zaterdag 18 maart 2023

Omlandia met geluk naar gelijkspel tegen Loppersum

"Gewoon doorgaan"

Kopbal Loppersum richting keeper Devon Harmsma

Lente in Ten Boer. Na de vrijdag volgde ook een mooie, zonnige en zachte zaterdag. Heel Nederland pakte deze 18e maart of de dag ervoor voor het eerst de grasmaaier, tuinschaar of de racefiets. Elk jaar weer een uitbarsting van energie in de natuur, van de natuur en van de mens. 

Onze voetballers moesten voor andere zaken de natuur in. Omlandia 1 tegen Loppersum 1 stond op de agenda. Het is de eerste wedstrijd om de derde periodetitel. We vergeten de gang van zaken in de tegenvallende competitie tot en met heden. De blik kan nu naar voren worden gericht, maar de focus kan ook naar boven verplaatst worden met een blik op de ranglijst en de huidige tiende plaats.

Afgelopen dinsdag werd een degelijke 5-0 oefenwinst behaald tegen Siddeburen met redelijk sprankelend spel had ik van horen zeggen. Vandaag de vraag of Omlandia dit een vervolg kon geven.

Als het de bedoeling was om de wedstrijd direct naar je toe te trekken, dan ging dat in elk geval bij Omlandia mis. Dat ging wel goed bij Loppersum. Omlandia mocht in de zevende minuut de handen alweer dicht knijpen, want uit een vloeiende Loppersum-aanval ontstonden twee kansen. De eerste kans was een schot op doel, die keeper Devon Harmsma nog wist te pareren. De tweede was een voorzet, die net naast ging.

Na een klein kwartiertje is het weer Devon, die het team behoedt voor een achterstand. Omlandia komt er speltechnisch gezien totaal niet aan te pas. Wel lukt het ze om in de 22e minuut een corner te forceren. Julian Bijman is de nemer en weet de bal met een fraaie curve bij de eerste paal neer te leggen. Voor Wouter, 'corner', Hoek is het ogenschijnlijk een simpel kopballetje en de bal verdwijnt in het doel, 1-0. Zoals zo vaak, ook nu weer een beetje tegen de verhouding in. 

De 1-0 van Wouter Hoek in aantocht.

Loppersum gaat onverdroten verder en schept zich de ene goede kans na de ander. Op twee schoten redt Devon weer, een kopbal gaat over, een schuiver gaat net naast en het laatste herhaalt zich tegen het einde van de eerste helft. Pas dan krijgt Omlandia zijn tweede kans. Een schot van Stefan Nieboer gaat over. Waarom hij niet reageert op een haalbare bal, die achter hem langs gaat, is mij een raadsel. Hij is er snel genoeg voor. Toch een kwestie van instelling.

De tweede helft. Devon moet direct weer ingrijpen bij een kopbal en weet deze nog net over te tikken (zie foto bovenaan). Dan toch weer opeens een goede aanval van Omlandia uitmondend bij Ruben Meier. Een loeihard schot wordt door de keeper van Loppersum, Pieter Datema, tot corner verwerkt.

Omlandia wisselt drie maal. Vrij van blessures komen aanvaller Remco Bolhuis, en middenvelders Kevin Potgieter en Bodhi Prenger het veld in. Desondanks blijft Loppersum het spel maken en overheersen. Natuurlijk moet dat met een zee aan kansen vroeg of laat eens misgaan. En dat ging het ook. Een kopbal ging nog over, een superkans wordt nog net door Robert Dijkhuizen onderschept, een te zacht schot door Devon, maar kans nummer vier betekende een uit positie staande Omlandia-verdediging, gevolgd door een mooie voorzet en een doelpunt voor de tweede vrijstaande Loppersummer met een mogelijkheid om te scoren. 1-1.

Een eenzame vlaggende Omlandia-vlaggenist werd genegeerd door de scheidsrechter, voor mij leek het trouwens ook geen buitenspel, maar meer een logisch gevolg vanwege het getoonde spel. Het was immers al de 13e kans voor Loppersum. Drie doelpunten zijn dan statistisch gezien eigenlijk al te verwachten.

Met nog een kwartier te spelen zou je aan beide kanten misschien toch nog een slotoffensiefje verwachten, maar de puf leek er aan beide kanten een beetje uit. Het lukte beide ploegen niet echt meer om nog eens een vuist te maken. Een harde kopbal van een Loppersummer ging gelukkig weer naast. Het blijft 1-1. 

Dan tref ik onverwacht Hans. Nog maar 65 jaar, dus leeftijdgenoot, tevens oud-collega, maar ook nog steeds voetballer! "Klasie, jij hier?" 

Zijn uitslag: 5-5, het was de uitslag van Omlandia 4 - Mamio 4. Zijn levensmotto: "gewoon doorgaan".

Statistieken Omlandia 1 - Loppersum 1 (1e helft + 2e helft = totaal):

Corners: 3+3=6 resp. 2+7=9

Kansen: 2+2=4 resp.8+6=14

Doelpunten: 1+0=1 resp. 0+1=1

Efficiency: 25% resp. 7%































Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dramatisch Omlandia 1 door Holwierde van de mat geblazen

'Opvreten'  Zaterdag 20 april. De opwarming van de aarde lijkt ten einde, want het is de zoveelste buiïge en frisse aprildag. Sneeuw...