zaterdag 19 mei 2012

Kampioen Omlandia C1 geveld door Oranje Nassau C1

Oranje Nassau: "Wij willen winnen"
De voortekenen waren al slecht deze zaterdag 19 mei. Uw blogger kiest tot twee keer toe de verkeerde afslag op weg naar het Oranje Nassau-complex in Groningen. Hij vergeet foto's te nemen. Een stekende zon, die een hinderlijke glans over het te korte kunstgrasveld legt. Een tegenstander in oranje tenue, die vooraf oranje mandarijnen of oranje jus d'orange nuttigt. Een tegenstander met zeven dames in het team, die van te voren ook nog eens hardop brullen, dat ze willen winnen, terwijl Omlandia vooraf wat lamlendig tegen een lichtmast leunt of maar wat doet.

Voetbalreus
Vorige keer al een opvallende spits bij Oranje Nassau (ON) van bijna drie meter, maar inmiddels gegroeid tot Goliath-achtige of wat dichter bij huis Ellert en Brammert-achtige proporties (u ziet het, hij past maar net op de foto met instelling "berglandschap"). Robert Dijkhuizen liep zelfs één keer tussen zijn benen door zonder iets te raken. Dan nog zeven speelsters in dit team en nu komt het heren en lezers, alle zeven voetbalden als de beste en stonden zoals dat zo mooi heet hun mannetje.
In Ten Boer werd het destijds 3-1 voor Omlandia. In de wedstrijd van vandaag hebben we vrijwel de hele wedstrijd achter de feiten aangehold. Bijna elke fout werd dit keer keihard afgestraft of we gaven de tegenstander niet te missen kansen. Wel had Omlandia al na twee minuten op 1-0 kunnen staan als Carlos Chrysotome een dot van een kans had verzilverd. Waarschijnlijk zou het dan een heel andere wedstrijd zijn geworden, maar dat is achteraf de koe in de kont kijken.

Na vijf minuten het eerste waarschuwingsschot van ON, gevolgd door een grote kans, maar keeper René Dwarshuis redt nog net. Dan krijgt Melvin Bakkelo een kans op aangeven van Carlos, maar ook deze bal gaat naast. In de 11e minuut de eerste mokerslag voor Omlandia. Een aanval over rechts wordt keurig door één van de dames afgerond. 1-0. Omlandia voetbalt chaotisch en positioneel niet op zijn best. Ook de reus rechtsvoor kregen we niet goed onder controle. Na een kwartier mocht Omlandia weer zijn handen dichtknijpen. Op het nippertje werden twee kansen op rij gepareerd. Daarbij kwam even later nog een bal op de lat en mijn clubje mocht blij zijn, dat het niet al eerder op grotere achterstand kwam.

Toch viel de 2-0 voor ON zomaar. Vanwege een telefoontje tussendoor kan ik niet zeggen hoe dit tot stand kwam. De beste tien minuten van Omlandia volgden in de resterende minuten van de eerste helft. Het team vermande zich en kreeg meer grip op het spel. Een aanval over rechts leverde een mooie voorzet voor Bodhi Prenger op, die bij Ricardo van Coevorden belandde en het weer eens keurig afmaakte.
Nadat Melvin vervolgens eerst nog een kans naast schoot volgde in de laatste minuut een vrije trap op zo'n 20 meter van het doel. Zijn precieze schot verdween in het doel en dat betekende toch nog een ruststand van 2-2 en er was weer perspectief.

Kaas van het brood

In de tweede helft was het eerst weer een moeizaam geworstel. Veel kansen leverde het aan beide zijden niet meer op. Toch werd het 3-2 voor ON, omdat een corner compleet verkeerd werd beoordeeld.  Gelukkig was Carlos het al lang beu en trok het spel meer naar zich toe. Het moet echter worden gezegd en dus geschreven, onze aanvallers lagen vandaag eigenlijk allemaal aan de ketting bij de ON-verdediging van dames en heren. Sommige mensen schijnen dit leuk te vinden, zo niet uw blogger. Dus maakte Carlos met een afstandsschot er plotseling toch maar weer 3-3 van.
 In de verwachting dat onze jongens zich nu toch niet meer het kaas van het brood zouden laten eten, ging uw blogger er eens goed voor staan. Even later was het echter toch weer raak aan de overkant toen weer slordig verdedigen genadeloos werd afgestraft. 4-3 voor ON.

Euroborg
Nog één keer probeerde Omlandia het nog. Jeroen Brookman zijn schot ging echter net naast en ook in het alles-of-niets-offensief was het geluk dit keer niet aan Omlandia's zijde. Tekenend voor de kwaliteit van de tegenstander is het feit, dat topscorer Jeffrey Runhart in de hele wedstrijd geen kans heeft gekregen om richting doel van de tegenstander op te stomen. Kortom, in de eindstand kwam geen verandering meer en de tweede nederlaag kan in de statistieken worden bijgeschreven.
De felicitaties gaan naar Oranje Nassau, want het was een terechte overwinning. (Wat kost me dit soms moeite om dit te schrijven)

Op de terugweg ging het natuurlijk ook weer verkeerd toen we richting Euroborg reden of zou dit ook een voorteken geweest zijn?