zaterdag 12 mei 2012

Negentiende winst voor Omlandia C1 tegen FC Assen C2

Nog drie wedstrijden op het lenteprogramma van Omlandia C1. Zaterdag 12 mei mocht FC Assen C2G het  in de eerste van deze drie nogmaals proberen tegen de kampioen. In de herfst van vorig jaar werd het destijds 1-5 in Assen voor Omlandia. FC Assen beschikt over een redelijk technisch team, maar het ontbeert met name in aanvallend opzet aan sterke spelers.

(eerst nog een voetbaltip -zie rechts-,
de foto's zijn van onze nieuwe medewerkster Angela)

In een winderig Ten Boer ging Omlandia goed van start. Carlos Chrysotome heerste weer eens op het middenveld en onderschepte menige bal. Zijn passing richting aanvallers werd in het begin nog goed door Assen onderschept of onder controle gebracht, maar gaandeweg werd de druk groter. Het openingsscenario wat betreft het eerste doelpunt was ook weer volgens de Omlandia C1-standaard.

Vanuit vissenoogperspectief zag het er zo uit.
Ook nu weer een aanval over rechts in de 9e minuut. Dit keer een goede pass van Nieck Baljeu op Jeffrey Runhart. De laatste passeert op grote snelheid twee, drie man en keeper en het is 1-0. Ogenschijnlijk simpel, maar dat is het natuurlijk niet. De kansen regen zich vervolgens aan elkaar. Jeroen Brookman ziet zijn bal smoren in een hoop spelers op één meter van het doel, een schot van Jurry de Boer, maar de keeper redt, een te zacht schot van Carlos vanaf de 16-m-lijn, hetzelfde nog een keer van Kevin Potgieter. En tenslotte in de 22e minuut weer een aanval over rechts met meer succes. Het was weer Jeffrey Runhart, die opstoomt over de rechtervleugel en dit keer goed voorzet. Naamgenoot en midvoor Jeffrey Hoeksema tikte deze perfect tegen het net en de 2-0 is een feit.

De Omlandia-verdediging sporadisch in actie
Vervolgens nog eens een smorende bal van Jeffrey R. vlak voor doel en een goede voorzet die de beide andere spitsen net misten. Vlak voor tijd nog een mooie en vlotte aanvalscombinatie en een schot van Jeffrey R., die tegen de paal belandde en terug stuiterde tegen de schouder van Jeffrey H. en al carambolerend in het doel verdween. Dat betekende een 3-0 ruststand. Slechts één keer wist Assen een niet al te moeilijk schot op het doel van keeper René Dwarshuis te lossen.

Na de rust mocht iedereen aan het festival meedoen. Toch betekende dat wat minder lijn in het spel en wat meer slordigheidjes achterin, maar Assen wist hier niet van te profiteren. Er vielen weer kansen te noteren van Kevin, Melvin Bakkelo voor open doel, maar over, nog eens Melvin, maar dit keer te zacht. Ook centrale verdediger Jaco Buist, met nog nul doelpunten achter zijn naam, kwam één keer goed mee en schoot van ver op doel. De Asser-keeper redt weer. Dan wordt Jeffrey R. in kansrijke positie op de hoek van het strafschopgebied gehaakt. De toegekende strafschop wordt door Melvin onberispelijk naar 4-0 geschoten.
Robert en Jaco (achtergrond)
Ook Robert Dijkhuizen komt al slalommend bij de achterlijn in het doelgebied. Het gaatje is net te klein voor een schot en de voorzet smoort weer eens in een kluit verdedigers. Er volgen nog een aantal kleine en grotere kansen. Vijf minuten voor tijd wordt de eindstand op het bord gezet. Een vrije trap van Nick Oostland komt op het hoofd van Melvin en zijn kopbal gaat via de paal het doel in. 5-0 dus.
 Een verdiende overwinning, gespeeld in een hoog tempo ondanks goed tegenspel van Assen in de achterste linies, bijzonder goed en snel combinerend in vooral de eerste helft en alle spelers een groot compliment voor het uitstekende positionele spel gedurende de hele wedstrijd.
Statistieken:
Kansen: Omlandia (resp.1e en 2e helft 9 en 12, totaal 21) tegen Assen (1 en 3, totaal 4)