zaterdag 4 maart 2017

Omlandia JO19 verschalkt Roden in enerverend duel

Omlandia - Roden; kansen over en weer
Ogen, oren en mijn schrijfgerei kwam ik tekort bij de wedstrijd van vandaag van Omlandia JO19.
Het is de ochtend van zaterdag 4 maart en het is droog met weinig wind. Goed voetbalweer. De lente hoor en ruik je bijna, want de temperatuur zou deze dag voor het eerst richting de 12-15º gaan.

In Ten Boer stond de return tegen nummer vijf, Roden, op de agenda. Omlandia stond vooraf op vijf punten afstand van Roden zesde op de ranglijst. Op een mooie septemberdag werd vorig jaar in Roden met 3-1 verloren. 'Een terechte nederlaag', schreef ik destijds. Zouden onze jongens vandaag revanche kunnen nemen?

- met foto's van uw blogger en Rikus Schenkel-

Rommelig begin (alweer)

Exact dezelfde subtitel als vorige week en eigenlijk weer dezelfde reden. In tegenstelling tot vorige week toen het team voorin nog wel wakker leek, was het nu het hele team wat niet bijzonder bij de les leek. Vooral in de eerste twintig minuten van de wedstrijd, slappe hap zelfs af en toe. Achterin was het weer een rommelige toestand en Roden profiteerde optimaal.

Een compliment voor Roden, want ze gingen als een speer uit de startblokken. Snelle aanvallers, ballen die over de achterhoede werden gespeeld en Omlandia die er geen antwoord op had. Vincent Jonkman tikt de eerste aanval nog net corner, een schot gaat ver over, maar ook nu is driemaal scheepsrecht. Een grote fout achterin en een Rodenaar mag alleen op keeper Vincent Schenkel afgaan. Genadeloos wordt de 0-1 ingetikt. Het is de 9e minuut.

Roden scoort de 0-1

Twee minuten later heeft Omlandia alweer geluk, maar in de 18e minuut herhaalt zich de geschiedenis van de 0-1 hiervoor. Weer een grote fout achterin en weer met hetzelfde resultaat, een doelpunt. Het staat 0-2 en alleen Bram van der Veen weet tussendoor een schot te lossen op het doel van Roden. Omlandia is nergens te bekennen.

Feniks rijst uit de as omhoog

Terwijl het gemor al weer begon te klinken, rijst Omlandia plotseling uit zijn as omhoog. De eerste aanval is een mooie pass door het centrum op Remco Bolhuis. Deze 'wandelt' ogenschijnlijk doodgemoedereerd om de keeper heen en vanuit een moeilijke positie bij de linker achterlijn legt hij de bal tergend langzaam voorlangs achter de rechter doelpaal, 1-2 in de 24e minuut.

Na een half uur zien we een mooi voorgezette corner van Omlandia en weer is het raak. Nu is het Kevin Potgieter, die de bal bijna in één keer met een mooie draai in het Roden-doel weet te werken.
Het staat zomaar 2-2 en Omlandia leeft weer. Toch had Roden even later de kans om weer een dreun uit te delen. Een gevaarlijk schot gaat net naast.

Tussendoor wat onbeheerste intermezzo's van beide kanten met als resultaat een wissel bij Omlandia. Focussen op de einduitslag blijft toch moeilijk voor velen. Omlandia gaat desondanks nu goed door en in de eindfase van de eerste helft had eigenlijk door Guus Kuipers, Robbert Veldman of Remco de 3-2 op het scorebord kunnen staan.

Net als vorige week stond het nu dus 2-2 bij rust. Na de rust sloeg Omlandia vorige week toe.

Op herhaling

Ook vandaag werd de geschiedenis oftewel het spelbeeld van vorige week herhaald, al ging het dit keer niet zonder slag of stoot. Roden kwam er in de tweede helft eigenlijk niet meer zo aan te pas, maar kwamen ze voorin dan ontstond er telkens groot gevaar voor het Omlandia-doel.

Op het veld was Omlandia opeens heer en meester. Aanval na aanval golfde op de Rodenaren af. In de 50e minuut wordt na een corner Erwin Bos in het strafschopgebied neergelegd. Remco schiet de strafschop onberispelijk in, 3-2.

Remco Bolhuis scoort de 3-2

Kans op kans voor Omlandia volgde. Jeroen Brookman schiet net over, de keeper pareert Remco en dan volgt een schitterende aanval van Bodhi Prenger naar Robbert op links. Zijn voorzet is perfect en Remco kan de 4-2 intikken.

Omlandia krijgt kansen om de KO uit te delen, maar opeens is Roden toch weer in de race. Uit een vrije trap vanaf rechts wordt met een simpel kopballetje de 4-3 gescoord.

Roden met kopbal naar 4-3
Omlandia ziet er dit keer echter vastberaden uit en wil de winst niet meer uit handen geven. Guus slaat in de 70e minuut op dezelfde wijze toe als Roden. Hij scoort de 5-3, ook met een kopbal na een vrije trap. Het lijkt wel plagiaat-dag.

Weer knokt Roden zich terug. Met een goede aanval en een fraai boogballetje over Vincent maken ze er knap 5-4 van. Toch is de fut er bij hun uit, terwijl Omlandia nog steeds het vijandelijke doel met aanvallen bestookt. En met succes. Nagenoeg op eigen kracht worstelt Jeroen zich langs een verdediger en keeper en knalt met een mooi schot de 6-4 in het doel.

Dan volgt het toetje, zeg maar 'de slagroom op de taart' in de laatste minuut. De weer uitstekend spelende Bodhi geeft een mooie pass op Jeroen, die tikt door naar Robbert en diens voorzet is opnieuw een prooi voor Bodhi, die met een strakke intikker de eindstand van 7-4 op het bord zet.

Statistieken Omlandia JO19 - Roden JO19: (1e resp. 2e helft = totaal)

Corners: 3+5=8 resp. 4+0=4
Kansen: 6+12=18 resp. 7+5=12
Doelpunten: 2+5=7 resp. 2+2=4
Efficiency: 39% (seizoen Omlandia 26,5%) resp.33% (beide bijzonder hoog)