zondag 24 maart 2019

Omlandia 2 laat Loppersum 2 ontsnappen

Veel voorzetten, weinig rendement voor Omlandia 2
Zaterdag 23 maart. Ook nu staat er een sub-topwedstrijd op de agenda van Omlandia 2. Thuis in Ten Boer was Loppersum 2 de tegenstander. Bij winst zou Loppersum (3e) van positie kunnen wisselen met Omlandia (2e). Het weer was prima, weinig wind, zo'n tien graden en een steeds beter doorkomende zon na een frisse en grijze ochtend.

Loppersum 2 is een niet te onderschatten ploeg. Ze hebben een stugge verdediging en het is het enige team in de poule die de vermoedelijke aanstaande kampioen Knickerbockers op een nederlaag wist te trakteren. Toch won Omlandia in november met 1-4 in een dijk van een wedstrijd. Loppersum kwam er toen eigenlijk niet aan te pas.

Een herhaling hiervan zou leuk zijn, maar zoals zo vaak in het voetbalwereld gaat het vaak weer eens anders dan je vooraf had gedacht.
Moeilijk een gaatje te vinden voor de Omlandianen in de rood-blauwe achterhoede
Onder leiding van scheidsrechter Henk Nieboer werd er om 12.00u afgetrapt. Beide ploegen begonnen voorzichtig. Dat duurde echter maar kort, want een moment van onoplettendheid bij Omlandia in de 8e minuut betekende een onderschepping van de bal door een Loppersummer in de Ten Boerster achterhoede. Keeper Wim Beukema moest haast wel uit zijn doel komen, maar werd daarvoor hard afgestraft met een schitterend wippertje van de bal in het lege doel. 0-1.

Onze Omlandianen gaven geen krimp. Speltechnisch werd het heft net als in november hierna stevig in handen genomen. Dit deden ze weer zo goed, dat Loppersum zich na de 0-1 maar nauwelijks weer een kans wist te scheppen.

Dat betekende niet dat er een zee aan kansen kwam, maar wel een aantal goede kansen.
Bijna in eigen doel (14')
14': Een Omlandia-aanval wordt bijna in eigen doel weggewerkt.
17': Corner voor Omlandia. Een perfecte zelfs, vrije-trappen-specialist Henk van der Wolde ziet de bal via het hoofd van Jeroen Dijkhuizen het doel ingaan. Het schoonheidsfoutje is in elk geval even recht gezet. 1-1.
23': Robert Dijkhuizen vliegt over de rechtervleugel, maar de voorzet smoort in het Loppersummer doelgebied.
26': Een hard schot van Stefan Nieboer belandt in de handen van de goed opgestelde keeper.
30': Stefan krijgt een herkansing. Een superkans, want hij mag vrij op de keeper afgaan. Bij de laatste passeerbeweging wordt de bal nog net voor zijn voeten weggetikt.
33': Weer een rush van Robert over rechts. Ook nu is de keeper de laatste hinderlijke hindernis.

Rust

46': Weer had Loppersum op voorsprong kunnen staan. Een hard schot gaat net naast. Omlandia is weer gewaarschuwd.
57': Dennis van Dijk, goed spelend en balvast in de voorhoede, speelt zich keurig vrij en schiet op doel. Het schot gaat net over.
62': Ook Dennis mag op herhaling. Weer is het geluk niet aan Omlandia's zijde. De bal gaat rakelings naast.

Spelers, staf en Ten Boerster publiek beseffen langzamerhand, dat het een moeizaam geworstel gaat worden om op voorsprong te komen. Loppersum verdedigt zich met alle middelen om in elk geval de 1-1 binnen te slepen. Vooral Robert is daarvan de dupe. Schitterende rushes op de rechtervleugel en passeerbewegingen worden diverse keren met trekken aan shirt of andere overtreding onderbroken.
Als vader, blogger en voetballiefhebber doet het me dan natuurlijk nog eens extra zeer aan de ogen.

72': Robert levert zijn vierde goede voorzet af. Nu richting Roy van der Plas, maar ook zijn schot gaat hoog over.
75': Ook Zeno Weijers gaat à la Virgil van Dijk naar het strafschopgebied. Hij mag proberen de bal in het doel te koppen, maar ook nu weer is het mis. De bal gaat naast.

Alles of niets bij Omlandia in de slotfase
In het laatste kwartier probeert Omlandia met iets minder gedisciplineerd spel de zaak te forceren. Het levert in dit geval juist helemaal niets op, het spel wordt eerder onsamenhangender. Loppersum komt er zelfs wat vaker uit, maar de achterhoede is gelukkig alert.

De langzaam wegvloeiende krachten eisen aan beide kanten hun tol en de wedstrijd bloedt dan ook langzaam dood. De stand bleef dus 1-1. Omlandia blijft desondanks op de 2e plaats staan.


Statistieken Omlandia 2 - Loppersum 2 (1e +2e helft = totaal):

Corners: 5+1=6 resp. 2+1=3
Kansen: 6+4=10 resp. 1+1=2
Doelpunten: 1+0=1 resp. 1+0=1
Efficiency: 10% resp. 50%





















Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dramatisch Omlandia 1 door Holwierde van de mat geblazen

'Opvreten'  Zaterdag 20 april. De opwarming van de aarde lijkt ten einde, want het is de zoveelste buiïge en frisse aprildag. Sneeuw...