zaterdag 9 november 2019

Omlandia laat de muur weer vallen bij Groen Geel

Groen Geel 1- Omlandia 1, de eerste aanvallen
Zaterdag 9 november. Een koude herfstdag gestart met vorst en mist in de ochtend, 's middags gevolgd door regen bij een dikke 6º. Waterkoud was het. De eerste opgetuigde Kerstboom in de Kaakheemlaan gesignaleerd. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.

Groen Geel 1 was op het Corpus den Hoorn-complex in Groningen de tegenstander van Omlandia 1 deze dag. Groen Geel vertoefde ook in de bovenste regionen van de ranglijst en Omlandia daarop roemloos onderaan. Toch wonnen onze Ten Boersters vorige week met tien man in Aduard en met een geweldige 'fighting spirit'. Groen en geel zijn ook de kleur van ergeren, maar daar wilde ik vooraf niet aan beginnen.

Er was dus hoop van te voren bij mij, want het spel was tegen Aduard zodanig positief dat ze er misschien een goed gevolg aan zouden kunnen geven. Dat kwam ook voornamelijk door de vorige week opgestelde en scorende spitsen. Ik hoopte en verwachtte dat deze twee in de voorhoede er weer zouden staan vandaag. En hopelijk stond ook de 'muur van Ten Buur' weer als een huis.

Dat was dus niet het geval.  (met excuus voor de 'natte'foto's)

'Duck tape'

De 'muur van Ten Buur'
Bij de aftrap stond Remco er weer nagenoeg alleen voor. Vorige week was de 17-jarige Wouter Hoek zijn kompaan. De laatste ontbrak vanmiddag. Nu was de aanvoer van links en rechts weer veel te moeizaam, veel te langzaam en ging met veel te veel balverlies gepaard. Daarnaast waren er door schorsingen en blessures weer de nodige aderlatingen op het middenveld. Kortom, het leek al snel weer een zwaar middagje te worden.

Een aantal Omlandia-spelers hebben inmiddels een jaarabonnement op gele en rode kaarten. Hun fantastische 'zelfbeheersing' ondergraaft echter de teamprestaties op ongelooflijke wijze. Over de vele persoonlijke boetes zal ik het maar niet hebben. Omlandia heeft geen selectie van 30 gelijkwaardige personen. Schorsingen zorgen dus voor een verdere neergaande spiraal. Hou er toch mee op, jongens.

Misschien is 'duck-tape' te adviseren (qua tekst meer van toepassing dan het gelijke ducttape), dan heb je 50-70% van de kaarten (gekwaak) onderschept.

In de regen was het de ene notitie na de andere. Zelden was dit een aanvallend feit van Omlandia. Eigenlijk was het Groen Geel, dat van begin tot einde heer en meester was op het veld.

Na een rustig eerste kwartiertje brak de wedstrijd goed los. Het spel speelde zich eigenlijk vanaf de aftrap al af op helft van Omlandia. Het eerste wapenfeit voor Groen Geel begon met een afstandsschot. Keeper Jasper Kromdijk was paraat.

Even later zien we een vrije trap, die hard op de lat wordt geschoten, Omlandia heeft geluk. Heel veel geluk zelfs. We komen in minuut 25. Het is de snelle Dennis Loer, die bij de eerste goede aanval het strafschopgebied weet binnen te stormen. Hij wordt neergelegd. Remco Bolhuis benut de strafschop, 0-1 voor Omlandia, een beetje tegen de verhouding in.

Bloedbad

Hierna komt Omlandia er niet meer aan te pas. In de eerste helft wervelen de Groen Geel-spelers links en rechts door de Omlandia-defensie. Scoren lijkt bij Groen Geel echter een probleem te zijn. Toch, gezien het aantal kansen wat ze weten te scheppen, zijn ze vermoedelijk in elke wedstrijd een niet te onderschatten tegenstander.

In de slotfase van de 1e helft bezwijkt mijn paraplu bij een windvlaag. In een poging een en ander te 'repareren' haal ik onbewust mijn vinger open. Het resultaat is een 'bloedbad', het bloed zat overal, gelukkig nog niet op het veld.

Op het veld wordt vlak voor rust ook een fout gemaakt. De Omlandia-verdediging wordt op snelheid weer eens voorbij gelopen, een moment is er ruimte voor een schot vanaf de linkerkant 16-m-lijn, en even later zeilt de bal met een mooie curve langs Jasper, 1-1. Het is ook de ruststand.

Na de rust wervelt Groen Geel vrolijk verder. Dat er niet vele doelpunten zijn gevallen is te danken aan veel geluk, onzuiverheid bij Groen Geel en keeper Jasper. Een zee aan kansen noteer ik, vermoedelijk zelfs niet alle vanwege de nattigheid en bloederige omstandigheden
.
De 2-1 in de maak voor Groen Geel
In de 60e minuut een ogenschijnlijke vreemde beslissing van de scheidsrechter. Het levert Groen Geel alweer een vrije trap op dichtbij het strafschopgebied. Weer komt de bal tegen de lat, maar nu stuitert hij een seconde later wel over de lijn. 2-1. De 'muur' was weer gevallen.

In de 65e minuut een zoveelste totaal onnodige rode kaart voor Omlandia (Ruben Meijer). Er volgen wat wissels, maar het spel wordt er niet beter op. Eigenlijk mag het een wonder heten, dat er niet veel meer doelpunten zijn gevallen.

Het bleef zelfs met kunst- en vliegwerk van Omlandia-zijde slechts 2-1.

De statistieken zijn wat minder precies vanwege de regen. Groen Geel heeft in elk geval wel 20 kansen gehad op een doelpunt en ik denk zelfs een aantal meer. Omlandia 2 kansen.
De efficiency is dus wel laag bij Groen Geel met 10% of lager. Dat zit bij Omlandia wel redelijk snor met 50%. Jammer, dat er niet wat meer op de grasmat van hun zijde op de mat kon worden gelegd.