zaterdag 31 oktober 2015

Uitmuntend Omlandia A1 stoomt door naar top drie

Vijf eieren. Een voorbode?
Het is 31 oktober en de topper tussen de nummer vier, Omlandia A1, en de nummer drie, Muntendam A1, staat 's ochtends in Ten Boer op de agenda.
De start van de dag is licht nevelig met een matige wind. Op de zwaarste grasmat  van het Omlandia-complex was het gelukkig dit keer redelijk droog te noemen en lijkt goed voetbal mogelijk. De spelers hebben het meermaals zwaarder aangetroffen. 's Morgens tref ik bij het schoonmaken van het vogelhokje vijf eieren aan. Achteraf lijkt het een voorbode geweest te zijn.

Met Rolf Potgieter als scheidsrechter werd er om 10.35 afgetrapt. In het begin van de wedstrijd zagen we twee teams die aan elkaar gewaagd waren. Ze streden vanaf de eerste minuut direct voor elke bal en probeerden de wedstrijd onder controle te krijgen. Veel kansen leverde het in eerste instantie allemaal niet op.
Muntendam kreeg Omlandia-keeper Alwin Potgieter pas in de 25e minuut in het vizier. Omlandia zelf zag de Muntendammer keeper iets eerder middels kansen voor Nieck Baljeu en Ricardo van Coevorden. Hierna begon de wedstrijd pas echt.

Breekijzer
'Goldenes Oktober' bij Omlandia A1-Muntendam A1
Alwin was gelukkig bij de les bij het eerste schot van Muntendam. Het was een ploeg met ogenschijnlijk veel power. Dit zowel in fysieke kracht, in schotkracht en in de voorzetten, Ook bij het ingooien hadden ze als machtig wapen de verre ingooi en was het achterin opletten geblazen.

Met veel inzet werd dus van Muntendam-kant de duels ingegaan en dat leverde na een klein half uur grote kansen op. In de 28e minuut rolde na een foutje in de Omlandia-verdediging tot twee keer na elkaar de bal voor de voeten van een Muntendammer. Alwin was echter ook uitmuntend(ammer) vandaag. Met twee magistrale reddingen en een snoekduik werden de ballen uit het doel geranseld en een achterstand voorkomen.

Nagenoeg hetzelfde zien we twee minuten later, weer een miskleun bij Omlandia vooraf en weer twee kansen op rij voor Muntendam. De eerste werd nog wel gepareerd, maar bij de tweede was Alwin kansloos. Het stond opeens 0-1 voor Muntendam. Technisch leek Omlandia beter, maar of ze dit geweld aankonden leek even de vraag op dat moment en zeker, omdat een voorsprong vaak vleugels geeft.



In de 36e minuut krijgt Muntendam weer een kans een dreun uit te delen. Nu is het Nieck die op het laatste moment de zaak redt. Nieck verdient ook weer een dikke pluim deze dag. Hij begreep in eerste instantie als enige dat de wedstrijd met extra inzet van iedereen moest worden gespeeld. Hij fungeerde net als tegen Harkstede weer als een echt breekijzer en nam ook dit keer de ploeg mee op sleeptouw.

Nieck zelf is ook vlak voor het einde van de eerste helft dicht bij de gelijkmaker, maar de bal gaat over. Even later gaat hij op herhaling. Met een geweldige vechtlust verovert hij de bal vlak voor de 16m-lijn, worstelt zich langs twee man richting de 11m-stip en haalt uit. De bal verdwijnt in het doel en het staat 1-1. Dat is ook de ruststand.
Pluim voor Nieck Baljeu

Showtime

Na de rust zijn er ook nu weer eerst kansen aan beide zijden. Het is Ricardo van Coevorden, die als eerste zelfs een droomkans krijgt na een enorme blooper in de Muntendam-verdediging. Met een boogbal probeert hij de keeper te verschalken, maar de bal gaat net naast.
In de 55e minuut mag Muntendam weer eens aanleggen. Alwin is paraat en voorkomt een achterstand.

Het is de 59e minuut wanneer net als Nieck ook Ricardo op herhaling gaat. Ergens in de buurt van de 16m neemt hij de bal aan, ziet de keeper weer op zich afkomen en probeert het nog eens met een schitterend boogballetje. Nu is het wel raak en het staat 2-1.

Muntendam lijkt aangeslagen. Toch volgt een minuutje later weer een kans en ook nu is Alwin een betrouwbare sluitpost. Muntendam raakt uitgeblust en komt er hierna eigenlijk niet meer aan te pas. Het is dan ook opeens 12 minuten lang showtime bij Omlandia. Kans na kans zien de toeschouwers opeens van een werkelijk wervelend Omlandia. Muntendam werd dolgedraaid.

Tweede helft 'showtime'
Nieck als grote motor achter vele aanvallen mag ook de pass voor het derde doelpunt op zijn naam schrijven. Ook nu weer neemt Ricardo met een achteloosheid van-heb-ik-jou-daar de bal aan en scoort de 3-1.
Ook Bodhi Prenger, voor mij vaak de Cocu van het elftal en nog altijd bescheiden, mengt zich in de strijd. Altijd ziet hij een medespeler staan zoals nu Nieck en passt de bal perfect zijn kant op. Weer weet Nieck de bal in het doel te prikken, 4-1. Muntendam is volledig knock-out, zowel in woord als in daad.

Het is de 70e minuut. Als slagroom op de taart of als u wilt het toetje neemt Nieck ook weer een groot aandeel in het laatste doelpunt van Omlandia. Ook nu weer geeft hij een goede pass op Ricardo en het lijkt vervolgens allemaal zo simpel. Maar zoals elke voetballer weet is het o-zo-moeilijk om kansen af te maken. Ricardo doet het echter weer. Het is alweer zijn derde deze wedstrijd en net als in Harkstede scoort hij dus een hattrick.


Invaller Jeroen Brookman
De wedstrijd is gespeeld. Er vinden nog wat wissels plaats, maar echte kansen zien we niet meer. Lof verdient het hele team, want op de foutjes na (maakt elke ploeg) stond het op elke linie weer als een huis vandaag. We zagen een echt hard werkend collectief met goede teamsfeer.

Statistieken Omlandia A1 - Muntendam A1 (1e +2e helft = totaal):

Corners: 5+3=8 resp. 5+3=8
Kansen: 7+7=14 resp. 5+2=7
Doelpunten: 1+4=5 resp. 1+0=1
Efficiency vandaag: 35,7% (uitmuntend) resp. 14%
Efficiency competitie: 24,6% (stijgend, goed)
'Opa' Joop Potgieter

Melvin Bakkelo en Ricardo (groene schoenen)












Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Effectiever Omlandia 1 trekt weer winst tegen Middelstum over de streep

Omlandia's wit-blauw tegen Middelstums blauw-wit Zaterdag 23 maart. Een frisse dag met wat regen- en hagelbuien en een stevige wind zorg...