zondag 8 december 2019

Omlandia 1 in slotfase onderuit tegen Velocitas

Uitstekende Velocitas-verdedi
7 december. Bij deze datum denk ik bijna automatisch aan Pearl Harbor waar de Japanners in 1941 op een rustige zondagochtend de VS volslagen onverwacht een verschrikkelijke klap uitdeelden met vernietiging van een groot gedeelte van hun vloot in de haven op dit eiland in de Stille Oceaan. Het betekende wel direct deelname van de VS, tot die dag neutraal, aan de WO II en achteraf misschien daardoor wel een verkorting van de oorlog.

In Ten Boer was Velocitas 1 gisteren de tegenstander van Omlandia 1. Velocitas, vijfde op de ranglijst. Dit team heeft met slechts tien tegentreffers kennelijk een super-verdediging en zal voor de meeste tegenstanders een taaie kluif zijn. Omlandia lijkt op de weg terug te zijn, maar of ze in staat zijn ook deze verdedigingslinie te slopen moest nog maar blijken. Van een verrassingsaanval was in elk geval geen sprake.

Het is inmiddels zondag 8 december. De stress van Sinterklaasgedichten maken zal binnen enkele uren zijn hoogtepunt bereiken. Toch maar eerst even een kort wedstrijdverslag om de hersenpan leeg te maken.

In de eerste helft was het zo klaar als een klontje. Omlandia kwam er niet aan te pas. Velocitas zwaaide met de scepter en het was aan de steeds beter samenwerkende Omlandia-verdediging en wat geluk te danken, dat de nul werd vastgehouden. Niet dat het team werd weggespeeld, maar op alle fronten was Velocitas net een ietsiepietsie beter en sneller.

We noteren in het kort de volgende hoogtepunten:

2': Velocitas schiet hoog over
6': Weer twee kansen op rij voor Velocitas. Eerst keeper Jasper Kromdijk, en even later Guus Kuipers behoeden Omlandia voor achterstand.
16': Met enige goede wil noteer ik een mislukte steekpass van Omlandia,
25': Velocitas schiet weer van ver over. Het lukt Omlandia redelijk goed de bal ver vanaf het doelgebied te houden.
Vrije trap Velocitas gaat rakelings naast
27': Velocitas schiet rakelings naast na een vrije trap.
32': Een kopbal van Velocitas. Jasper tikt hem met de vingertoppen nog net over.
35': Met enig geluk wordt weer een goede kans voor Velocitas geblokkeerd.
40': Een goede poging van Dennis Loer over de rechtervleugel. Jammer genoeg is de voorzet onnauwkeurig en gaat voorlangs.
42': Tweede wapenfeit van Omlandia. Nu stuit Wouter Hoek op de keeper.
45': Hard schot op het Omlandia-doel. Jasper stopt de bal.

Rust

47': Ik mis een niet te missen kans van Remco Bolhuis, krijg ik te horen bij terugkomst langs het veld. Nog een kans voor Omlandia volgt er vlak na en ook geen doelpunt.
48: Ook hieer weer twee kansen op rij voor Velocitas. Jasper is de redder in nood in beide gevallen.
55': Velocitas schiet naast.
59': Velocitas schiet op doel. Jasper behoedt zijn team al weer voor achterstand.
63': Weer twee kansen inclusief rebound voor Velocitas. Weer is Jasper een niet te omzeilen obstakel.

Omlandia vecht voor wat het waard is. Nog steeds staat de 0-0 op het scorebord. Hierna is de grootste druk van de Velocitas-ketel en heel langzaam zien we Omlandia wat vaker ook bij het doel van de tegenstander opduiken.

Het vertaalt zich in een aantal kansen en kansjes. Het zou, gezien het spelbeeld, misschien niet verdiend zijn geweest, maar er had een doelpunt uit kunnen komen.

82': Goal! Velocitas blijft met snelle spelers voorin af en toe nog steeds gevaarlijk. Geen gewoon doelpunt scoren dan maar een ongewoon doelpunt, lijkt de gedachte. Een Velocitaan schiet op goal, raakt een been van een medespeler, de bal stuitert de lucht in, en zeilt net over de handen van Jasper vlak onder de lat het doel in. 0-1.
Omlandia in de aanval in de slotfase
Met de moed der wanhoop probeert Omlandia het nog. Wouter Hoek heeft nog een kansje, maar ook de Velocitas-verdediging stond als een huis. Het was het laatste wapenfeit.

Een beetje sneu als je zo dichtbij een punt bent. Superhard gevochten en dan toch een nederlaag.
Statistisch pluspuntje is er desondanks wel. Het gemiddeld aantal tegendoelpunten van Omlandia blijft dalen.