zondag 22 mei 2022

Prima wedstrijd Omlandia 1 in Loppersum

Loppersum, zaterdag 21 mei. Een meidag met zoals de meesten het bij voorkeur hebben met zon, wolken en een aangename temperatuur. Langs het spoor en de rand van Loppersum ligt het plaatselijke sportcomplex.

In november won Omlandia thuis met het schaamrood op de kaken met 2-1. Feit is, dat Loppersum sindsdien alleen maar beter is gaan spelen en vooral scoren, en daarom natuurlijk revanche wil nemen. Ik verwachtte daarom een lastige wedstrijd voor de Ten Boersters. Maar zoals zo vaak liep het weer eens anders. De wedstrijd kende om te beginnen een dodelijk saaie start. Een stretcher langs het veld was in het eerste half uur welkom geweest voor alle toeschouwers. Slaapverwekkend was het.

Vier keer is scheepsrecht

Een corner voor Loppersum en een schot ver over noteerde ik in de eerste 35 minuten. Beide ploegen waren in deze periode niet in staat om het de verdediging lastig te maken. Omlandia had het met routiniers en invallers Dennis Loer, René Hovenkamp en Oudman achterin het relatief gemakkelijk. Het spel van beide kanten was verder niet leuk om het maar zachtjes uit te drukken. Toch liet Loppersum vrijwel hun hele rechtervleugel, voor Omlandia links, telkens open liggen. 'Dat biedt hoop', dacht ik.

Vanaf de 35e minuut gingen de heren dan eindelijk voetballen en het was niet Loppersum, maar Omlandia die opeens veelvuldig en dreigend in de frontlinies kwam opdagen. Jeremy van Coevorden probeert het als eerste met een schot op doel vanaf zo'n 17 meter. Biljarten leek het wel, want de bal ging via de handen van de niet klemvaste keeper, stuiterde tegen de linkerpaal het veld weer in, en kwam met enig geluk terug richting keeper. Nu had hij hem wel klemvast.

Er volgt een kans voor Loppersum, maar ook keeper Devon Harmsma is bij de les en redt. Vervolgens is het weer de beurt van Jeremy. Een slalom door het centrum, een hard schot op doel en de keeper tikt de bal nog net corner. Aan de andere kant schuift Loppersum een gecamoufleerd schot vanaf rechts net langs de linkerpaal.

De derde kans is voor Dennis Loer. Ook hij schiet vanaf de rand van het 16-m-gebied op doel. Dit keer recht in de handen van de keeper. Dichter bij het doel komen, ging beide teams moeizaam af.

We belanden in de 45e minuut. Nu onderschept Jeroen Dijkhuizen de bal op het middenveld en rukt op naar voren. Hij krijgt de ruimte voor een goed schot op doel. Even leek de linkerpaal weer roet in het eten te gooien, maar dit keer stuiterde de bal wel het Loppersummer doel in. 0-1. Gezien het spelbeeld een verdiende ruststand op dat moment.

Na de rust is er vrijwel direct een domper voor Omlandia. Een overtreding binnen de '16m' betekende een strafschop voor Loppersum. Onberispelijk ingeschoten betekende dit de 1-1.

Strafschop voor Loppersum (48'); 1-1

Toch bleef Omlandia de overheersende ploeg. Jeremy krijgt een kans, maar de bal krijgt te veel snelheid mee. Daarna volgt een slimme vrije trap. De aangever verdient een grote pluim, want de pass op Robbert Veldman is perfect en verrassend. Vanuit moeilijke positie lukt het hem om de bal vanaf links langs de keeper in het doel te schuiven. Het staat 1-2 in de 60e minuut.

Loppersum probeert er nog een offensiefje uit te persen. Vier mogelijkheden noteer ik, die door Fabio, Dennis en Devon worden onderschept. Een schot gaat over het doel. Onder grote druk wordt er echter niet gevoetbald. Het oogt goed en onder controle bij Omlandia.

Jeremy van Coevorden scoort de 1-3
Pas in de laatste minuut geeft Omlandia nog wat meer kleur aan de uitslag. Het is keeper Devon, die de assist geeft met een verre uittrap richting Jeremy. Hij tovert de bal langs de ver uitkomende keeper en scoort de 1-3. Het is over en uit, de derde winst in een uitwedstrijd een feit.

Statistieken Loppersum 1 - Omlandia 1 (1e +2e helft = totaal):

Corners: 1+2=3 resp. 2+2=4

Kansen: 3+4=7 resp. 5+4=9

Doelpunten: 0+1 resp. 1+2=3

Efficiency: 14% resp. 33%

Omlandia 1 herrijst als een feniks uit zijn as tegen NEC Delfzijl

Omlandia overlopen en langdurig op achterstand Zaterdag 13 april. Op een mooie lentedag staat in Ten Boer de return tegen NEC Delfzijl op he...