vrijdag 27 december 2013

Omlandia B1 - Topscorers en stand van zaken 2013-2014

Dramatische start

Een korte terugblik op de eerste, enerverende helft van het seizoen van Omlandia B1.

Carlos Chrysotome
De start was dramatisch te noemen. Werkelijk alles ging in de eerste vijf weken mis wat er mis kon gaan. Nieuwe spelers moesten worden beoordeeld en hun draai in het team zien te vinden, drie bekerwedstrijden die alle verloren gingen zonder maar een doelpunt gescoord te hebben. Het leek af en toe wel of ze niet meer konden voetballen.

Toen ook nog eens de eerste twee competitiewedstrijden werden verloren, begon je bijna te twijfelen of je kijk op het voetbal niet achteruit begon te gaan. Immers, op het veld stonden nog steeds dezelfde spelers die een jaar ervoor met overmacht door de competitie denderden. Maar voor geloof in eigen kunnen is natuurlijk af en toe een succesje nodig ter bevestiging er van en altijd weer moeten beseffen dat je het als team moet doen.

 Gebeurt dit niet dan beland je al gauw in een negatieve spiraal en het lukt maar weinigen om daar weer uit te komen. Gelukkig trok het Omlandia-team zich wel aan de eigen haren omhoog uit het diepe dal en doet weer volop mee in het spel om de knikkers.


Wilskracht

Laatste in de competitie dus na twee verloren competitiewedstrijden, maar in de derde wedstrijd tegen HS'88 kwam voor het eerst goed in beeld wat ze in hun mars hadden. (Triest bericht in de krant van 27 december: afgelopen weekend overleed hun leider André Keizer tijdens een voetbalwedstrijd van zijn kinderen en/of team). HS'88 werd eind september in een wervelende wedstrijd op eigen terrein weggespeeld. Een week later werd kampioenskandidaat Lewenborg nipt met 3-2 verslagen.

Het team begon langzaam maar zeker weer in zichzelf te geloven en je zag ze per week groeien m.n. op het punt van onverzettelijkheid in de verdediging en de reactie bij plotselinge achterstand. Het laatste, achterstand in de wedstrijd, vaak vlak na het beginsignaal, kwam nog te vaak voor. Toch werd dit gelukkig na wedstrijd nummer vijf telkens rechtgezet door een met de week beter spelend team.

2e competitiewedstrijd Omlandia B1-De Pelikanen B1; uitslag 3-4

Wedstrijd 4 tegen het onderaan staande De Fivel ging echter een week ervoor ook nog verloren. Onherkenbaar was het spel en het team in Zeerijp, er niet in gelovend en verkeerde reacties op het teleurstellende gang van zaken t.w. verlies met 3-1.
Ik twijfelde tijdens en na de wedstrijd ernstig of het nog wel goed zou komen met het team. Ik bleek het gelukkig mis te hebben. Hoewel er nog één keer dure en totaal onnodig punten verloren zijn gegaan tegen GVAV Rapiditas werd het spel steeds beter, ging het scoren steeds gemakkelijker en de spelers groeiden per wedstrijd.

Ook koploper SJO NEC werd in een zware wedstrijd met pure wilskracht op een gelijkspel gehouden, maar de overige vijf wedstrijden werden gewonnen, soms met grote cijfers.

Het resultaat na 12 wedstrijden: een derde plaats op de ranglijst (zie link Omlandia of Voetbal.nl) en de best scorende voorhoede. Het gat met de koplopers Lewenborg en SJO NEC is nog maar 4 punten, hoewel de laatste een wedstrijd minder heeft gespeeld. Er is dus nog steeds perspectief op meer. Beide tegenstanders worden nog eens ontmoet in 2014 en er zijn periodetitels te verdelen.

Het duurde dus even voordat de score op gang kwam, maar dat probleem is nu duidelijk uit de wereld.

Omlandia B1 -(koploper) SJO NEC B1 (Delfzijl): 1-1
Hieronder de topscorers lijst per 21 december 2013:


Naam
Achternaam
1. Totaal Comp.
In %
1
Ricardo
Coevorden, van
17
39%
2
Roy
Boer
5
11%
3
Robbert
Veldman
5
11%
4
Melvin
Bakkelo
4
9%
5
Jeffrey
Runhart
4
9%
6
Nieck
Baljeu
2
5%
7
Jurry
Boer, de
2
5%
8
Nick
Oostland
2
5%
9
Carlos
Chrysotome
1
2%
10
Kevin
Potgieter
1
2%
11
tegenstander
1
2%
12
Robert
Dijkhuizen
0
0%
13
Maikel
Oldenburger
0
0%
14
Alwin
Potgieter
0
0%



44
100%


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dramatisch Omlandia 1 door Holwierde van de mat geblazen

'Opvreten'  Zaterdag 20 april. De opwarming van de aarde lijkt ten einde, want het is de zoveelste buiïge en frisse aprildag. Sneeuw...