Omlandia 2 ook naar winst in Noordwolde

Noordwolde 2 - Omlandia 2
Gisteren bleek opeens de inlog naar de blog verdwenen te zijn. Op onnavolgbare wijze besloot onze almachtige Google iets met Google+ per 2 april te beëindigen. Het resultaat was een goed humeur verslindende zoektocht naar de blog, die er gelukkig nog wel was en hoe daar in te loggen.

Het gaat bij uw blogger dan voornamelijk op de 'try and error'-methode. Welke weg ik dan ook heb bewandeld om weer bij de inlog te komen, weet ik dan ook niet precies. Dat wordt interessant de volgende keer.

De duizenden volgers zitten ondertussen natuurlijk in het ongewisse. Vooral nieuwsgierig naar de capriolen van ons Omlandia 2, in dit geval de wedstrijd van 6 april in en tegen Noordwolde 2.

Ik kan u alvast verklappen, dat het na de eerste helft slecht uit had kunnen zien voor het dreamteam.

Erwin Bos (5) en Zeno Weijers

Bij aankomst bleek de wedstrijd al te zijn begonnen. En amper sta ik op het veld of de 1-0 valt al voor de Noordwolders. Kennelijk was de Omlandia-verdediging, de beste van de poule trouwens, nog niet goed wakker. Noordwolde kreeg vlak voor het strafschopgebied wat ruimte, te veel ruimte dus, en een hard schot op het doel van keeper Wim Beukema is direct raak.

Dat betekent, dat het wel eens een lastige wedstrijd voor onze jongens kon worden. Ook Noordwolde beschikte namelijk over een uitstekende verdediging (nr.4).

Vanwege de Ronde van Vlaanderen in telegramstijl het vervolg.

• In de eerste helft was het spel van Omlandia pover. Het team kwam pas in de 33e minuut voor het eerst in de buurt van het doel van Noordwolde. Dat was dit seizoen nog niet eerder vertoond.

• 8': Met een geweldige reactie behoedt Wim zijn ploeg voor een 2-0 achterstand. Weer is het een schot van ver, die naar corner wordt weggetikt.
  • 12': Een schot van Noordwolde gaat rakelings over.
  • De rust keert na een kwartier neer op het veld. Beide ploegen vechten het voornamelijk uit op het middenveld.
  • 33': Eerste doelpoging van Omlandia. De Noordwolde-keeper redt.
  • 38': Ivan Nijboer had moeten scoren. Hij mocht alleen op de keeper af. De keeper is de lastpost.
  • 45': Noordwolde krijgt een superkans van dichtbij en de kans om Omlandia een enorme mentale dreun te verkopen. De bal gaat hard over. Opluchting bij de Ten Boersters.
Rust

• Na de rust zien we -inmiddels bijna traditiegetrouw- een totaal ander beeld. Of ze gember in de kont (het laatste woord krijg ik maar nauwelijks uit de vingers) krijgen tijdens de theepauze.
  • De gehele tweede helft wordt Noordwolde gewoon weggespeeld.
  • Het is aanval na aanval en de corners zijn niet te tellen. Eén ding ontbrak echter.
  • 54': Een mooie aanval. Vanaf de linkervleugel gaat de bal naar de rechtervleugel. De bal komt bij Stefan Nieboer, die de bal goed voorgeeft. De goed mee gekomen Tim Faber scoort vermoedelijk zijn eerste seizoensdoelpunt. 1-1.
  • 62': Dennis van Dijk schiet op doel. Corner via de keeper.
  • 64': Toch nog een kleine kans voor Noordwolde. Ze profiteren er niet van.
  • 68': Ivar schiet net naast.
  • De 1-2 in wording
  • 75': Weer een mooie aanval van Omlandia. Via Stefan en Ivar komt de bal bij Henk van der Wolde, die van afstand de bal mooi in het doel krult. 1-2.
  • 77': Ivar mag weer op herhaling. Weer alleen op de keeper af, maar weer redt de Noordwolde-keeper.
  • 80': Jeroen Dijkhuizen ziet een kopbal overgaan.
  • 82': Incidentje wordt te zwaar bestraft. Rood voor een Noordwolde-speler.
  • 87': Wippertje van Stefan is voor de keeper/
  • 88': Nog een mogelijkheid voor Noordwolde, maar het geloof is weg bij het team.
  • 90': Nog twee kansen voor Omlandia. Justin ter Harkel en een ander boeken echter geen succes.