zaterdag 15 juni 2019

Omlandia 2 promoveert naar Res.1e klasse

'Gold Beach'     -   (met 26 foto's)
D-Day in Hollandscheveld
D-Day voor Omlandia 2 deze zaterdag 15 juni. Oftewel de laatste en derde ronde van de nacompetitie. De tegenstander Rouveen 2 (tussen Zwolle en Meppel). Plaats van handeling Hollandscheveld. De omstandigheden perfect, na een donkere en regenachtige ochtend brak vlak voor aanvang de zon goed door.

In Hollandscheveld had de plaatselijke 'groenteboer' al wat voorwerk verricht t.w. het gedeeltelijk uitgraven van het hoofdveld voor nieuw gras en zoden. Deze voortreffelijke communicatie betekende verbanning naar veld 2 aldaar, gelukkig was deze alleszins goed bespeelbaar.

Voor de wedstrijd bombardeerde de Ten Boerster armada, luchtmacht en White-Blue-army langdurig de vijandelijk stellingen, maar toen de rook was opgetrokken kon dan eindelijk de wedstrijd beginnen. Voor donker moest 'Gold Beach' binnen zijn. De operatie was begonnen.

Tegenstander Rouveen bleek totaal verrast door de aanval. De eerste minuten stond Rouveen als versteend op het veld, zich nog steeds niet realiserend dat de invasie echt was begonnen. Al na twee minuten mag Stefan Nieboer geheel vrij oprukken richting keeper. Een superkans om de 1-0 te scoren, maar de keeper weet de zaak nog net te redden.

7 Stefan Nieboer
De bestorming door Omlandia ging verder. En zo mag het team in de 4e minuut voor de tweede male het strafschopgebied binnenvallen. Nu wordt de zaak tegengehouden ten koste van een strafschop. Daarmee weten de heren wel raad. Ook nu weer neemt specialist vrije-trappennemer Henk van der Wolde plaats achter de bal en even later staat een mooie 1-0 voorsprong op het niet aanwezige scorebord.

Persoonlijk zou ik de druk hierna enorm opgevoerd hebben. Rouveen oogde aangeslagen en zou dan misschien helemaal de kluts zijn kwijtgeraakt. Omlandia koos voor een iets meer beheerste tactiek. Het betekende wel, dat Rouveen langzaam maar zeker kon terugkrabbelen.

Omlandia had achterin de zaak best goed op orde, maar heel voorzichtig werd toch door Rouveen in de 13e minuut het eerste veel te slappe schot op het doel van keeper Arjan Riesebeek gelost. Dan zien we een onnodige overtreding van Omlandia. Het betekent een vrije trap vlak bij de hoek van het 16m-gebied. Het is direct raak. Onhoudbaar verdwijnt de bal vanaf rechts in de linkerhoek, 1-1.
10 Jeroen Dijkhuizen
Omlandia heeft in mijn optiek technisch gezien wel het betere spel. Ook na de 1-1 krijgt de ploeg drie kansen op rij om weer op voorsprong te komen. Alle drie kansen (van Stefan, Tim Faber en Jeroen Dijkhuizen) worden niet benut.
Dat doet wel weer Rouveen in de 38e minuut. Slordig verdedigen bij Omlandia betekende het aanspelen van een totaal vrijstaande Rouveen-aanvaller dichtbij doel. Hij kon rustig de plek uitzoeken hoe te scoren, en hij realiseerde de 1-2 dan ook. Een dikke domper dus voor de Ten Boersters, echter tot ieders vreugde van korte duur.

Ook Rouveen maakte even later een enorme blooper achterin. Ivar Nijboer liet zich dit cadeautje niet ontgaan en scoorde beheerst de 2-2 in de 41e minuut.
Tegen de rust had Rouveen dan toch bijna nog eens op voorsprong gestaan. Tenminste, als ze de superkans hadden benut. Het schot ging over.

Na de rust is Rouveen als eerste ook weer gevaarlijk. Het bleek gelukkig buitenspel te zijn. Dan is het  echter gedaan met hun tegenstand. Weer volgen drie Omlandia-kansen op rij. Weer eindigt Jeroen zijn poging bij de keeper, een mooie trap van Dennis van Dijk wordt net om de rechterpaal gekruld en als laatste zien we een kopbal van Zeno Weijers ook door de keeper gepareerd worden.

Rouveen blijft knokken en krijgt toch nog weer een grote kans. Arjan redt echter fantastisch. We komen in het laatste kwartier. Omlandia heerst nu op de helft van de tegenstander. Een vrije trap op de rechtervleugel wordt mooi voor het doel gebracht. Zwevend in de lucht tikt meegekomen verdediger Tim Faber de bal schitterend in het doel, 3-2.
2 Tim Faber op weg naar zijn zweefmoment en de 3-2
Rouveen laat de kop langzaam hangen. Omlandia krijgt meer kansen. Weer Stefan alleen voor de keeper, weer redt de keeper. Ook Dennis en Roël de Vos zijn dichtbij een doelpunt, een kopbal en tenslotte eindigen we bij Ferry Knol in de 88e minuut. Hij maakt wel de bevrijdende goal en dus de 4-2. Het is beslist. Rouveen gelooft het wel en de buit is even later binnen.

Promotie naar de 1e klasse reserve een feit. Een knappe prestatie voor het team van coach Devin van Wijngeeren, en een enorme felicitatie waard. 'Gold Beach' was veroverd, en ook nog eens voor donker. Het feest kon beginnen.