zaterdag 18 april 2015

Omlandia B1 worstelt zich naar winst tegen Lycurgus

18 april 2015; de line-up van Omlandia B1
Of het de felle lentezon en de strakblauwe lucht was weet ik niet, maar goed gevoetbald werd er vandaag niet door Omlandia B1. Wel een pluim desondanks voor de verbeten inzet om de winst tegen het in de onderste regionen vertoevende Lycurgus binnen te halen en de race om plek twee en periodetitel vol te houden en niet in gevaar te brengen.

Afbeeldingsresultaat voor Lycurgus voetbalOp het Lycurgus-complex in Vinkhuizen in Groningen zagen we vandaag een veelbelovende en flitsende start van Omlandia-zijde, evenals een snelle voorsprong en vele goede kansen vlak er na.

"Het wachten is nu eindelijk eens op een galavoorstelling van de boys", mijmerde ik vooraf nog. Alle ingrediënten leken na de 1-0 dan ook aanwezig, maar de wedstrijd mondde uit in een moeizaam geworstel van twee partijen, die zich tergend langzaam naar het einde sleepten. De scheidsrechter voelde het allemaal haarfijn aan en liet de blessuretijd voor wat het was. Eerst nu even genieten van de lente en later volgt er dus meer.

Na eerst 's middags nog even de dramatische slotfase van Omlandia 1 tegen Balk te hebben aanschouwd (van 1-0 naar 1-4 verlies) en 's avonds het betere werk in de bios met La Famille Béliers met een fantastische Louane Emera (18 jaar) in de hoofdrol volgt dan nu nog in een iets andere vorm dan we gewend zijn een verslag van de wedstrijd.

Lycurgus B1 - Omlandia B1; Aftrap 12.30uur
Verdediger Liam van Galen stormt mee naar voren
2': Jeffrey Hoeksema speelt zich langs de rechter zijlijn knap vrij, geeft een perfecte voorzet en Kevin Potgieter kopt in de linker benedenhoek de 1-0 in.
3': Lycurgus poogt hetzelfde te doen, maar de kopbal scheert voorlangs.
6': Omlandia legt weer een mooie aanval op de mat. De jarige Michael de Vries had zijn verjaardag een extra feesttintje kunnen geven, maar hij tikt de bal tegen de lat waarna deze weer het veld in stuit.
Goed spel en vele kansen in de 1e helft
7': Vrije trap voor Lycurgus in de buurt van het 16m-gebied levert niets op.
12': Jeffrey stormt alleen op de keeper af, maar van zijn voet vertrekt een te slap schot richting doel en de keeper redt.
22': Weer een goede Omlandia-aanval nu over links via Robbert Veldman. Zijn voorzet bereikt Michael, maar hij krijgt de bal niet goed voor de voeten en de aanval smoort.
25': Een Omlandia-corner (de derde) wordt goed voor het doel gebracht, maar wordt weer een prooi voor de Lycurgus-keeper.
32': Jeffrey mag het ook voor de tweede keer proberen, maar weer is de keeper de sta-in-de-weg.

De scheidsrechter bestraft ten onrechte niet een duidelijke fout van Lycurgus. Een ingooi naar keeper's handen. Een vrije trap voor Omlandia werd ten onrechte niet toegekend.

Een 2-0 of zelfs 3-0 voorsprong zou op dit moment een goede afspiegeling van de wedstrijd zijn geweest, maar met name van de kant van Omlandia gaat de wedstrijd als een nachtkaars uit. Lycurgus zet nog eens aan in de slotfase, maar het gevaar komt gelukkig niet dichtbij het doel van keeper Alwin Potgieter.

35': Lycurgus schiet van ver, maar het wordt een grote afzwaaier.
36': Lycurgus schiet van ver, maar nu ver over.
37': Lycurgus schiet van ver recht in de handen van Alwin.

Rust en roest
Roest
42': Vrije trap Omlandia ver over.
44': Kansrijke voorzet Robbert, die door iedereen gemist wordt.
54': Lycurgus kopt voor de 2e keer voorlangs.
60': Eén van de beste kansen voor Lycurgus. Een hard schot richting rechter benedenhoek. Alwin tikt de bal fantastisch naar corner.
62': Weer eens een bal van ver van Lycurgus richting Alwin. Geen probleem.
70': Invaller uit B2 Jeroen Brookman danst door een aantal verdedigers, maar de vierde is te veel.
72': Roy Boer krijgt de bal aangespeeld met een verdediger nog voor zich, passeert deze op snelheid en scoort de 0-2 voor Omlandia. Hij stond bij het aanspelen volgens mij op één lijn met uw blogger en grensrechter. Volgens mij vlagde de grensrechter pas na aanname, er was zeker twijfel in mijn ogen dan vanzelfsprekend en dus behoorde de FIFA-regel 'bij twijfel niet vlaggen' toegepast te worden. Laten we van lieverlee maar weer eens aannemen, dat de grensrechter beter heeft opgelet, betere ogen heeft en geen twijfel kende, Het doelpunt wordt afgekeurd.
78': Lycurgus probeert het met een uitstekend schot nog eens van ver af. De bal gaat rakelings langs de linkerpaal.

Tussendoor een zware blessure bij Lycurgus. De verzorger heeft ruwweg twee minuten nodig om de overkant te bereiken. De blessurebehandeling en wat andere frivole vertragingen kosten minstens vier minuten. De scheidsrechter telt hooguit een minuut bij. Omlandia was al lang geen schim meer van de ploeg in het eerste half uur en het eindsignaal klonk dit keer daarom als een enorme bevrijding voor Omlandia-speler en supporter.