zondag 24 november 2019

Strooien met doelpunten als pepernoten bij Omlandia 1-Noordwolde 1

Weer dreigend gevaar in de Omlandia-verdediging
Ten Boer, 23 november. Sinterklaas arriveert met groot gevolg in het winkelcentrum van ons dorp. Idem dito Noordwolde 1 op het Omlandia-complex even verderop. Het Noordwolde-team van trainer Simon Schuil jr., ook Ten Boerster. Natuurlijk kent hij de Omlandianen door en door.

Net als Omlandia kent ook Noordwolde geen spectaculaire start van de competitie, maar boekte al wel twee overwinningen en twee gelijke spelen. Zal er een verrassing bij zitten vandaag? En voor wie?

Lukt het Omlandia 1 vandaag eindelijk eens om uit de onderste regionen op te stijgen? Het weer was in elk geval redelijk goed, het veld goed bespeelbaar, een thuiswedstrijd, en een andere invulling van de voorhoede. Dit alles zou perspectief moeten bieden.
Alleen de toeschouwers stonden dankzij een stevige en frisse Oostenwind te kleumen langs het veld. Gelukkig werd het een hartverwarmende pot voetbal.

Met een landelijke minuut stilte vooraf wegens discriminerende opmerkingen van een stel 'human beings' elders ging de wedstrijd van start.

Enerverend

Spektakel in de eerste minuten zoals het scorebord laat zien.
Dit woord is eigenlijk maar een slap aftreksel van hetgeen zich in de eerste minuten afspeelde. Er was nog geen minuut verstreken of de bal lag al in het net. Omlandia mocht al snel een corner nemen. Deze werd keurig voor het doel gedeponeerd en Kevin Potgieter leek simpel te scoren. Leek, want de bal bleek toch door een Noordwolder ingetikt te zijn, bleek later. Niet getreurd, het staat 1-0.

Nog haast in dezelfde minuut stond het al 1-1. Een doelpunt wat zo snel op de andere volgde, dat ik hem miste, omdat ik nog de 1-0 nog zat te notuleren. Een ongelukkig wegwerken van de bal in de Omlandia-verdediging recht voor de voeten van een Noordwolder betekende ook hier direct een doelpunt.

Weer een minuut later. Een mooie aanval van Omlandia over de linkervleugel, een goede voorzet en spits Remco Bolhuis tikt de 2-1 ook weer ogenschijnlijk simpel in. We pakken alvast het schema van 90-1 er bij. 'Geloof in het ongelooflijke', mijn motto en de basis van succes.

8': Ja hoor, het is weer zover. Pakjesavond is duidelijk in aantocht. Nu weer een cadeautje van Omlandia. Bij de tweede kans voor Noordwolde is het namelijk ook weer raak. 2-2. Het 90-1 schema wordt  naar 20-20 bijgesteld.

14': Weer een corner voor Omlandia. Weer komt de bal goed voor het doel. Kevin lijkt nu wel te scoren. Nu blijkt het ook te kloppen. Omlandia weer op voorsprong, 3-2. Uniek is het rendementspercentage t.w. 100%. Elke kans is raak.

Na de 3-2 komt de wedstrijd in wat rustiger vaarwater. Remco schiet nog eens net naast, er lijkt door Noordwolde hands gemaakt te worden in het strafschopgebied, idem dito een bijna-strafschop voor Noordwolde aan de overkant met een overtreding. De scheidsrechter fluit niet.

Dennis Loer lukt het in de 30e minuut om met een onnavolgbare passeerbeweging - de driedubbele rietberger (kunstschaatsen) was er niets bij - het strafschopgebied binnen te dringen. Zijn voorzet is te hard. Dit kunststukje had meer verdiend.

Even later is keeper Jasper Kromdijk paraat op een hard schot van Noordwolde. Met 3-2 gaan we de rust in.

'Uit het niets'
En dreigend gevaar voor Noordwolde
Vlak na de rust is Noordwolde direct goed bij de les. Drie kansen op rij noteer ik. Een voorzet gaat voorlangs, Jasper redt weer bij een schot en een kopbal gaat rakelings over. Het had slechter kunnen aflopen. Noordwolde is hierna wel meer aan de bal, ook meer op de Omlandia-helft te vinden, maar veel kansen levert dit alles niet op. Dan valt net als bijna bij alle doelpunten vandaag weer ogenschijnlijk uit het niets weer een doelpunt.

De wedstrijd lijkt redelijk onder controle, bij beide teams trouwens, en opeens staat het toch 3-3. Wat er mis ging, zag ik niet, maar er ging natuurlijk iets mis en wel bij Omlandia achterin. Het wonder geschiedt dit keer wel. Omlandia stort niet in zoals in een aantal duels hiervoor en vooral vorig seizoen, maar toont veerkracht.

68': Kevin Potgieter neemt een vrije trap en ook die ligt opeens in het doel. Wouter Hoek was de doelpuntenmaker dachten velen, maar ook nu bleek dit niet te kloppen. Het moet een eigen doelpunt geweest zijn. Wel 4-3. Omlandia voor de vierde keer op voorsprong.

Vijf minuten later. Ja hoor, weer een misverstand in de Omlandia-achterhoede en weer is het raak en weer staat het gelijk, 4-4. Komt Omlandia ook deze teleurstelling te boven. Ik kan u geruststellen. Dat deden ze. In de slotfase vloeien de krachten weg bij Noordwolde.

Een kwartier voor tijd weet Kevin Remco te lanceren. Na een lange rush legt hij de bal koeltjes in het doel, 5-4.

Nog één keer krijgt Noordwolde een kans, maar Jasper onderschept een gevaarlijke bal op tijd. Drie minuten voor tijd wordt de KO uitgedeeld. Weer is het Remco, die in het geweld voor het doel genadeloos toeslaat. Eindstand 6-4.