woensdag 2 oktober 2013

Wervelend optreden Omlandia B1 bij HS´88 -update

Na weken wachten kwam dan eindelijk de eerste winst. Het is woensdagavond 2 oktober en HS´88 uit Hoogezand pas de derde tegenstander van Omlandia B1.

De Hoogezandsters hadden inmiddels al wel vier wedstrijden achter de rug. HS´88 had geen geweldige puntenscore, slechts een klein doelsaldo, maar wel weinig tegendoelpunten. Vooraf denk je dan, dat het een stugge ploeg is en mogelijk een kleine einduitslag als voorspelling. Dat werd het niet.

In een van beide kanten met hoog tempo gespeelde wedstrijd tikte Omlandia B1 in de eerste helft HS´88 volledig van het kunstgrasveld. Flitsende aanvallen volgden elkaar in hoog tempo op en kansen aaneen geregen. De hoogtepunten waren vanzelfsprekend de doelpunten.
1e helft, Omlandia in de aanval

Met een fraaie curve maakte Robbert Veldman de bevrijdende 0-1. Even later werd een eigen doelpunt van HS´88 min of meer afgedwongen na weer een mooie aanval. Het voortreffelijke aanvalsspel leverde een hoofdrol op voor spits Ricardo van Coevorden. Met een gave hattrick, het ene doelpun nog mooier dan de andere, zette hij een ruststand van 0-5 op het bord.

Als een nachtkaars, hier beter gezegd lichtmast, uit

Dubbele cijfers als einduitslag denk je dan als fanatieke blogger en Omlandiaan, maar dat gebeurde niet. Na de wissel van Ricardo vlak na de pauze volgden er nog vele aanvallen, maar het resultaat bleef uit in de 2e helft. Dit tot teleurstelling van de supporters uit Ten Boer, die verwachtingsvol uit het clubhuis waren terug gekomen. De wedstrijd ging min of meer als een nachtkaars uit.

Hoog tempo van beide zijden (2e helft)
Het moet gezegd worden, dat ook Hoogezand met hart en ziel bleef strijden voor een beter resultaat. Aanvallend kwamen ze er echter niet of nauwelijks aan te pas ondanks dat er toch nog redelijk wat slordigheden waren aan Omlandia´s zijde. Desondanks werd hun inzet uiteindelijk wel beloond na een rare fout bij de middencirkel waarna één der aanvallers ongehinderd op Alwin kon afstormen en scoorde. Daarmee de eindstand op 1-5 bepalend.

Een verdiende overwinning, maar een beetje jammer dat de score in de tweede helft niet nog een beetje is opgekrikt. Vermeldenswaars is natuurlijk wel de spectacualire omhaal van Ricardo in de tweede helft. Jammergenoeg ging de bal die hangend in de lucht werd opgepikt niet het doel in. Ook trof hij nog loeihard kort er na de paal.

Kansen Omlandia: 12+6=18 (resp.1e , 2e helft) en HS'88 3+2=5
Corners : 3+2=5 resp. 5+3=8
Doelpunten: 5+0=5 en 0+1=1
Efficiency: 27% resp.20%