Winst zonder franje voor Omlandia A1 tegen HFC

Robbert Veldman scoort loeihard de 3-1
(klik voor vergroting)
De herfst laat zich zaterdag 10 oktober weer van de zonnige kant zien. Een schrale Oostenwind en nog steeds een aangenaam zonnetje verwenden de voetbalspelers en toeschouwers nog eens met heerlijk weer.

Na een weekje rust mocht Omlandia A1 weer de wei in. De tegenstander van vandaag was het onlangs gefuseerde HFC A1 (was De Held en Hoogkerk). HFC kende een niet al te beste start deze competitie en stond vooraf in de onderste regionen van de poule 1e klasse 32.

Ook Omlandia had met twee nederlagen een slechte start, maar lijkt met twee degelijke overwinningen op rij op de weg terug te zijn. Zouden ze deze miniserie weten voort te zetten?

Superkansen

Spits Ricardo van Coevorden was in elk geval eindelijk terug na blessures. Nieuwe ernstige blessures waren er echter voor Maikel Oldenburger en Nick Oostland. De laatste bleek zelfs een vorm van een beenbreuk te hebben. Desondanks bleef hij toch enkele weken er mee door lopen. Bikkels zijn het.

De wedstrijd leek ogenschijnlijk gemakkelijk voor Omlandia van start te gaan. Al vrij snel zien we een schot van Ricardo naast gaan even als een kopbal na zo'n vier minuten. Dan is het de beurt voor HFC. Gestart van eigen veld mag een speler nagenoeg ongehinderd het veld oversteken, een perfecte pass aannemen en alleen op keeper Alwin Potgieter afstormen. In de verste verte geen verdediger te bekennen. Alwin behoedt zijn team met een geweldige redding gelukkig voor een achterstand.

Het wedstrijdbeeld golft op en neer. Het lukt geen van beide het heft echt goed in handen te nemen. De toeschouwers zien een zee van kansen aan beide kanten de revue passeren.
Weer is het HFC met een vrije trap die als eerste voor gevaar zorgt. Even later is Omlandia aan de beurt. Of het met schouder of arm was (het laatste is hands) was voor mij en anderen de vraag. De bal liet in elk geval een afdruk achter rechtsboven op het shirt (geen hands) en werd zo meegenomen door Ricardo, die zijn tweede kans nu wel met een doelpunt bekroond, 1-0.

Meer kansen en kansjes volgen hierna voor Omlandia. Na drie corners op rij komt de bal bij Jeffrey Runhart. Zijn goede scoringspositie betekende een strak en hard schot in het HFC-doel. Het staat 2-0 en het oogt allemaal comfortabel. Toch zet HFC er bijna even veel kansen tegenover, maar behalve dat ze kennelijk geen al te goede afmakers hebben, is er ook pech. Alwin staat telkens in de weg en kaapt met goede reddingen en vuisten de ballen voor hun neus weg.

Drie corners op rij. Even later scoort Jeffrey Runhart
Wanneer na een mooie aanval en combinatie in de 37e minuut ook Robbert Veldman dit koel en strak afmaakt met een doelpunt lijkt het pleit beslecht. 3-0 is dan ook de stand bij rust.

'Golf'-oorlog

Na de rust komt HFC weer goed uit de startblokken. Alwin is echter weer paraat en redt. Ricardo schiet even later op de lat aan de overkant, Omlandia schiet naast, HFC ook, Bodhi Prenger schiet zelfs eens, maar over. Het spel blijft heen en weer golven.

Na een klein kwartier dan toch een tegenslag voor Omlandia. HFC krijgt op grote afstand van het doel een vrije trap en de bal verdwijnt even later een beetje ongelukkig in het doel. Wel een terechte beloning voor HFC voor heel hard werken op dat moment en daar gngen ze ook mee verder.
Twee goede HFC-kansen zien we vlak hierna en met een beetje pech voor Omlandia had dat 3-3 betekend, maar, zoals al gezegd, Alwin lag vandaag vele keren perfect in een 'baan om de aarde' en onderschepte alle raketjes en wat dies meer zij.

De wedstrijd ging in de slotfase een beetje als een nachtkaars uit. HFC murw en Omlandia timmerde de boel achterin nog wat beter dicht. Vlak voor tijd was er dan toch nog een kleine opleving met kansen voor Omlandia en het is Jurry de Boer die een enigszins geflatteerde 4-1 eindstand op het scorebord mocht zetten.