zaterdag 19 november 2022

Gelukkig Omlandia 1 vecht zich langs HFC'15

Een sporadisch Omlandia-bezoekje op de HFC-helft

Zaterdag 19 november 2022. De winter keek in Ten Boer voor het eerst om de hoek van de deur met 's ochtends -1,9º, maar maakte er verder een schitterende, zonnige en frisse dag van.

De gasten van vandaag kwamen uit Hoogkerk t.w. HFC'15-1, nummer zes op de ranglijst. Ze lijken te beschikken over een iets beter scorende voorhoede en een iets slechtere verdediging aldus de statistieken.

Hopelijk zou er qua voetbal iets beters op de mat gelegd worden dan de week er voor (0-0 bij NEC Delfzijl). Deze hoop ging in vervulling, al waren het vooral de Hoogkerkers die uw blogger een bijna lamme notitiehand bezorgden.

Met een felle, laagstaande zon in de ogen voor Omlandia werd er onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter M.Rozema om 14.36u afgetrapt.

Spervuur

"Voetbal is oorlog", zei bondscoach Michels ooit. HFC'15 nam dit ter harte en legde in de eerste helft werkelijk de ene na de andere aanval op de mat. Werkelijk een spervuur aan kansen. Daarom weer eens per minuut de gang van zaken.

1' - Keeper Devon Harmsma behoedt Omlandia voor achterstand na een grote kans voor HFC.
3' - HFC schiet voorlangs
5' - HFC schiet naast
7' - HFC schiet over

Het middenveld van Omlandia kreeg lange tijd geen grip op het spel van HFC. De tegenstanders glipten links en rechts door de linies, maar in het algemeen was het doelgebied bij Omlandia nog redelijk gevrijwaard van aanvallers. De voor Devon verblindende zon was daarom misschien wel de gevaarlijkste tegenstander in de eerste helft.

14'- HFC valt aan over links, resulterend in een schot die weer een prooi werd voor Devon.
15'- Omlandia zijn eerste mogelijkheid via de bijna vanouds wervelende Jeremy van Coevorden. Zijn schot vanaf de 16-m-lijn is echter richting keeper.
17'- Jeremy gaat op herhaling met weer een schot richting linkerkant doel. De HFC-keeper tikt de bal naar corner.
18'- Omlandia mag een vrije trap nemen. Iets te gemakkelijk genomen.
21'- Zesde kans voor HFC, weer van ver, maar een loeihard afstandsschot. Devon redt voor de derde keer.
24'- HFC schiet van ver hard voor langs.
25'- HFC schiet hard op doel. Devon redt.
29'- HFC schiet vanaf zo'n 25m hard op doel. Weer niet raak.

Goal !

31'- Met een prima assist van Wouter Hoek krijgt Jeremy de bal in het strafschopgebied. Hij wurmt zich op fraaie wijze langs een verdediger en schiet links vanaf het doel en uit een moeilijke hoek de 1-0 in het net. Supermooi doelpunt al was het een beetje tegen de spelverhouding in.
32'- HFC probeert iets terug te doem met al weer een hard schot vanaf de linkervleugel.
39'- Omlandia krijgt al weer via Jeremy een kans. Zijn schot gaat rakelings over.

Remco Bolhuis

42'- Jeremy zijn vijfde kans gaat via keeper en linkerpaal naar corner.
43'- Remco Bolhuis krijgt eindelijk eens een bal dichtbij het doel, maar ziet zijn kans smoren in een mêlee aan spelers.
45'- HFC zijn elfde kans had de 1-1 bij rust kunnen zijn. Een goede voorzet vanaf de rechtervleugel wordt vlakbij de linkerpaal hoog over geschoten.

Na de thee

Ook na rust weet Omlandia geen verbetering in het spel te krijgen. Wel lukte het beter de tegenstander wat verder van het doel te houden. Ook werden schietkansen veel beter voorkomen. Het moet gezegd worden, dat ze allemaal met hart en ziel voor een goede uitslag hebben gestreden.

50'- Een corner, één van de vele voor HFC, wordt verkeerd beoordeeld door de verdediging en Devon. De scheidsrechter ziet er zelfs een strafschop in. Devon geeft zijn superwedstrijd extra glans en slaat de bal uit het doel naar corner.
67'- HFC mist een kans met een veel te zachte kopbal.
68'- Zowaar weer eens een kans voor Omlandia, nu via de van ver opgekomen Ruben Meier. Het schot gaat over.
71'- Een hard schot van HFC vanaf links komt in het zijnet.

HFC begint wat moedeloos te ogen, maar blijft toch het spel de hele wedstrijd beheersen. Ook bij Omlandia vloeien de krachten natuurlijk wat weg.

84'- Weer een aanval over links van HFC. Weer een hard schot, maar Devon is vandaag onpasseerbaar en behoedt zijn team weer voor een doelpunt.

90'- Goal ! Brian Drevel, in het veld gekomen voor Remco, werkt zich knap langs de laatste linie, maar het is nog een lange weg richting het doel van HFC. Met een geweldige rush lukt het hem toch en passt de bal op het laatste moment keurig naar de mee opgekomen Stefan Nieboer, die beheerst de 2-0 scoort.

Het wonder is geschied. Een waar spervuur van HFC-aanvallen is gepareerd. Het was een dik uur spelen op de helft van Omlandia, misschien zelfs bijna vijf kwartier. De winst werd dus letterlijk voor de deuren van de hel weggesleept, maar er is hard voor geknokt.

Met een positieve blik kunnen we nu constateren dat met deze winst Omlandia nu op een gedeelde zesde plaats staat.

Statistieken Omalndia 1 - HFC'15 -1: (1e helft + 2e helft = totaal)

Corners: 3+0=3 resp. 5+8=13
Kansen: 7+2=9 resp.11+5=16
Doelpunten: 1+1=2 resp.0
Efficiency: 22% (goed) resp. 0%