zaterdag 16 maart 2019

Omlandia 2 naar moeiteloze winst tegen Gorecht 3

Sterke Omlandia-verdediging

Gorecht 3 was 16 maart de tegenstander van Omlandia 2 in Haren. De dag begon weer eens kletsnat. De regenmeters blijven al zo'n twee week overstromen (tussenstand 116 mm), maar uitgerekend bij de start van de wedstrijd werd het eens droog. Een meevallertje voor de schrijvende blogger en spelers. Toch was de harde wind net als vorige week ook vandaag weer een lastige tegenstander.

Bij winst zou Omlandia 2 van positie ruilen met de tegenstander. Gorecht 3 stond tweede en de verwachting was dan ook dat het een moeilijke wedstrijd zou kunnen worden. Thuis was zelfs met 0-2 verloren. Na de wedstrijd kon je de vraag stellen hoe dat in vredesnaam mogelijk was.

Juweeltje

Omlandia 2 had de wind tegen in de 1e helft. Van hoogwaardig voetbal was in het begin absoluut geen sprake. Beide teams begonnen voorzichtig en aan beide kanten werd geen kans weggegeven. Saai, heet dat, de zaak was volledig in evenwicht. Dat werd na 15 minuten anders.

Omlandia lukt het eindelijk om eens een aanval op te zetten. Het werd werkelijk een juweel van een aanval zelfs. Startend op het middenveld bij Jeroen Dijkhuizen zigzagde de bal tot tweemaal toe van links naars door de Gorecht-verdediging. De bal eindigde op het hoofd van aanvoerder Zeno Weijers, die via de grond raak kopte. Perfecter kon het niet. 0-1 voor Omlandia dus.

Na dit hoogtepunt was het weer lang wachten op iets moois. Toch had Omlandia het spel beter onder controle dan de mensen uit Haren. Zelfs een tweede doelpoging van de Omlandianen betekende bijna een doelpunt. Weer een mooie aanval, maar de laatste bal van Ivar Nijboer gaat net naast.

Uit het niets wordt de stand plotseling gelijk. Gorecht, die helemaal nog niets aanvallends op de mat hadden gelegd, onderschepte in de 33e minuut de bal. De speler kreeg net even iets teveel ruimte, en zag dat keeper Wim Beukema een paar meter voor het doel stond. Met een perfect wippertje verdween de bal in het doel, 1-1.

Omlandia ging stoïcijns verder. In de 37e minuut mag ze een corner nemen. De bal belandt in het doelgebied bij Jeroen en via een kluts of rebound lukt het Stefan Nieboer om de 1-2 te scoren. Vlak voor rust had Stefan zelfs de 1-3 op zijn schoen na goed voorbereidend werk van Dennis van Dijk. De bal ging echter ook over de achterlijn.

Gorecht weet met moeite een schot van heel ver weg en hoog over als aanvallend wapenfeit te noteren.

Voor de wind

Ook in de tweede helft kwam Gorecht er geen moment aan te pas. Natuurlijk stond er ook een 'Dijk' van een verdediging, maar dit compliment verdiende vandaag elke achterhoedespeler.

Ook nu weer was de start niet spectaculair. Als er iets was te melden dan was het van de kant van Omlandia. Mooie aanvalscombinaties zagen we af en toe bij Omlandia. Natuurlijk daardoor ook een steeds moedelozer spelend Gorecht, omdat ze absoluut geen vuist wisten te maken.

In de 65e minuut wordt Stefan vanaf de middenstip goed aangespeeld. Vanaf de rechterzijlijn volgde een lange rush en hij weet deze met een fraai doelpunt te bekronen, 1-3.

De 1-3 is zojuist door Stefan gescoord
Even later weer een Omlandia-doelpunt, maar Ivar schijnt de bal met de hand beroerd te hebben. Afgekeurd dus. Vlak hierna een vrije trap van Henk van der Wolde op de 16-m-lijn. De Gorecht-keeper kan de bal nog net corner tikken.

We komen in de 78e minuut. Een corner voor Omlandia. Henk is de nemer, en ook nu weer komt de bal in een soort kluts vlak voor de keeper. Via Erwin Bos weet Ivar het laatste tikje te geven, 1-4.

Ivan Nijboer geeft het laatste tikje richting 1-4
Omlandia gelooft het wel en neemt was gas terug. Het lukt Gorecht in de slotfase zowaar wat corners af te dwingen, zelfs een gevaarlijke uitval komt er bij. Doelpunten of groot gevaar levert het allemaal niet op.
Gorecht mag blij zijn, dat een poeier van Ivar in de laatste minuut op de lat belandt. Machteloos waren ze vandaag. Hoe kan het dat dit team zo hoog op de ranglijst stond, vroeg ik me al ruimschoots voor het einde af.