Loppersum 2 komt er niet aan te pas tegen Omlandia 2

Hoop

Omlandia valt aan onder het oog van de Lopster toren
24 november 2018 - In vrijwel heel Nederland komt op nagenoeg hetzelfde tijdstip een rode naamgenoot aan. Ook nog eens de enige echte. Wonderen bestaan dus nog steeds, evenals Sinterklaas.

Het is nevelig en waterkoud met nog geen 2º op de thermometer. Op het programma de wedstrijd Loppersum 2 -Omlandia 2. De Lopster toren staat vaag op de achtergrond in grijze nevelen gehuld en daarmee het fraaie speeldecor.
Beide teams staan op dezelfde plek op de ranglijst, Omlandia met een iets beter doelsaldo, maar Loppersum daarentegen won enkele weken geleden van koploper Knickerbockers met 3-0. Van onderschatting mocht dus absoluut geen sprake zijn.

Verder was er nog de vraag of onze Omlandianen de forse thuisnederlaag van vorige week, 0-3, tegen concurrent Gorecht 3 goed hadden verwerkt.
De 4-0 winst in de training tegen het eerste biedt hoop voor de toekomst. Hopelijk voor beide teams. "What's in a name?" als je als trainer ook nog eens John de Hoop hebt.

'Dat kan So Nie'

De Sony-camera komt al een tijdje met code E:62:10. Korrelige foto's komen in beeld, de zoom verslechterd en trilt. Op internet blijkt, dat ik niet de enige ben met de melding. Sony geeft geen enkele aandacht aan de productiefout en biedt geen compensatie. Lens en stabilisatie moeten eigenlijk gerepareerd worden, kosten € 300-400.
Sommige en zelfs vele kopers worden er al na 2,5 jaar of iets later mee geconfronteerd. Wij hebben het 'geluk' pas na 5,5 jaar te worden getroffen.
Deze unieke klantenservice van Sony kan daarom maar met één advies worden beloond: een eeuwige boycot. Verder een schitterend toestel voor hooguit drie tot vijf jaar dus. 't Is maar wat je wilt.

Dan gaan we nu naar het voetbal.

Tactische schermutselingen vooraf

Jeroen Dijkhuizen (10) ziet zijn bal naast het doel verdwijnen
Enigszins verlaat arriveren we even na twaalven op een licht aflopend klei- en knollenveld. Loppersum 2 mocht op het betere hoofdveld voetballen werd mij verteld, maar koos uit tactisch oogpunt voor genoemd veld ver achterop het sportcomplex. Je bent immers liefhebber van mooi technisch voetbal of niet.

De beloning van deze 'tactische' beslissing was er dan ook naar. Ze, Loppersum dus, kwamen er nagenoeg in de hele wedstrijd niet aan te pas. Het stond als een huis bij Omlandia vanaf minuut één tot de negentigste minuut. Dat het niet echt een mooie wedstrijd verder was lag wel aan het zware veld. Moeizaam voetbal was het gewoon.

Omlandia heerste dus qua balbezit en had een duidelijk technisch veldoverwicht. Het resultaat was echter niet een zee van kansen. Achterin stond het namelijk redelijk goed bij Loppersum, maar de keeper had zijn enkel licht verstuikt. Een slechte beslissing om desondanks staan te blijven, bleek later.

Na een kwartier mag Henk van der Wolde een vrije trap op zo'n 20 meter van het doel nemen. Met een fraaie curve verdwijnt de pal met een mooi geplaatst schot rechts in het doel. De keeper nagenoeg bewegingsloos reagerend achterlatend. 0-1.

Toch wordt het even later 1-1. De goed leidende scheidsrechter beloont een forse (schouder-) duw met een strafschop. Keeper Jasper Kromdijk ziet hem via de vingertoppen achter zich in het doel verdwijnen.
Loppersum scoorde juist 1-1
25', weer zien we vrijwel exact dezelfde situatie als bij de 0-1. Weer neemt Henk achter de bal plaats. Hij herhaalt zijn kunstje op nagenoeg identieke wijze als tien minuten er voor. De Loppersum-keeper geeft er de brui aan.
De 1-2 onderweg

1-2 door Henk van der Wolde.
De keeper zal even later geblesseerd worden gewisseld.
Er volgt in het laatste kwartier nog een superkans voor Ivar Nijboer (voorlangs van dichtbij) na zich knap vrijgespeeld te hebben. De rust wordt gehaald met een 1-2 voorsprong voor Omlandia, maar Loppersum was vlak voor tijd toch nog even gevaarlijk dichtbij de gelijkmaker.

Na de rust gaat Omlandia onverdroten verder met de degelijke spelwijze. In de 53e minuut zien we een blooper in de achterhoede van Loppersum-keeper en verdediger. Robert Dijkhuizen profiteert en heeft de bal op volle snelheid rechts van het doel voor het inschieten, maar de bal belandt in het zijnet.

Gezien de stand blijft het toch Omlandia zet nog wel even aan. In het laatste kwartier volgen er een aantal goede aanvallen en het is spits en topscorer Ivar Nijboer, die het nu wel twee keer keurig afmaakt en de eindstand op 1-4 bepaalt.

oppassen, want Loppersum blijft vechten. Echt gevaarlijk wisten ze echter op geen enkel moment te worden.

Wegens ontbreken van goede notities geen statistieken dit keer.

Omlandia 1 herrijst als een feniks uit zijn as tegen NEC Delfzijl

Omlandia overlopen en langdurig op achterstand Zaterdag 13 april. Op een mooie lentedag staat in Ten Boer de return tegen NEC Delfzijl op he...