zondag 19 augustus 2012

35,1º C in tropisch Ten Boer

Topdrukte in zwembad Ten Boer
Even was er twijfel over de juistheid van de meting, maar ook weerstation Nieuw-Beerta heeft een ruime 35-er, t.w. 35,4º,gemeten. Dat betekent, dat de oostzijde van Nederland vandaag de warmste temperaturen heeft geregistreerd. Vlak voor twaalven werd in Ten Boer de 30º al overschreden om vervolgens in straf tempo door te stijgen naar het hoogtepunt van de dag namelijk 35,1 om 15.40 uur.

Ruim anderhalf uur bleef de temperatuur in de buurt van het maximum, maar zakte gestaag vanaf kwart over vijf wegens uit het Westen binnenkomende lichte bewolking. Het zal echter nog lang zwoel en aangenaam buitenzit-weer zijn. Voor mijn buurman echter reden om in deze bakoven nog even lekker het gras te gaan maaien. Ook gisteren was het tropisch met 31,4º en een warme nacht met 18.6 als minimum.

Geen hittegolf

Geen hittegolf dus, want daarvoor is in elk geval in een serie van vijf dagen nog een derde 30-plusser nodig en in elk geval in Ten Boer ook nog een zomerse dag (plus 25 graden) en dat lijkt er niet in te zitten met de huidige vooruitzichten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dramatisch Omlandia 1 door Holwierde van de mat geblazen

'Opvreten'  Zaterdag 20 april. De opwarming van de aarde lijkt ten einde, want het is de zoveelste buiïge en frisse aprildag. Sneeuw...