot de held van de wedstrijd.
49'- Robbert Veldman krult met een hard schot de bal van ver op doel. Weer is daar de keeper.
52'- Jeremy van Coevorden had ook nu weer menig technisch hoogstandje op het menu staan. Een verdiende beloning, een doelpunt, blijft uit. De keeper verzoende zich al met een doelpunt, maar Jeremy zijn schot stuitert het veld weer in via de linkerpaal.

en nog steeds 0-0

55'- De keeper komt van 16 meter net op tijd terug om een schitterende boogbal van Cees van der Wolde te onderscheppen op de doellijn.
60'- En daar is uit het niets opeens Stadspark met een schot. De bal gaat net naast.
67'- Jeroen belemmert een tweede Stadspark-aanval op onreglementaire wijze. Strafschop! Even later is het geluk toch aan Omlandia's zijde. De bal wordt loeihard op de kruising geschoten.
70'- Jan Oosterbeek krijgt een kans. Net naast.
72'- Stadspark krijgt zijn derde kans in korte tijd. Ook naast.
78'- Invaller Kevin Potgieter zijn bal wordt van dichtbij op de lat geschoten. De Stadspark-keeper lijkt toch wel een engel op zijn schouder en lat te hebben. Daarnaast keept hij gewoon een dijk van een wedstrijd deze middag. Een compliment waard.

Stadspark-keeper Mark Timmer. Bijna een standbeeld verdiend.

80'- Een superkans voor Stadspark wordt gelukkig ook weer gemist. Omlandia had eigenlijk al redelijk riant moeten leiden en maakt het voor zichzelf heel moeilijk.
81'- Hands in het Stadspark-strafschopgebied. Martin Oudman mag nu van 11 meter proberen de ban te breken. Maar... ook nu weer speelt de keeper een heldenrol. De bal verdwijnt onder zijn lichaam, rolt verder naar de doellijn, maar wordt in tweede instantie alsnog onderschept. Het lijkt wel de vloek van Toet-Anch-Amon.

Strafschop. Gemiste kans.

84'- GOOOOOAL!! Bijna als een mol uit de grond vliegen drie Omlandianen naar een bal vlak voor de doellijn na de zoveelste voorzet en aanval. Niet Remco Bolhuis, aldus de speaker, maar Jan Oosterbeek weet als laatste de bal over de lijn te werken, 1-0.

In de laatste minuten speelde Omlandia zonder Jeroen verder. Hij kreeg zijn tweede geel na een ogenschijnlijk lichte overtreding. Toch kreeg ook nu Omlandia nog wat kansen en Stadspark schoot ook nog een keer voorlangs. Doelpunten bleven ook nu weer uit. De 1-0 werd dus weer met bloed, zweet en tranen over de finish gesleept.

Voor de derde keer op rij werd de 0 vastgehouden. Voorin is scoren het meest actuele probleem. Dat moet verbeteren als je mee wil doen bovenin.