zaterdag 29 augustus 2015

Omlandia A1 verschalkt ook hoofdklasser DVC

Ernstige en pijnlijke blessure in goede en vele handen
´Bommen Berend´ zorgde ervoor dat spits Ricardo van Coevorden op de bank zat met een knieblessure.  Al ruim 340 jaar is BB dood en toch nog altijd de naweeën dus. Niet getreurd verder, want voor spelers en toeschouwers was het weer bij aanvang perfect op deze zaterdag 29 augustus en in de tweede helft misschien al weer aan de iets te warme kant en een felle zon.

Op de agenda hoofdklasser SJO DVC A1 uit Appingedam voor de derde en laatste bekerwedstrijd in deze poule van vier. Opnieuw ga je er vooraf vanuit dat het klasseverschil wel op één of andere manier zichtbaar zou zijn. Net als afgelopen dinsdag bleek daar totaal geen sprake van te zijn. DVC had zijn eerste twee wedstrijden verloren, zou op zoek moeten zijn naar eerherstel, maar de Omlandianen zagen absoluut geen op en top gemotiveerde tegenstander.

Het ging vandaag vooral om de eer, want NEC Delfzijl lijkt, met twee gewonnen wedstrijden, een veel beter doelsaldo en nog één te spelen wedstrijd, niet meer in te halen.
(extra grote fotoreportage van Greetje Dijkhuizen)

Omlandia deelt de lakens uit

Zoals al gezegd van enig klasseverschil leek in deze wedstrijd geen sprake. Het lijkt er zelfs op, dat Omlandia A1 met alle gemak een hoofdklasse-indeling aan kan na het zien van drie bekerwedstrijden.

In de eerste helft speelde er maar één team en dat was Omlandia. DVC speelde tam en ogenschijnlijk ongemotiveerd, maar Omlandia dwong dat ook met af met degelijk, attent en fel spel en het hele team straalde een vastberaden indruk uit om er iets moois te van te maken.

DVC mocht nog wel als eerste een zacht schotje op het doel van Jurry de Boer lossen. Daarna was het Omlandia die de lakens uitdeelde. Het enige smetje was net als vorige week zaterdag, dat uit de vele scoringsmogelijkheden onvoldoende rendement werd gehaald. De tegenstander put dan toch soms uit onvermoede bron krachten met zo'n kleine achterstand en dan kan het zelfs nog fout aflopen.

Robbert Veldman, 1-0
Een schitterende combinatie tussen Bodhi Prenger en Robbert Veldman leidde al na zes minuten tot een voorsprong. Bodhi speelde zich vanaf de linkervleugel op fraaie wijze vrij, zijn assist op Robbert was perfect evenals de laatste zijn afwerking in het doel van DVC. Na de 1-0 kreeg Omlandia in de eerste helft nog zeven goede kansen om de score uit te breiden.
We zagen de veelvuldige opkomende rechtsback Nieck Baljeu drie keer in kansrijke positie, Roy Boer twee keer, Robbert nog eens en een kopbal van iemand, maar gescoord werd er niet. Daarnaast waren er ook nog eens veel kansrijke aanvalssituaties die door iets te slordig spel verloren gingen. DVC wist hier nagenoeg niets tegenover te zetten en kon totaal geen vuist te maken.
Nieck 'Beton' Baljeu -vaak sterk opkomend
Vlak voor de rust een ernstige blessure bij een DVC-speler na een harde sliding-botsing met onze Nieck ´Beton´. De wedstrijd moest even worden stilgelegd en de rust worden vervroegd. De toevallig net in de beurt zijnde sportarts Jannes Nijboer constateerde een ernstige verrekking in de enkel.

Tweede helft 53 minuten

Door het incident in deze verder toch wel sportieve wedstrijd zagen we een vreemde tweede helft. Eerst nog even acht minuten 1e helft  en daarna werd van speelhelft gewisseld. Met wat gastspelers als invaller zagen we een iets minder degelijk Omlandia. De invallers Ian Spijksma in de spits en Erwin Bos in de verdediging droegen desondanks absoluut hun steentje bij met een noeste en scherpe inzet.

Jeffrey Runhart kreeg in de 53e minuut een superkans. De DVC-keeper redt. Na tien minuten zagen we bijna een kopie van de doelpuntcombinatie tussen Bodhi en Robbert. Nu weet de keeper de bal nog net corner te kunnen tikken. Roy kopt even later nog eens net naast en Ian en Jeffrey kunnen ook een mooie aanval niet bekronen.
De 'Dijk' in de verdediging, Robert Dijkhuizen
Spannende slotfase

De pijp begint leeg te raken bij Omlandia. DVC ruikt het en een kwartier voor tijd begon DVC terug te krabbelen en dreigender te worden. Jurry moet paraat zijn bij een schot, Erwin voorkomt een haast zeker doelpunt, Robert Dijkhuizen met zijn achterwerk en de doellat boven Jurry vervulde ook een heldenrol in die slotfase.

Nog eens dringt DVC aan. Nick Oostland moest nog even attent ingrijpen en het laatste schot van DVC ging nog naast.
Ondanks de slotfase was het zeker een verdiende overwinning voor Omlandia A1 gezien het wedstrijdbeeld over de hele negentig minuten. Maar het rendement van de aanvallen moet absoluut omhoog.

Statistieken Omlandia A1 - SJO DVC A1: (1e resp.2e helft resp. totaal)
Kansen: 8+4=12 resp 3+4=7
Corners: 3+1=4 resp. 0+2=2
Doelpunten: 1+0=1 resp. 0+0=0
Efficiency: 8% (slecht) resp. slecht.