zondag 28 oktober 2018

Monsteruitslagen niet aan winnend Omlandia 2 besteed

Net niet voor HFC. Bal op het Omlandia-net.
27 oktober 2018. De eerste echt frisse herfstdag stond op de agenda even als de wedstrijd van Omlandia 2 tegen het onderaan staande HFC'15 2.
Gelukkig was het weer ons tijdens de wedstrijd nog redelijk goed gezind. In de zon en met weinig wind was het zelfs nog redelijk aangenaam toeven.

Het Omlandia-team kon op volle sterkte aantreden. Het lijkt langzamerhand in aanvallend opzicht goed te gaan lopen bij de jongens.

Twee weken geleden. 80 minuten (!) voetbal zagen we slechts tegen Groningen 2 op een heerlijke, warme zaterdag in oktober. De tegenstander was vermoeid, en lag al bijna begraven onder de groene Ten Boerster zoden.
Een monsteruitslag voor Omlandia lag in het verschiet, maar de scheids besloot anders. Hij floot om raadselachtige redenen af.
'Beetje warm of zo iets, en in goed overleg.'  Het laatste was echter de meeste Omlandianen compleet ontgaan. Omlandia dus daarmee duperend, omdat ze niet de kans kregen het doelsaldo drastisch op te krikken.

Vandaag werd er wel 90 minuten gevoetbald.

Killers

HFC'15 was niet van plan kansloos ten onder te gaan. Uit het veldspel in het eerste helft bleek ook niet dat ze onderaan stonden. Het manco lijkt bij het HFC-team te zitten in een goede afmaker.

Het was een drukke zaterdag en dus miste ik de eerste tien minuten. "Twee goede Omlandia-kansen" in de eerste vijf minuten hoorde ik bij binnenkomst. Beide werden kennelijk gemist, want het was op dat moment 0-0.
Daarna nam HFC het spel een klein halfuur in handen. Er werd vrijwel continu op de Omlandia-helft gevoetbald. Veel gevaar wisten ze eerst niet te stichten. De Omlandia-verdediging wist zich vrij simpel staande te houden. Wel werd door HFC een hele serie aan corners binnen gesleept, maar dat was dan ook alles.

Minuut 30', de toeschouwers zien een superkans voor HFC na een aanval vanaf de rechtervleugel. De voorzet die volgde, werd door de Omlandia-verdediging, maar ook door drie HFC-mensen gemist. De eerste indicatie voor mij, dat er kennelijk geen killer in de ploeg zat. Het had 0-1 kunnen en moeten staan voor HFC. Toen was het echter wel direct gebeurd met het goede spel van de groen-zwarten en nam Omlandia het heft in handen.

In het laatste kwartier volgde de ene fraaie aanval na de andere. Vrijwel alle mondden ze uit bij spits Ivar Nijboer. Die had kennelijk zijn dag niet, want ze werden op rij door hem gemist en de lat lag ook één keer letterlijk en figuurlijk dwars. "Kennelijk geen killer in de ploeg", zou de HFC-coach wel gedacht hebben.

Lars Renkema - voorbereider 1-0
Vijf minuten voor de rust was het dan wel eindelijk raak voor Omlandia. Een schitterende aanval over de linkervleugel was het. Het begon bij Lars Renkema, die Jeroen Dijkhuizen in het 16-m-gebied wist aan te spelen. Die zijn voorzet was een gemakkelijk intikkertje voor Stefan Nijboer, 1-0.

Vele aanvalskansen

Positief bij Omlandia 2 is, dat bij het team toch bijna elke week vele aanvalskansen per wedstrijd uit de hoge hoed worden getoverd. Het is dan ook vrijwel een zekerheidje dat er dan ook om de ruwweg vijf kansen gescoord wordt. Een geruststellende gedachte als het eens mocht tegenzitten.

Na de rust heeft Ivar ook weer menige kans gekregen. Het zal wel aan de overgang naar de wintertijd hebben gelegen. Hij mocht gewoon niet scoren vandaag. Het betekende ook, dat HFC nog lang in de race kon blijven. Met regelmaat lukte het dan ook om in de buurt van keeper Arjan Riesebeek te komen. Eigenlijk te vaak en waterdicht achterin oogde het nog niet bij Omlandia. Het waren ook aanvallen, die best wel doelpunten hadden kunnen opleveren. Het lukte HFC echter niet.

Vizier niet op scherp zoals we zien
Omlandia deed ondertussen wel zijn best om de voorsprong te vergroten, maar het vizier stond ook bij de rest niet al te scherp. Pas diep in de tweede helft, in de 82e minuut, viel de bevrijdende 2-0. Toen kon ik met een gerust hard vertrekken voor andere voetbalactiviteiten. De slagroom op de mini-taart zette Ferry Knol ergens vlak voor tijd er op. Hij mocht de 3-0 scoren.

Met drie winstpartijen en een nederlaag staat Omlandia 2 nu derde. Met gewoon 90 minuten speeltijd tegen Groningen 2 en met het vizier wat scherper afgesteld in de voorhoede had het doelsaldo gelijk kunnen zijn aan die van koploper Knickerbockers 5.

Statistieken Omlandia 2 - HFC'15 -2 (bij benadering; 1e + 2e helft = totaal):

Corners: 0+6=6 resp. 5+3=8
Kansen: 7+10=17 resp. 4+6=10
Doelpunten: 1+2=3 resp. 0