Omlandia 1 revancheert zich tegen Stadspark

De blauw-witte kolonne van Omlandia in de slotfase.
Zaterdag 15 februari. De vroege ochtend sinds lange tijd weer eens gestart met 10km hardlopen. Een vorm van straftraining. Cursussen buitenshuis zijn calorieën-leveranciers vanwege de gezelligheid en eet-extraatjes.
Ook hardlopen op de agenda, omdat dit weekend de wind alweer spelbreker lijkt te worden voor talloze activiteiten, met name op zondag net zoals het stormachtige weekend ervoor.

Op het Ten Boerster sportpark stond Stadspark 1 om 14.30 klaar voor de return. Vorige keer verloor Omlandia in prachtig herfstweer na een 1-3 voorsprong met 5-3. Een wedstrijd om maar snel te vergeten wat de Omlandia-aanhang in Ten Boer en omstreken betreft.

Een beetje Omlandiaan moet inmiddels ook versteld staan van de metamorfose van het 1e team. Zo staan ze stijf onderaan bij het afsluiten van de eerste periode. Nu zijn ze kandidaat periodetitel twee. De laatste telt wel negen wedstrijden en geen acht zoals ik eerst dacht.

Bij aanvang van de wedstrijd begon de wind toch al wel een factor van belang te worden. Omlandia had de wind tegen in de eerste helft.

Wind mee en wind tegen

Spectaculair was de eerste helft zeker niet. Wel moet keeper Jasper Kromdijk al na twee minuten met een snoekduik ingrijpen om een 0-1 achterstand te voorkomen. Nog net op tijd tikt hij de bal weg.

Hoewel Omlandia dus de wind tegen had, hadden ze de wind figuurlijk mee in de zevende minuut. Bij de eerste fatsoenlijke aanval, kapt en draait Wouter hoek tot twee keer zijn tegenstander knap uit om de bal van de 5-meterlijn schuin voorlangs links in het doel te schuiven, 1-0.

Wouter Hoek
Stadspark is hierna even een klein half uur lang de overheersende ploeg, maar veel kansrijke aanvallen komen er niet, mede dankzij de goed spelende Omlandia-verdediging. Week na week daalt al tien wedstrijden lang het gemiddeld aantal tegentreffers.

Na een dik half uur duikt Dennis Loer met een lange rush weer eens op in de voorhoede. Een goede voorzet volgt, maar wordt door de Stadsparker keeper op tijd onschadelijk gemaakt. Tijdens deze aanval loop spits en topscorer Remco Bolhuis een blessure op en moet het veld verlaten.

In het laatste kwartier zijn er wat kansjes over en weer. De gevaarlijkste is vlak voor rust voor Stadspark. Een voorzet van links, een kopbal naar de beneden linkerhoek en weer is Jasper met een perfecte duik de redder van zijn team.

De rust gaat in met een 1-0 voorsprong.

Vlak na rust, en nu met wind mee, is het direct raak voor Omlandia. Een vrije trap van Cees van der Wolde wordt moeizaam weggestompd door de keeper en Kevin Potgieter is er als de kippen bij om de rebound tegen het net te tikken, 2-0.

Nu is het Omlandia, die heerst. Stadspark lijkt er al niet meer in te geloven. Het lukt hun in de tweede helft zelfs helemaal niet meer om Jasper in beeld te krijgen. De verdediging staat als een huis.

Rots in de branding Robert Dijkhuizen
In de 63e minuut lijkt er voor een vrije trap te worden gefloten. Cees maakt er een corner van en laat deze ongehinderd in één keer het doel in zeilen, 3-0. Een juweeltje.

Een kwartier voor tijd een vrije trap op rechts van Fabio Marongui. Precies in de voeten van Kevin, die vervolgens zijn tweede doelpunt en de 4-0 scoort (76').
Slechts twee minuten later. Een aanval over rechts, vervolgens een pass naar links naar Klaas Swiersema. De laatste laat met een beauty van een afstandsschot alweer de bal links in het doel zeilen. Het kon niet op.

In de slotfase zijn er nog diverse kansjes om de score uit te breiden, maar het blijft bij de 5-0. De vierde 'clean sheet' in zeven wedstrijden een feit.

Over drie week volgt de laatste wedstrijd voor de periode twee tegen en in Holwierde. 1-4 werd het in Ten Boer.

Omlandia 1 herrijst als een feniks uit zijn as tegen NEC Delfzijl

Omlandia overlopen en langdurig op achterstand Zaterdag 13 april. Op een mooie lentedag staat in Ten Boer de return tegen NEC Delfzijl op he...