Zevenklapper van Omlandia JO19 in Noordwolde

High noon

Nee, geen 'Midsomer Murders', maar Noordwolde
'Klokslag 12', zeggen we hier in Nederland. Of het vandaag, 29 oktober, in Noordwolde net zo spannend zo worden als in de film (western met Gary Cooper en Grace Kelly) was vooraf de vraag.
Het was echter wel het geplande en een beetje ongewone aanvangstijdstip van de wedstrijd Noordwolde JO19 - Omlandia JO 19. De herfst zette ook weer zijn beste beentje voor en gooide ongeveer de 50e rustige, stille en zonnige dag van het naseizoen tegen aan. Wat is de wereld toch mooi als je er oog voor hebt.

De interne statistische voorbeschouwing van afgelopen maandag betaalde zich uit. Extra vruchtendrankjes en vele broodjes zag ik in meegebrachte zakken. Voetballen op dit tijdstip met alleen een licht ontbijtje als bodem is natuurlijk waanzin. Ook het afgelopen maandag voorspelde aantal kansen werd ruimschoots overtroffen evenals andere genoemde puntjes. Wel ging ik vooraf uit van een veel moeilijker wedstrijd.

Er stond een Omlandia-team op het veld wat er vandaag eindelijk in leek te geloven, een hecht collectief. Het moet gezegd worden dat Noordwolde, gewild of niet, en afgedwongen of niet, mede zijn steentje aan het resultaat bijdroeg.
- Foto's van Dijkhuizen en Rikus Schenkel, 74 stuks -
Gary Cooper stond er in de film nagenoeg alleen voor. Noordwolde mocht het met elf man proberen, maar maakte eigenlijk gedurende de hele wedstrijd een machteloze en licht passieve indruk, alsof ze zich van tevoren al met de uitslag verzoend hadden.

In de wedstrijd gebeurde er ook dit keer ontzettend veel. Gemakshalve maken we er weer een minuutsgewijs verslag van.

1e helft: 'de schijn bedriegt'

3': Twee corners op rij. Een kopbal van Jeffrey Hoeksema gaat via de tegenstander naast.
4': Schot van Noordwolde gaat naast.
8': Weer een corner voor Omlandia. De bal belandt in een mêlee van spelers. Liam van Galen kan er als enige van profiteren en schiet hard de 0-1 in. Het is zijn eerste doelpunt dit seizoen.
1-0 door Liam van Galen
10': Hoewel Omlandia duidelijk de hele eerste helft de teugels in handen lijkt te hebben, is dat toch ook een beetje schijn.
Noordwolde krijgt ongeveer evenveel kansen en kansjes door geniepig te profiteren van kleine slordigheden in het Omlandia-spel. Keeper Vincent Schenkel is de laatste die goed ingrijpt bij een Noordwolde-aanval over de linkervleugel.

Vincent Schenkel redt voor Omlandia
11': Robbert Veldman komt van het middenveld, rommelt zich door een tweetal tegenstanders heen en schiet vanaf de 16m-lijn op doel. Alweer is het raak. 0-2, wat een weelde.
13': Nu lukt het de Noordwolde-keeper wel de bal te vangen bij Omlandia's vierde poging.
20': Hetzelfde doet hij bij een tweede schot van Robbert.
28': Weer komt Noordwolde er goed uit, maar het eindschot veel te zacht.

33': Het vizier blijft onscherp staan bij de Noordwolders. Een kopbal gaat rakelings langs de rechterpaal.
34': Aanvaller Jeroen Brookman, smachtend naar een 1e doelpunt, krijgt een kans, maar ook zijn schot is veel te zacht om gevaarlijk te worden.
34': Een corner voor Noordwolder. Jan en alleman lijkt er naar te kijken, maar een Noordwolder is attent en tikt de bal in het doel van Omlandia. 1-2. Een opstekertje wat ze goed konden gebruiken.
40': Superkans voor Noordwolde. De bal komt ook hier in de kluts. Weer is Omlandia te laat, een schot volgt, maar ook deze gaat naast. Met 2-2 had de wedstrijd misschien een heel ander gezicht gekregen.
43': Een mooie aanval. Jeroen Brookman krijgt op links de bal, passeert knap twee of drie man en scoort ook zijn eerste, maar verdiende, seizoensgoal. 1-3 en dat is ook de ruststand.

De klok kijkt dreigend toe
2e helft: ' drie speelkwartiertjes'

46': Noordwolde krijgt op een mooie plek bij de 16m-lijn een vrije trap. Het gevaar blijft uit, want het schot smoort in de Omlandia-muur.
54': Speltechnisch heerst Omlandia als een kampioen. Blindelings worden de aanvallers gevonden en er zijn talloze mooie combinaties en hoogstandjes te zien. Er volgt een corner voor Omlandia. Net zo als Noordwolde in de eerste helft scoorde, doet Remco Bolhuis precies hetzelfde. Het staat 1-4.
60': Het Jeroen Brookman-minuutje, want een mooie doorbraak en voorzet wordt niet door zijn medespelers beloond. Dan een mooie aanval die uitmondt bij Jeroen. Hij schiet op de paal. Tenslotte een combinatie tussen Jeroen, Remco en Guus Kuipers en de laatste maakt het fraai af.

In het laatste half uur volgt nog een zee van kansen.
66': Robert Dijkhuizen flaneert fraai over de linkervleugel. Jeroen mist de goede voorzet. In dezelfde minuut tikt hij de bal nog eens over.
69': Kevin Potgieter krijgt een kans vanaf links, maar mist. Vincent Jonkman schiet in dezelfde minuut bijna de bal rechts in de kruising.
73': Guus draaft weer eens goed mee naar voren. Een mooie voorzet komt voor de voeten van Robbert, die direct doeltreffend uithaalt. 1-5. Noordwolde hangt volledig murw in de touwen.
75': Voor de laatste keer slaat Noordwolde toch nog eens van zich af. Pech, keeper Vincent en genoeg scherpte staan in de weg van een doelpunt.
77': Kevin schiet naast.
79': Weer een uitstekende voorzet van Jeroen. Iedereen mist de bal.
80': Bodhi Prenger schiet over.
82': Remco schiet rakelings van links vooraf.
85': Op snelheid breekt Remco uit, een schot op doel, pareren van de keeper, maar Jeroen is er weer als de kippen bij om snel zijn tweede doelpunt te scoren.

1-7 door Jeroen
1-7 dus de verdiende eindstand van een vandaag werkelijk op alle posities goed spelend Omlandia.doortrekken.