zaterdag 3 december 2011

Omlandia C1 na winst tegen Neptunia "Herbstmeister"

In de elfde wedstrijd op zaterdag 3 december stond de nummer drie van de ranglijst, Neptunia C1, in Delfzijl op de agenda. Een tegenstander met een "Atlantic Wall", oftewel een ijzeren verdediging, schreef ik eerder. De vraag was dus vooraf of deze was te slopen.
Wekenlang waren we deze herfst verwend met mooi weer in de weekends, maar nu de meteorologische winter op de kalender stond, dachten de weergoden kennelijk dat het roer maar eens flink omgegooid moest worden. Met een stevige wind en striemende, koude regenbuien werden alle registers open getrokken. Barre omstandigheden dus voor onze jongens en de kleumende supporters. Neptunia stond met name zo hoog vanwege de goede verdediging en door in de meeste wedstrijden net even een doelpuntje meer te scoren dan de tegenstander. De Omlandia-aanvallers scoorden echter tot nu toe ruwweg drie keer zo vaak dan die van Neptunia. Ook kon Omlandia na wekenlang blessureleed weer over Carlos van Zwol beschikken en dus op zijn sterkst aantreden. De extra prikkel was er verder misschien nog in de vorm van patat na afloop als er zou worden gewonnen en minstens vijf doelpunten zouden worden gescoord. Zoals de regelmatige lezer misschien al weet, onze jongens kun je met een gerust hart om een boodschap sturen.

In de wedstrijd werden de touwtjes al weer snel in de handen van de Omlandianen genomen. Waarom voetballers zich eerst altijd inschieten zal wel eeuwig een raadsel blijven. Ook nu kreeg Omlandia in de openingsfase met een schot voor langs en een bal op de kruising niet de beloning in de vorm van een doelpunt. We spelen natuurlijk niet voor Sinterklaas, dachten de jongens van Neptunia. Inderdaad, dat deed iemand anders wel, bleek na afloop van de wedstrijd. Het meeste gevaar stichtte ook nu weer Jeffrey Runhart. In de achtste minuut was het bij de derde poging al weer raak, 0-1. Even later moest de keeper van Neptunia al weer ingrijpen en redt uitstekend. Na een kwartier was het toch weer Jeffrey, die met een schitterende solo zijn tweede scoort.  In het slechte weer geloofde Neptunia er toen al niet echt meer in. Kansen volgden op rij voor Omlandia voor Ricardo van Coevorden, Nick Oostland (twee keer), Melvin Bakkelo en Kevin Potgieter, maar telkens stond de goede keeper van Neptunia op de juiste plek. Na een klein half uur een mooie combinatie op het middenveld met Carlos, Melvin en als eindpunt weer eens Jeffrey en ook nu weer maakte hij de aanval fraai af. 0-3 en al weer een hattrick voor Jeffrey. Neptunia kreeg pas tegen het einde van de eerste helft keeper René Dwarshuis in het vizier, maar hun eerste poging ging naast.
Na de rust was het vrijwel onmogelijk om nog iets te schrijven, het papier werd drijfnat van de regen. Wel kreeg de achterhoede meer werk te verduren. Je hoort deze stille krachten bijna niet veel bij naam in de verslagen, maar gezien het aantal tegendoelpunten (slechts 8) verdienen ze nodig eens een compliment. Ogenschijnlijk lijkt het soms gemakkelijk voor de argeloze toeschouwer wat jullie doen, maar dat is schijn. Met een enorme inzet doen jullie je noeste werk en al valt er soms nog wel eens een gaatje dan is je medeverdediger of de keeper altijd paraat. Onwaarschijnlijk goed soms. Dus keeper René, Jaco Buist, Nick Oostland, Nieck Baljeu, Maikel Oldenburger en Robert Dijkhuizen bij dezen nogmaals een extra compliment.
Neptunia kreeg begin tweede helft twee geweldige kansen op rij en de tweede had een doelpunt moeten zijn, maar de bal ging net naast. Het goede spel van de eerste helft verdween bij Omlandia een beetje uit beeld, maar toch waren er nog ruimschoots mogelijkheden voor deze en gene. Melvin toonde zijn traptechniek weer eens aan in de 25e minuut met een mooi doelpunt, 4-0. Nog geen patat dus. Maar zoals ik al zei, je kunt ze om een boodschap sturen. Pas in de laatste minuut werd de doelstelling gehaald en weer was het Melvin, die met een verwoestend schot van een dikke 20 meter het "bakkie" voor het team binnensleepte. Hij wist niet, dat Sinterklaas inmiddels besloten had ook bij winst de beloning uit te delen. Omlandia C1 dus de "Herbstmeister", het mooie Duitse woord voor herfstkampioen halverwege de competitie. Ongeslagen, alles gewonnen en een doelscore van 75-8. Super jongens!