zaterdag 1 oktober 2016

Omlandia JO19 - Gomos in evenwicht

Omlandia JO19 in de aanval
Op de eerste oktoberdag was Gomos in Ten Boer de vijfde tegenstander van ons 'dreamteam'.  Twee stugge ploegen zou je zeggen wanneer je scores van beide teams vooraf tegenover elkaar zet.

Gomos noteerde voor de wedstrijd van vandaag nog maar zes tegentreffers en zou daarom wel eens een goede verdediging kunnen hebben. Hun voorhoede mocht ook nog maar acht keer de handen in de lucht steken en scoort kennelijk moeizaam. 'Niet een levensgevaarlijke aanvalslinie' is de eerste statistische gedachte. Dat betekent niet dat je ze moet onderschatten, want met een superverdediging kun je soms ver komen als je toch met enige regelmaat toch een doelpuntje weet te maken en achterin de zaak gewoon dicht houdt.

Hetzelfde geldt min of meer ook voor Omlandia met een iets ander doelsaldo, maar in grote lijnen hetzelfde. Vandaag was de ziekenboeg ook weer goed gevuld, anderen om diverse redenen afwezig en moesten drie B-team-spelers de zaak in kracht op peil zien te houden. Om half elf, onder een grijze hemel en wat druppels regen, werd het bal geopend onder leiding van scheidsrechter Van Asselt.
(weer met vele foto's, slechts 122, van Dijkhuizen en fam. Schenkel)

de 'line up' en wat voor één
Zoals in alle voorgaande wedstrijden van Omlandia tot nu toe werd er ook nu weer redelijk rustig begonnen door beide partijen. Persoonlijk zou ik zo graag eens vanaf de start een wedstrijd van totale bezieling zien en die direct en vuur en vlam staat, maar kennelijk moet ik nog een weekje wachten.

In de 12e minuut noteren we een zacht kopballetje van Gomos op het doel van keeper Alwin Potgieter. Na een kwartier laat Omlandia onnodig een gaatje tussen aanvaller en verdediger vallen even buiten het 16-m-gebied. Het is genoeg voor een zuiver schot in de rechter hoek van het doel en de bal is onhoudbaar voor Alwin, 0-1.

Het geluk is dit keer aan Omlandia's zijde. Binnen een kleine twee minuten zien we een aanval over de rechtervleugel via Jeffrey Hoeksema, gevolgd door een voorzet die uiteindelijk tot corner wordt weggewerkt. De corner lijkt ogenschijnlijk niets op te leveren, maar Remco Bolhuis krult met de rug naar het doel de bal toch richting doel en via de rechterpaal stuitert de bal langzaam in het Gomos-doel, 1-1.

Hierna speelt Gomos weliswaar voor een groot gedeelte van de eerste helft Omlandia's helft, maar het grootste gevaar wordt op redelijke afstand gehouden. We zien wat afstandsschoten, maar allemaal zonder resultaat.

Remco Bohuis op jacht
In de 42e minuut lukt het Omlandia wel met een goede aanval. Weer pikt Remco in de buurt van de 11-m-stip de bal uit de lucht, tikt deze, draaiend om een verdediger, mee naar voren, maar een Gomos-verdediger lijkt de bal bewust met de hand aan te tikken. Geen protesten bij de toegekende strafschop en in mijn ogen ook een terechte strafschop. Kevin Potgieter schiet ook nu weer onberispelijk raak. Met 2-1 gaat Omlandia dan ook de rust in.

Kevin Potgieter scoort (strafschop)
Net als in de eerste helft wordt de zaak vrijwel direct rechtgetrokken. In de eerste minuut van de tweede helft zien we een vlotte aanval van Gomos over rechts. Er volgt een mooie voorzet, die gemist wordt door de Omlandia-verdediging en keurig voor de voeten belandt van een Gomos-aanvaller. Een strak schot en het staat al weer 2-2.

Hierna zien we weer zo'n beetje hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Gomos speelt op de helft van Omlandia, wordt meestal goed opgevangen en Omlandia countert als dat enigszins kan.

Behoorlijk wat Omlandia-counters noteren we deze helft. De invallers spelen naar hartenlust mee, maar toch leek de overtuiging en het geloof een beetje te missen dat op deze wijze van misschien van Gomos gewonnen kon worden. Toch ontsnapt Omlandia nog wel in de 60e minuut. Een superkans van Gomos wordt met kunst- en vliegwerk en veel geluk tot corner omgetoverd.

Jeffrey Hoeksema op dreef
Dan een serie kansen en kansjes voor Omlandia. Jeffrey was vele keren goed op dreef aan de rechterkant en minstens één van zijn aanvallen had een beloning verdiend. Ook invaller Ferry Knol had pech met een schot vanaf de 16-m-lijn. Hij trof de lat.

In de 80e minuut is het weer Remco, die van zich doet spreken. Op onnavolgbare wijze glipt hij weer tussen twee verdedigers door. Ze weten beide (!) niets anders te bedenken dan hem met de handen vast te houden in het strafschopgebied. Hij viel dus. 'Da's logisch', zou Cruijff gezegd hebben. Ik zag het, mijn neef en vriend zagen het, de toeschouwers zagen het, de Norgers wisten het en zagen het ook allemaal, maar één persoon 'niet'. 'Da's niet logisch, absoluut niet logisch', zou onze grote filosoof gezegd hebben.

Verder uitstekend fluitend en de wedstrijd naar ieders tevredenheid leidend, maar dit betekent wel dat hij naar de finale van de Champions League kan fluiten. Jammer, maar dat zit er echt niet meer in. Gelukkig werd de zaak nog redelijk sportief door ieder opgepakt, zoals, hoe moeilijk het ook is, ook hoort.

Beide partijen lukte het nog een keer er een aanval uit te persen, maar ook dit leverde niets meer op. Tien minuten werden er ook nog eens bijgeteld om onbekende redenen, desondanks bleef het 2-2. Over het geheel bekeken is de uitslag een redelijke afspiegeling van de wedstrijd, maar toch blijft het knagen vanwege die beslissing in de 80e minuut om niet te fluiten. Immers, een strafschop had de winst kunnen betekenen.
Verder een compliment voor de drie invallers, die alle drie verdienstelijk invielen.