zaterdag 4 mei 2019

Omlandia 2 moeiteloos naar winst in Hoogkerk

HFC 2 - Omlandia 2
Het vlaggenschip van Omlandia, Omlandia 2 dus, toog de 4e mei in de middag naar Hoogkerk. Daar verwelkomde de nummer zeven op de ranglijst, oftewel HFC 2, de Ten Boersters. Thuis in Ten Boer werd het eerder 3-0.

Deze lente hollen we van bikiniweer naar winterweer en terug. Ook vandaag sneeuwde het nog eens in Limburg en werd ons gehele Nederland een kille dag beloofd. Het viel, zoals zo vaak,alleszins mee. Het was kil, winderig, maar merendeel een mooie, zonnige dag. Perfect voetbalweer haast met zo'n 10º op de thermometer.

De wedstrijd zou om 13.45u beginnen. Ware het niet, dat er een scheidsrechter ontbrak. Een schoonheidsfoutje in de organisatie vermoedelijk, maar tegen half drie werden de jongens dan eindelijk losgelaten in de wei. De wedstrijd was begonnen.
Jesse Doornbos

Ferry cross the Mersey

De start van beide ploegen was niet overweldigend, haast saai. Heel voorzichtig werd de bal aan beide kant rondgespeeld en van aanvallend spel geen sprake. De eerste kans was desondanks voor Omlandia. Jeroen Dijkhuizen werd in de 6e minuut in kansrijke positie goed aangespeeld, maar zijn schot op doel was voor de keeper.

Een minuutje later staat HFC bijna op voorsprong. Jesse Doornbos kopt rakelings langs het eigen doel naast. Omlandia is slordig in het eerste half uur. HFC krijgt diverse mogelijkheden om op voorsprong te komen of kansrijke aanvallen op te zetten. De voorhoede is echter niet zo daadkrachtig als die van Omlandia en het lukt de Hoogkerkers niet om te scoren.

Dan valt de 0-1. Haast uit het niets, en bovendien geheel door uw blogger gemist. Het was een mooie aanval hoorde ik, de assist van Jeroen, en het doelpunt van Dennis van Dijk. HFC krijgt vlak er na al weer een cadeautje van Omlandia aangeboden, maar ze weten er geen raad mee. Een schot op een haast leeg doel gaat net over.

Na een klein half uur zien we weer eens een mooie aanval van Omlandia. Dwars door het centrum met als eindstation Ivar, die na een kleine aarzeling de bal fraai in de rechter hoek schiet, 0-2.

Er volgt weer een saaie episode. Gelukkig hebben we dan Ferry Knol nog, die vlak voor de rust er op schitterende wijze een eind aanmaakt. Hij omspeelt met een mooie slalom een stuk of drie HFC-ers en geeft de bal keurig op tijd af aan Ivar. Die weet ook de 0-3 in te tikken. De wedstrijd lijkt te zijn gespeeld.

Met een ode aan Ferry cross the Mersey gaan we de rust in.

Jeroen Dijkhuizen na de kopbal

Na de rust gaat het na een knappe Omlandia-aanval, met als eindresultaat een mooie kopbal Jeroen in de handen van de keeper, gezapig verder.
De tegenstander is vanzelfsprekend al murw, dus in de voorhoede een mannetje extra neerzetten was mijn gedachte. Vermoedelijk zou de middenstip voor de HFC-ers vervolgens het eindpunt geweest. Dubbele cijfers, u kent me zo langzamerhand, leken geen onrealistische einddoelen.

Nu werd het een eindeloze breipartij met te grote afstanden tot het HFC-doel. Alles stierf in schoonheid zonder dat HFC of Omlandia er veel moeite voor hoefde te doen. Pas in de laatste minuten zijn er weer was positieve acties.

De ingevallen A-junior Wouter Hoek zet zijn entree luister bij. Na een mooie Omlandia-aanval en met wilskrachtig doorzetten zet hij de 0-4 op het scorebord. Ook invaller Erwin Bos doet in de slotfase een goede poging richting HFC-doel op te stomen. Hij wordt net binnen de 16-m gehaakt. Met een KLM-zwaanachtige zweefduik landt hij op aarde. De scheidsrechter beloont een en ander met een strafschop. Ook deze wordt benut. Het is Vincent Jonkman die met een hard schot de eindstand van 0-5 op het bord zet.
0-5, strafschop verzilverd door Vincent Jonkman
Theoretisch is een kampioenschap nog mogelijk. Twee keer winnen met meer dan 6 of 7 doelpunten verschil en twee keer verlies van koploper Knickerbockers zou dan het scenario moeten zijn. Het motto: 'Geloof in het ongelooflijke'.

Pas in de allerlaatste seconden van het afgelopen schaakseizoen, na een schijnbare onoverbrugbare achterstand vijf wedstrijden voor het einde, vier wedstrijden er voor en zelfs in de laatste wedstrijd nog, gebeurde het ongelooflijke.
Na eerdere remises en verliezen werd ook de laatste wedstrijd door de 'aanstaande kampioen' verloren. Ikzelf, op dat moment nog in een totaal gelijke stelling, zelfs een pion achter, moest vervolgens toch nog proberen te winnen. Gezien de stelling was het niet meer mogelijk of er moest een wonder gebeuren. Na vier uur spelen, in de laatste seconden van de competitie, tegen twaalven 's avonds bezweek de tegenstander, nog steeds in een remisestelling bij goed spel.Het wonder was geschied.

Statistieken HFC 2 - Omlandia 2: (1e helft+2e helft = totaal)

Corners: 3+0=3 resp. 1+0=1
Kansen: 3+2=5 resp. 4+5=9
Doelpunten: 0 resp. 5
Efficiency: 56% (super)