Omlandia 2 naar gemakkelijke winst tegen VVS 2

Ferry Knol (0-2) en Roy van der Plas -6- (0-3)
Superlatieven kom ik te kort. Voor het weer en mijn weekend althans. Na een staalblauwe vrije vrijdag, volgt een haast evenzo fraaie zaterdag. Daarnaast nog eens nagenoeg windstil. 13º-15º in de plus. 'Het kon minder' zegt de echte Groninger dan.

Het was vandaag, 16 februari, dan ook om geen straf om naar VVS in Oostwold te rijden, nu gelegen aan de mooie oevers van het meer bij Blauwestad en naast Midwolda.

Een trouwe supportersschare uit Ten Boer had dezelfde gedachte opgevat en in het aangename voorjaarszonnetje mochten we wachten of Omlandia 2 goed uit zijn winterslaap was gekomen. Thuis was er in de herfst al met 4-1 van VVS gewonnen. Laatstgenoemde was inmiddels naar plek negen op de ranglijst gezakt. Kortom, het zou te doen moeten zijn denk je dan.

Omlandia 2 zou bij winst weer tweede staan. Loppersum, Gorecht en Noordwolde zijn echter ook kandidaten voor deze plaats. Knickerbockers is met zes punten voorsprong voorlopig nog wel even koploper. Om exact 14.30u werd er gefloten voor de aftrap.

Heer en meester

Het was al snel duidelijk in de wedstrijd. Omlandia was inderdaad goed uit zijn winterslaap gekomen. VVS kwam er al snel niet meer aan te pas in de wedstrijd ondanks manmoedige pogingen onder de druk uit te komen.

In de eerste helft was het een komen en gaan van Omlandianen voor het doel van VVS.

2': Eerste Omlandia-kans, maar slordig vervolg.
4': Roy van der Plas komt in kansrijke positie. Zijn schot is even te gemakkelijk.
10': Schitterende aanval via Ivar Nijboer naar Jeroen Dijkhuizen. Zijn schot stuitert via de lat het veld weer in.
22': Jeroen scoort alsnog de inmiddels verdiende 0-1 na een corner.
26': Toch een aanvallend moment voor VVS met een vrije trap op zo'n 25m van het doel. Het schot gaat hard over.

Het laatste kwartier bombardeert Omlandia het VVS-doel. Omlandia was heer en meester op het veld.
30': Ferry Knol mag alleen op de keeper af. Op het laatste moment ontbreekt de kracht bij hem om het af te maken.
31': Mooie voorzet van de goed spelende Dennis van Dijk. De keeper onderschept de bal nog net.
33': Nu mag Jeroen nog eens alleen op het doel af. Een VVS-verdediger behoedt zijn team vooralsnog voor de 0-2.

35': VVS mag zowaar weer eens naar de overkant. Een kansrijk schot gaat weer hard over.

Dennis van Dijk juicht na zijn voorzet en de 0-2
37': Weer een fraaie Omlandia-aanval beginnend bij middenveld richting Dennis. Een perfecte voorzet wordt simpel door Ferry ingetikt, 0-2.
39': Dennis gaat op herhaling en levert alweer een prima voorzet af. Nu maakt Roy het af en de stand is dus 0-3.
Rust, een grote afstraffing voor VVS lijkt er aan te komen. Maar .....zoals zo vaak liep het weer eens anders.

48': Omlandia begint de 2e helft weer overdonderend. Roy, Stefan Nieboer, Ivar leveren na al weer een schitterende aanval de bal in bij Dennis en hij mag gezien zijn spel in de 1e helft zijn verdiende goal scoren. 0-4. Ik denk, u weet het zo langzamerhand, aan 'dubbele cijfers'.

Dat had ook gemakkelijk gekund misschien. Toch ging het vloeiende spel van Omlandia opeens haperen. Waren het de wissels, het mooie weer, de ruime voorsprong? Ik weet het niet.

55': Stefan mag alleen op de VVS-keeper af, maar die vond kennelijk dat het genoeg is geweest. Hij onderschept de bal.
57': VVS vecht voor wat het waard is. Meer en meer lukt het ze om op de helft van Omlandia te spelen en met resultaat. Na wat geknoei achterin staat het opeens 1-4.

Maar met nog een dik half uur te gaan is de sjeu er af bij Omlandia. Moeizaam scheppen ze nog wel wat kansen, maar het vizier staat niet meer op scherp. Ook VVS ploeterde moeizaam voort, maar hier vloeiden helemaal geen kansen uit.

Een kwartier voor tijd wordt nog wel een strafschop door Omlandia verzilverd. Stefan werd in het strafschop onderuit gehaald en Tim Faber schiet de strafschop onberispelijk in. De 1-5 betekende ook de eindstand.