zaterdag 17 september 2016

Ook Roden wint van Omlandia JO19

Roden JO19- Omlandia JO19 (1e helft)
Het fraaie Roden was voor Omlandia JO19 de plaats van de derde competitiewedstrijd deze zaterdag 17 september. Na al een ongekend zomerse septemberweek achter de rug te hebben, troffen we het qua weer ook vandaag nog steeds. Met weinig wind, wat bewolking, af en toe wat zon en een aangenaam temperatuurtje van ruim 20º was het gewoon uitstekend voetbalweer.

Na een nederlaag en een gelijkspel is het voor onze jonge Omlandianen nog steeds wachten op de eerste winst. Dat had vandaag er best in kunnen zitten, maar het geluk hadden ze niet aan hun zijde.

Gadegeslagen door een aantal trouwe supporters vanaf onder meer een oude, vermolmde tribune op het overigens mooie sportcomplex werd er om 14.30 uur exact afgetrapt.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang. In het eerste kwartier gebeurde er niet al te veel. Roden stichtte wat gevaar na wat gerommel achterin, we zagen een vrije trap van Roden voorlangs, maar echt gevaarlijk werd het niet. Speltechnisch had Roden gedurende de hele wedstrijd eigenlijk wel het betere spel. Vrijwel voortdurend werd er op de helft van Omlandia gespeeld, maar het spel van Roden leidde eigenlijk niet tot groot gevaar. Beter gezegd de Omlandia-verdediging (keeper Vincent Schenkel, Erwin Bos, Robert Dijkhuizen, Koen Maatman en Vincent Jonkman) stond gewoon goed te verdedigen.

Het was dan ook Omlandia, die bij vrijwel elke uitbraak voor groot gevaar zorgde. Sterker nog, Omlandia had gewoon moeten scoren. Na een kwartier krijgt Erwin Bos na goed doorzetten twee dotten van kansen om van dichtbij te scoren. Vijf minuten later blokkeert de Rodener-defensie een kans van Jeroen Brookman na een mooie combinatie van Remco Bolhuis en Jeffrey Hoeksema.

Na een half uur volgen er weer grote kansen voor Jeffrey en Jeroen. De keeper van Roden doet knap zijn taak en verwerkt de zaak tot corner. In de 38e minuut mag Kevin Potgieter het proberen. Weer staat de Roden-keeper in de baan van het schot.

Dan belandden we in de 43e minuut. Een bal wordt bij Omlandia onnodig en verkeerd door de defensie door het centrum weggewerkt. Dat mag speltechnisch eigenlijk niet en het gaat ook nu helemaal mis. Roden profiteert van het buitenkansje en scoort de 0-1. Alweer op achterstand op een moment, dat een voorsprong terecht zou zijn geweest.

Toch gaat Omlandia met 1-1 de rust in. Jeroen Brookman wordt in de 45e minuut in het strafschopgebied neergelegd. De toegekende penalty wordt door Kevin Potgieter benut.

Remco Bolhuis (blessure)
Na de rust is spits en topscorer Remco er niet meer bij wegens een enkelblessure. Er zouden meer blessures volgen. De wedstrijd is geen pretje om naar te kijken. Roden beheerst het spel, maar maakt het niet af. Schoten gaan ver over en de rest smoort telkens lange tijd weer in de verdediging.

In het laatste kwartier gebeurt er dan wel opeens van alles. Voor het eerst lukt het Roden om gevaarlijk door te drukken deze tweede helft.
Ze geven een goede voorzet en die wordt door Kevin met een hijgende tegenstander in de rug tot een strak schot in het Omlandia-doel gepromoveerd tot 2-1.

Slechts een minuut later bijna dezelfde type situatie. Nu kopt Kevin de harde voorzet weg. Het kennelijk harde schot betekent dit keer dat Kevin ter aarde zijgt en langdurig wit wegtrekt. Na lang wachten wordt de brancard er zekerheidshalve bijgehaald en Kevin afgevoerd. Het lijkt met een sisser af te lopen, want een kleine tien minuten later komt hijteruggestrompeld naar het land der levenden.

Ondertussen probeert Omlandia wel met de moed der wanhoop er nog een gelijkspel uit te slepen. Allerlei blessureleed volgt bij anderen en geen mens wist meer hoeveel tijd er bijgeteld zou worden. Dat werden er uiteindelijk 13 minuten. De missie werd echter al vrij snel een hopeloze missie.

Met een mannetje minder werd het gewoon teveel voor de achterhoede in de slotfase. Na de zoveelste spelonderbreking volgt een vrije trap van Roden. De bal landt ergens in de hoek van het 16-m-gebied en een Rodenaar kan vrijwel ongehinderd raak schieten. Met een 3-1 stand en een onbekend aantal minuten te spelen verdween het geloof in een wonder bij Omlandia helemaal.  Alleen Jeffrey mocht het nog een keer proberen met een boogballetje. Net over. Eindstand dus 3-1 voor Roden.

Statistieken Roden JO19-1 - Omlandia JO19-1 (1e resp.2e helft = totaal):

Corners: 2+2=4 resp. 2+1=3
Kansen: 5+5=10 resp. 5+2=7
Doelpunten: 1+2=3 resp. 1+0=1
Efficiency: 30% resp. 14%