Zegereeks Omlandia B1 gestuit door Gorecht B2

Gorecht-complex of  Ferencvaros TC Budapest?
Voor de goede oplossers een Paasei

De man van Mars

Vandaag 28 maart stond Gorecht B2 weer op het programma. Een tegenstander die bijna onderaan de ranglijst bivakkeert. Op 8 november jl. speelde Omlandia B1 in een draak van een wedstrijd gelijk tegen deze jongens. Op het schitterende sportcomplex in Haren zouden onze jongens nu wel even laten zien hoe het wel moest.
Alle Omlandia B1-volgers weten inmiddels dat het team veel beter kan dan in de eerste maanden van de competitie. Immers, de laatste vijf wedstrijden zijn alle gewonnen.
Vandaag zouden ze dus eens laten zien wat ze echt in hun mars hadden. Tenminste, dat was vast en zeker het plan van trainer en team vooraf, maar zoals zo vaak liep het weer eens allemaal iets anders.

Zonnige start

Allereerst nog even de mededeling, dat Omlandia B1 (1e klasse) afgelopen 16 maart hoofdklasser VEV'67 B1 heeft verslagen met 3-2 in Leek. Doelpunten van Jeffrey Hoeksema, Remco Bolhuis en Kevin Potgieter.
Een topwedstrijd, die in een ongekend hoog tempo werd gespeeld. Ondanks een snelle achterstand werd daarna achterin de boel met een Atlantik-wall dichtgetimmerd. VEV'67, technisch in het algemeen het spel enigszins overheersend, beukte zich een ongeluk op de muur, maar kwam er na de 1-0 niet of nauwelijks meer doorheen.

Regelmatig brak Omlandia met snel en gevaarlijk spel uit en de aanvallen waren dodelijk effectief. De winst was in mijn ogen op basis van het collectief en het uitstekende spel dan ook volkomen verdiend.
_

De aftrap
Twee weken later staan we dus in Haren. Mist en zonneschijn zagen we nog op de vroege ochtend en bij aanvang van de wedstrijd. Ook de wedstrijd ging na een enigszins stroeve start al snel de goede kant op voor Omlandia. Langs de kant maakten we zorgeloos een praatje met een oud-Ten Boerster en anderen. Bij Omlandia leek het achterin wel weer goed te zitten en het wachten was gewoon op de eerste snelle uitbraak van onze voorhoedespelers.

In het eerste kwartier zagen we niet of nauwelijks grote kansen aan beide kanten. Gorecht deelde wel als eerste een waarschuwing uit. Het schot ging nog naast. Vlak hierna een corner voor Omlandia. Met een mooie curve zwiept de bal voor het Gorecht-doel. Even leek Erwin Bos de bal te koppen, maar hij mist hem. Via een schampje van een Gorecht-speler verdwijnt de bal echter toch nog in het doel. Het staat 0-1 voor Omlandia.

Zeven minuten later zien we een ingooi aan de rechterkant voor Omlandia ter hoogte van de 16m-lijn. De bal belandt in een niemandsland. Gorecht reageert niet of nauwelijks, maar Robbert Veldman wel en een dikke seconde later is de keeper al verschalkt en staat het 0-2. Omlandia draait al beter als in het begin en de enige vraag is eigenlijk wat er nog mis kon gaan.

Na een klein halfuur ziet de scheidsrechter een handsbal van een Gorecht-speler. Volgens alle Gorechters en sommige Omlandianen was het er net buiten. De scheidsrechter ziet het anders en geeft een strafschop. De bal belandt op het lichaam van de keeper. Van de laatste gaan we nog meer horen vandaag.
Gorecht krijgt in de slotfase nog een tweetal kansjes. Beide keren schieten ze naast. Ook Bodhi Prenger probeert het nog even in de 37e minuut van een dikke twintig meter. Ook hij vindt de keeper op zijn weg. De ruststand: 0-2 na hooguit 38 minuten. 'Met mijn horloge is niets mis.', aldus de scheidsrechter. Met die van mij ook niet. Hij bleek niet eens een chronometer om te hebben.

De 'Kevin-Samba'

Bewolkt

Het zonnetje verdwijnt na de rust uit beeld. Voordat uw blogger en vele andere supporters uit de kantine waren, stond het na een enorme diagonale knal van Gorecht al 1-2. Letterlijk en figuurlijk een neorme dreun.
Omlandia gaat opeens slordig spelen en zit er geen lijn meer in het spel. Balverlies en onnodige slechte passes volgen in serie. Te lang alleen doorgaan met de bal, te grote gaten tussen de linies en het gevolg is een totaal onvoorspelbaar spelbeeld.

Toch krijgt Omlandia desondanks nog vele kansen. Ook Gorecht krijgt goede kansen. Weliswaar niet afgedwongen met vloeiende aanvallen, maar wel met hard werken. Een van veraf hoog ingeschoten boogbal gaat in de 50e minuut rakelings langs de linkerpaal naast. In hoog tempo is het nu aan beide kanten gevaarlijk. Robbert ziet een vrije trap via de vuisten van de keeper overgaan en hij kopt even later naast. Gorecht schiet een bal van links op de rechter paal en tot het geluk van de Omlandianen stuitert deze het veld weer in.

Erwin schiet in het doelgebied hard over en ook hij stuit even later nog een keer op dat 'akelige, groene Marsmannetje' oftewel de keeper van Gorecht. Deze lastpost is bij een wippertje van Michael de Vries even later met een geweldige snoekduik alweer de redder van zijn team. Zijn team mag hem
wel een standbeeld geven.
'De man van Mars' (geheel links)

Donkere wolken

We naderen de slotminuten. Omlandia is ondanks alles natuurlijk toch nog dicht bij de overwinning. Op basis van het aantal kansen ook nog wel een beetje verdiend, maar de steeds donkere wolken betekenden voor onze jongens al een kleine voorbode. In de laatste minuut krijgt Gorecht nog een vrije trap op de hoek van het 16m-gebied. De perfecte voorzet belandt op het hoofd van een Gorecht-speler en al even perfect kopt hij de bal in het doel. Het staat 2-2.
In de slotseconden lukt het beide ploegen niet meer om nog eens te scoren. Een verdiend punt voor Gorecht en een onnodig verlies van twee punten voor Omlandia. Als dat Marsmannetje niet in het doel had gestaan dan .....tsja, als. Wat een domper, maar 'that's life'. Gelukkig is het maar een spelletje.
Op de terugweg begint het langzaam en gestaag lichtjes te regenen.