zaterdag 8 maart 2014

Verhit duel in Bedum eindigt in winst voor Omlandia B1

Omlandia in de aanval tegen Bedum
Het was weer een feest der herkenning deze fantastische lentedag, zaterdag 8 maart.  De voetbalomstandigheden waren super. Zonnig en bijna wolkenloos weer en bijna 15º graden op de thermometer. Te warm haast zo vlak na de winter en dus even wennen dus voor de meesten.

Bedum B1- Omlandia B1 stond op de agenda. Bedum zou belust moeten zijn op revanche na de 5-3 nederlaag in Ten Boer en zou bovendien bij winst op gelijke hoogte met Omlandia op de ranglijst kunnen komen.

Wat zou ons worden voorgeschoteld door de heren?

Dotten van kansen

Omlandia ontsnapt weer eens
Een feest der herkenning dus. Net als in de eerste wedstrijd had ook nu Bedum het betere spel in de eerste helft en kreeg een reeks van kansen in de eerste twintig minuten om Omlandia een geweldige mentale dreun te geven. Dotten van kansen waren het zelfs.
Toch was het Omlandia, die de eerste klap uitdeelde. De eerste aanval was ook een geweldig mooie. Combinerend en snel tikkend via de rechtervleugel belandde de bal voor de voeten van Robbert Veldman, die deze kans weer eens fraai verzilverde naar 0-1.

Bedum kan terug komen, maar het vizier staat niet op scherp. Een grote kans in de 12e minuut gaat voor langs. Even later de tweede superkans, maar die is voor keeper Alwin Potgieter en een derde schot doet het alleen het zijnet bollen, aan de buitenkant dus. Dure missers zoals later zal blijken.

Na twintig minuten komt Omlandia weer eens aan de overkant. Alleen Robbert mocht het daarvoor nog eens met een schot proberen. Een geweldige pass van Nieck Baljeu op Ricardo van Coevorden wordt door de laatste allereerst schitterend aangenomen en daarna laat hij de bal met een ziedend schot van zo'n 11 meter in het doel verdwijnen. Het staat 0-2 voor Omlandia.

In de resterende twintig minuten van de eerste helft krijgt Bedum nog eens drie goede kansen om terug te komen. Bij de eerste is Alwin weer paraat, maar de tweede is raak. Te slap ingrijpen, misschien wegens een enkelblessure, betekende eerst nog een bal op de rechterpaal, maar in tweede instantie was het raak via de in mijn ogen beste Bedum-speler, 1-2. De wedstrijd lijkt weer open en spannend te worden.

Lijkt, want vlak voor rust stoomt Nick Oostland eens mee op naar voren. Even buiten de hoek van het 16-m-gebied lost hij een fraaie boogbal op het doel van Bedum. De keeper staat iets teveel naar voren en ziet al teruglopend de bal rakelings over de toppen van zijn vingers in het doel verdwijnen. Het staat 1-3.

In de laatste minuut voor rust krijgt Bedum nog eens de kans om terug te komen in de wedstrijd. Weer wordt er gemist.
Spaarzame aanvallen van Omlandia dit keer

Na de rust kwam Bedum er eigenlijk niet meer aan te pas. De frustraties in het veld namen toe, de onsportiviteit ook en in mijn ogen van beide zijden. Totaal onnodig en waardoor het nu begon mag Joost weten. Focussen op het eindresultaat kunnen kennelijk alleen de echte winnaars en de latere kampioenen.
Vruchteloze pogingen in de 2e helft van Bedum
Iedereen in het veld en vanaf de zijlijn sommige vaders bemoeide zich met zijn kroost. Hun kroost was vanzelfsprekend altijd totaal onschuldig. Om kort te zijn, de wedstrijd werd er niet leuker op. Bedum ontvangt een gele kaart en een strafschop tegen wegens hands. Deze werd door Jeffrey Runhart goed ingeschoten, die daarmee de stand op 1-4 zette.
Jeffrey scoort de 4-1
Doodzonde

Het geschoffel, in principe voor de tuin bedoeld, nam aan beide zijden vooral op het middenveld toe en natuurlijk ook de bijkomende verwensingen naar elkaar. Er gebeurde zoveel, dat het ook voor de scheidsrechter allemaal niet meer was te volgen.

De zoveelste verwensing, voor wie dan ook bedoeld, betekende dan ook weer eens een rode kaart voor een Omlandiaan (in de vorige wedstrijd was een Bedumer het slachtoffer na veel misbaar).
 Zo goed als deze persoon kan voetballen, zo slecht kan hij zich soms beheersen. Doodzonde voor hemzelf (boete en schorsing), zijn team en doodzonde voor het voetbal in het algemeen, want wat kan hij voetballen!