zaterdag 1 december 2018

Sterk Omlandia 2 wint ook van concurrent Noordwolde 2

Omlandia 2 - Noordwolde 2; corner 1e helft
In speltechnisch opzicht, aldus de bescheiden mening van uw blogger, de beste wedstrijd van het seizoen heeft Omlandia 2 (4e plek) voor de tweede achtereenvolgende week een naaste concurrent met ijzersterk spel opzij gezet.
Vorige week was Loppersum 2 (5e nu) het slachtoffer en vandaag het voor aanvang van de wedstrijd nog de op de derde plaats vertoevende Noordwolde 2. Na afloop werd echter van plaats gewisseld op de ranglijst.

Het is zaterdag 1 september. Het weer is alleszins redelijk, droog en af en toe zelfs nog een flauw zonnetje. Met zo'n 8º en weinig wind goed voetbalweer.

Op het hoofdveld in Ten Boer zien we vlak voor twaalven de aftrap. In het begin van de wedstrijd krijgt Noordwolde nog een aantal bijzonder goede kansen. Achterin stond het bij Omlandia nog niet goed. Als Noordwolde het vizier een beetje scherper had afgesteld, was een snelle voorsprong mogelijk geweest. Omlandia zet er echter een schot van Stefan Nieboer tegen de paal tegen over. Ook een beetje pech, want de bal stuitert het veld weer in.

Ook in de 10e minuut heeft Omlandia weer veel geluk als Noordwolde voor de derde keer een goede mogelijkheid krijgt. Dan is echter het ergste leed geleden.

Lars Renkema
Met vaste hand neemt Omlandia de wedstrijd in handen. Het betekende in de eerste helft niet direct een grote hoeveelheid aan kansen. Met een 0-0 stand weet de tegenstander in mentaal opzicht meestal nog wel langdurig tegenstand te bieden.  Ook de Noordwolder verdediging leek heel lang een moeilijke muur om te slechten.

Toch gebeurt er veel op het veld en daarom voor de verandering weer eens een minutieus verslag.

3' Noordwolde haar eerste goede kans. Het schot gaat naast.
6' Noordwolde gaat op herhaling en dus weer naast.
9' Omlandia: Stefan Nieboer komt goed van links naar binnen, kan schieten, maar de paal de hinderpaal.
17' Omlandiaan Ivar Nijboer mag schieten. Ook naast.

25' Superkans voor gastspeler Erwin Bos. Zijn achternaam doet hij eer aan en de bal verdwijnt er in. Nog steeds 0-0 dus.
27'-29': Corners en kansen voor alweer Omlandia. Erwin en andere Omlandianen hadden met een schot of kopbal moeten en kunnen scoren. Het mag niet zo zijn.

34' Noordwolde komt nog even terug met een kopbal richting doel. Keeper Jasper Kromdijk onderschept de bal.
36' De Noordwolders moet je absoluut niet onderschatten blijkt ook nu weer. Van zo'n 40m wordt loeihard op het doel geschoten. Jasper pakt de bal met enige moeite.

Ruststand 0-0

Na de rust trekt Omlandia de teugels nog wat vaster en strakker aan. De verdediging wordt volledig dicht getimmerd. Een echte kans voor Noordwolde wordt zelfs niet meer genoteerd.

49' Kans voor Ivar. Hij heeft geen geluk vandaag en mist weer.
55' Goal! Op aangeven van Jeroen Dijkhuizen (?), de motor van de meeste aanvallen, mag Stefan vanaf rechts richting doelgebied opstomen. Strak schiet hij de bal langs de keeper. De bevrijdende 1-0 staat eindelijk op het scorebord.

Vrije trap Omlandia
60' Vrije trap van Henk van der Wolde. Specialist en vermoedelijk de beste op dit moment bij Omlandia op dit gebied. Ook nu weer had het een doelpunt kunnen zijn. De bal belandt op het hoofd van Lars Renkema, maar gaat naast.

62' Vrije trap nummer twee van Henk. Weer is het gevaarlijk voor de tegenstander, maar ze hebben geluk. De bal stuitert via de paal voor de tweede keer deze wedstrijd het veld weer in. De muziek voor een al geteld doelpunt werd weer abrupt afgebroken.

64' Schot van Dennis van Dijk belandt in de handen van de keeper.
67' Goal! Op aangeven van Lars mag Stefan het nog eens proberen. Weer is het raak. Het staat 2-0.
71' Afgekeurd doelpunt van Dennis. Voor mij randje buitenspel en dus twijfel en geldig. De scheids- en grensrechter twijfelden niet.

Noordwolde worstelt zich door de wedstrijd, maar wordt werkelijk in alle linies door de Omlandianen afgetroefd. Op de eerste minuten na was het een model-wedstrijd.

77' Kans voor Omlandia. De bal gaat voorlangs.
88' Lars lijkt correct te scoren, maar weer wordt het doelpunt afgekeurd. Hij zou met de hand de bal geraakt hebben.
89' Goal! Neef Jeroen mag de slagroom op de taart zetten, en het is tevens een mooie beloning voor zijn harde werken. Op aangeven van Justin ter Harkel werkt hij zich knap door het strafschopgebied heen en weet vanuit moeilijke hoek te scoren. 3-0. Het is de eindstand.

Van zulke wedstrijden wordt je een blij mens van. Het was top!

Statistieken Omlandia 2 - Noordwolde 2 (1e helft + 2e helft = totaal):

Corners:  2+1=3 resp. 3+1=4
Kansen:  6+10=16 resp. 5+0=5
Doelpunten: 0+3=3 resp. 0
Efficiency: 19% (redelijk)

Slechte foto, maar Stefan scoort hier de 2-0.

Omlandia 1 herrijst als een feniks uit zijn as tegen NEC Delfzijl

Omlandia overlopen en langdurig op achterstand Zaterdag 13 april. Op een mooie lentedag staat in Ten Boer de return tegen NEC Delfzijl op he...